Bas de Ridder maakte van een hobby z’n werk.

De Ridder bus

 

Bas de Ridder komt uit de autowereld. Toen de familie Hamers stopte met het merk Skoda zat hij opeens zonder werk. Een nieuwe baan vinden in de autosector bleek lastig. Hij hielp iemand met een eigen klusbedrijf en zo ontstond acht jaar geleden het idee om voor zichzelf te beginnen.

 

“Klussen heb ik altijd leuk gevonden”, vertelt Bas. “Mijn vader en broer zijn timmerman. Ik had al aardig wat gereedschap en mijn eerste klussen bestonden uit het in elkaar zetten van kasten en het ophangen van schilderijen. Maar de klussen werden snel groter en de laatste vijf jaar maak ik veel kunststof kozijnen en deuren, dakkapellen en uitbouwen. Ik doe dat samen met een collega. We werken goed samen, zijn allebei netjes en streven naar perfectie.” De markt van kunststof kozijnen is enorm gegroeid, mede door de vergrijzing. Je hoeft niet meer de ladder op want de gevel wordt onderhoudsvrij. De kwaliteit is ook niet meer te vergelijken met vroeger. De profielen zijn er in mooie vormen en kleuren en hebben desgewenst de structuur van hout. De mogelijkheden zijn onbeperkt. De kozijnen van Bas worden op maat gemaakt door een familiebedrijf in Hazerswoude.

 

Vertrouwen

Een verbouwing laten uitvoeren is veelal een kwestie van gunnen weet Bas: “We moeten het vaak hebben van mond-op-mond reclame. En anders via internet. In een eerste gesprek moet je meteen een goede indruk maken. Betrouwbaarheid, afspraken nakomen en goede communicatie zijn voor ons heel belangrijk. In het werk staan orde en netheid voorop. Het werk voor kunststof kozijnen begint met globaal inmeten, daarna volgt een offerte en na goedkeuring daarvan wordt alles nog eens heel nauwkeurig nagemeten. Dan gaat de fabriek aan het werk.” Behalve kozijnen doet Bas ook veel verbouwingen, bijvoorbeeld badkamers. Daarbij schakelt hij waar nodig bevriende vakmensen in, zoals loodgieters en tegelzetters. Het is een vaste groep mensen waar hij van op aan kan. Op de website van Bas staan veel mooie voorbeelden van zijn werk. 

 

Naamsbekendheid

Bas heeft zelf vroeger gevoetbald. “Bij RCL, want ik woonde toen in Leiderdorp. Mijn huidige partner Monique den Ambtman kent het Voorschotense voetbal goed. Een reclamebord bij Voorschoten '97 is goed voor mijn naamsbekendheid. Enkele vrienden hebben ook een bord. Ik kom af en toe bij de club, bijvoorbeeld bij het oliebollentoernooi en het sponsortoernooi. Dan is het altijd gezellig.”

 

Logo De Ridder

www.deriddermontage.com

 

CV100 Sponsortoernooi
BLV
schoolvoetbaltoernooi groep 5 en 6
schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8
Clubkampioenschappen Atletiek

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.