In memoriam

in-memoriam

 

Afgelopen vrijdag is Paul van der Mijn op 65-jarige leeftijd overleden. Hij was al een aantal jaren ziek en hoorde enkele maanden geleden dat genezing niet meer mogelijk was. Paul was decennia lang bij  diverse sportverenigingen in Voorschoten betrokken, waaronder bij Voorschoten '97. Met zijn overlijden verliest onze club een aimabel en positief ingesteld familielid.

 

Paul van der Mijn werd op 24 juni 1958 geboren in de kraamkliniek in Den Haag. Het gezin van der Mijn woonde aanvankelijk op het Vlietzicht, verhuisde korte tijd naar Pijnacker, om uiteindelijk op het Frans Halsplantsoen in ons dorp neer te strijken. Paul speelde aan het eind van de jaren ’60 korte tijd bij SVLV. Toen Sporthal De Vliethorst in 1970 werd opgeleverd en onderdak ging bieden aan een handbalclub, stapte hij over naar HVV’70. Als linkshandige speler bleek hij talent te hebben. Hij speelde jaren achtereen in Heren 1. Bij de handbalclub kreeg hij ook verkering met Lia, die speelster was van Dames 1. Ze was de liefde van zijn leven. De vonk sloeg over in de sporthal nadat ze al samen op het Lucas College hadden gezeten.

Paul handbalde tot en met 2002 en was in de tussentijd ook weer bij het voetbal betrokken geraakt. Dat kwam omdat zoon Chris in 1996 lid werd van SV Voorschoten. Paul werd leider en bleef de teams van zijn zoon tot en met de B-junioren ondersteunen. In de jaren die volgden was Paul een trouwe supporter. Daarnaast verrichtte hij tal van hand-en-spandiensten voor de fusieclub. Zo begeleidde hij de pupil van de week op zaterdag en zette hij zijn expertise in als er contracten voor de kantine moesten worden afgesloten. Ook was hij teammanager van de zondagselectie, in welke rol hij samen met Harry van Berne de voetballers ontzorgde. Paul werkte bij de RVO en ging op 1 april van dit jaar met pensioen.

Paul was een belangrijk lid van de hechte zondag familie binnen onze club. Hij was supporter van het eerste elftal, waar zijn zoon onder de lat stond. Naast alle thuiswedstrijden, stapte hij vaak met zijn vaste vrienden in de auto om ook de uitwedstrijden te bezoeken. Hij hoopte altijd op drie punten, maar kon ook goed relativeren. Intussen was hij ook bij Tennispark Adegeest vrijwilliger geworden. Hij werd bestuurslid en ondersteunde diverse projecten.

 

Paul was zachtaardig en kreeg werkelijk nooit ruzie met iemand. In 2019 kreeg hij een slechte diagnose. Zijn wilskracht hield hem op de been. Vanaf mei verbleef Paul in het hospice in Wassenaar, waar hij nog een goede tijd heeft gehad. Op 24 juni vierde hij daar zijn 65e verjaardag met familie en vrienden. Het bereiken van die mijlpaal was voor hem heel belangrijk. Een dag later, op 25 juni, was hij aanwezig bij de jaarlijkse seizoenafsluiting van de zondagselectie. Dat was heel mooi en ook heel emotioneel. De laatste week verslechterde zijn toestand en afgelopen vrijdag, 21 juli, is hij ingeslapen.

 

De uitvaart vindt plaats op donderdag 27 juli om 13.30 uur in het Crematorium Duin- en Bollenstreek, Achterweg-Zuid 62 in Lisse.

Wij wensen zijn gezin, familie en vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

(Hans Douw)

 

 

CV100 Sponsortoernooi
BLV
schoolvoetbaltoernooi groep 5 en 6
Ruilen of ophalen kleding
schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.