Accommodatie

  

Voetbal- en atletiekvereniging Voorschoten '97 heeft als thuishonk het mooie Sportpark Adegeest aan de Weddeloop 6 in Voorschoten. Het complex is in 2017 stevig onderhanden genomen door een natuurlijke dijk met bomen te elimineren en op die locatie het hoofdveld 1 op te schuiven naar veld 2 waardoor er een prachtige ruimte is ontstaan voor het terras voor de kantine. De oude bovenlaag van grasveld 1 is gebruikt om de bodemstructuur van grasveld 3 aanzienlijk te verbeteren.

 

Entree sportpark Adegeest

 

Het hoofdveld 1 is voorzien van nieuwe LED verlichting; In 2019 zijn ook de velden 2, 3, 5 en 6 voorzien van LED verlichting. Het terras is met zelfwerkzaamheid omgetoverd tot een geweldig terras waar het heerlijk toeven is, met bovendien veel ruimte voor het publiek voor de wedstrijden. De vereniging heeft haar Rookbeleid uitgevoerd en het complex is rookvrij.

 

En verder zijn recentelijk de groenstroken rondom de velden aanzienlijk opgeruimd, is er een nieuw riolering onder de paden en de velden 1 en 3 aangelegd, is de tribune voorzien van nieuw meubilair en is de entree een stuk gezelliger geworden.  Voor de kantine is een nieuwe kantinemanager aangetrokken. Het sponsoren ledenbestand is opgeschoond; de juiste borden hangen op de juiste plaatsen; hiervoor is een compleet nieuw borden- ophangsysteem Langs veld 1 geplaatst.

 

180217 kleedkamers BC terras_640 180217 veld 1, 2 en 4_640

Het hoofdveld

 

Voorschoten '97 beschikt over een prachtig clubhuis, 22 kleedkamers, een vernieuwde EHBO-ruimte, 2 kleedkamers voor de scheidsrechters.  Verder over een riante ruimte voor de Businessclub Voorschoten '97. Velden, vergaderruimte en BC kunnen worden gehuurd.

 

Voor de voetballers – jeugd en senioren - zijn we onlangs gestart met het 2e Kledingplan voor de komende vijf jaar.

De vereniging leidt haar eigen scheidsrechters op en begeleidt vooral de jongere scheidsen naar een goed prestatieniveau (vanaf seizoen 2018-2019 zelfs met eigen jeugdscheidsrechters!).  

 

Het hoofdveld met zicht op het clubhuis, de tribune en de businessclub.

                                               

Wij huren 6 speelvelden waarvan anno 2018 vier velden zijn voorzien van een kunstgrasmat, en een (iets te klein) pupillenveld goed voor warmlopen en voor het nemen van penalty’s D en E jeugd.  

van de gemeente Voorschoten. Zo'n prachtig onderkomen vereist goed onderhoud, van de gemeente en de eigen leden. Dat vraagt een straffe discipline van ALLE gebruikers.

 

Terras met nieuwe ledverlichting

 

In 2021 ligt er nog een flinke uitdaging voor het bestuur: hoe kunnen we een geschikte 300 meter kunststofbaan om veld 4 inpassen en financieren zonder dat dit plan de beschikbare veldencapaciteit van het zaterdagvoetbal (te) veel geweld aan doet. Om deze reden wijken we ieder weekend met ca 3 teams per weekend uit naar de zondag. De huidige gravel hardloopbaan van 376 meter voldoet niet, daar zijn we het allemaal wel over eens. Intussen is de blokhut voorzien van een luifel waardoor meer gebruik gemaakt kan worden van deze consumptieruimte.   

 

Bestuur, commissies en de mensen die zich bezig houden met het dagelijkse onderhoud zullen er nauwlettend op toezien dat de richtlijnen strikt worden gevolgd. Ook trainers en elftalleiders hebben daarin een duidelijke taak ten aanzien van het gebruik van de velden en de kleedkamers en dienen corrigerend op te treden indien nodig.

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.