De mens achter de scheidsrechter.

Stefan_02

In de rubriek ‘De mens achter de scheidsrechter’ zetten we een van de leden van het scheidsrechterskorps in het zonnetje; de scheidsrechter is immers meer dan alleen de persoon die de wedstrijd in goede banen moet leiden. Met deze rubriek bieden we je graag een inkijkje in de persoonlijke kant van onze scheidsrechters. In dit deel lees je meer over Stefan Berg.

 

Kun je jezelf kort voorstellen? 1) Wat voor opleiding doe je? 2) Waar werk je?

Mijn naam is Stefan Berg. Ik ben dit jaar begonnen aan de opleiding tot gymdocent aan de Haagse Hogeschool (HALO). Ik voetbal ook op de club bij de JO19-3.

Voor werk doe ik verschillende dingen. Ik ben actief voor de KNVB als assistent-scheidsrechter, daarnaast werk ik in de vakanties regelmatig bij de horeca in Duinrell en soms sta ik ook achter de bar bij het cultureel centrum (filmtheater) in Voorschoten.

 

Sinds wanneer ben je betrokken bij Voorschoten '97?

Ik ben sinds ik van zwemles afkwam bijna gelijk gaan voetballen. Dit was bij de mini league op de zondagmorgen. Daarna ben ik altijd blijven voetballen en later ook gaan fluiten op de club.

 

Sinds wanneer ben je scheidsrechter? Waarom heb je ervoor gekozen om scheidsrechter te worden?

Dat is eigenlijk per toeval zo gelopen. 6 jaar geleden zou mijn vader op een zaalvoetbaltoernooitje van mijn zus fluiten. De avond ervoor brak hij tijdens een zaalvoetbalwedstrijd zijn eigen pols en heeft hij mij gevraagd of ik voor hem kon invallen. Het zou om 1 wedstrijdje gaan maar uiteindelijk heb ik op verzoek van de enthousiaste organisatie het hele toernooi gefloten. Dat beviel me zo goed dat ik uiteindelijk een keer bij de mini league ben gaan fluiten. Hierna ben ik naar Cor gegaan om aan te geven dat ik wel zou willen fluiten. Sindsdien heb ik bijna elk voetbalweekend een wedstrijd gefloten.

 

Wat maakt het voor jou leuk om wedstrijden te fluiten?

Het leukste van het fluiten vind ik de leiding in het veld hebben. Je bent als scheidsrechter verantwoordelijk voor hoe een wedstrijd verloopt. Ook vind ik het leuk om te leren hoe je met bepaalde situaties omgaat die je in het veld meemaakt. De sfeer bij de scheidsrechters van Voorschoten '97 is echt heel goed. Het is altijd gezellig bij de scheidsrechterskleedkamer. Dit komt door iedereen die wedstrijden fluit en door Cor & Wim.


Naast het fluiten heb ik de ambitie om als Assistent Scheidsrechter zo hoog mogelijk te komen. Zo heb ik de finale van de KNVB beker West I mogen assisteren. Dan staan er 3000 man langs de lijn en dan geeft het wel een kick als je de wedstrijd met de scheidsrechter en de andere assistent in goede banen kan leiden.
Ook de ambiance van de Dames Eredivisiewedstrijden die ik heb mogen vlaggen was een unieke ervaring en erg leuk om mee te maken.

 

Slotwoord?

Ik denk dat veel mensen het spannend vinden om in het midden van een veld te staan. Maar het is grappig om te merken dat wanneer je de regels een beetje kent, het reuze mee valt en zelfs leuk is om te doen. Heb je dan ook maar een beetje het idee dat je de regels kent, kom dan gerust een keer langs voor meer informatie. Alle voetballers begrijpen dat je ook als scheidsrechter niet alles kunt zien, dus als je een keer iets over het hoofd ziet is het geen ding wanneer je er voor open staat om je verder te verbeteren. Daarnaast is het ook een hele leuke vrijwilligerstaak waar je veel mensen blij mee maakt.

 

Het scheidsrechterskorps van Voorschoten '97 is op zoek naar nieuwe leden. Ken jij iemand die het leuk zou vinden om wedstrijden te fluiten of ben jij zelf geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar scheidsrechters@voorschoten97.nl of neem contact op met Cor of Wessel:

 

- Cor: 06-25346129

- Wessel: 06-39183460

Stefan_01

CV100 Sponsortoernooi
BLV
schoolvoetbaltoernooi groep 5 en 6
schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8
Clubkampioenschappen Atletiek

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.