Jeugd Seizoen 2023-2024 O13 pupillen 1

Voorschoten '97 3-0 VV Hillegersberg

Zaterdag 23 maart is het tijd voor competitiewedstrijd nummer 6. Halverwege de competitie staan de groen-gele Voorschotenaren er keurig voor. Een gedeelde 3e plaats met VV Zwaluwen en na 5 wedstrijden 10 punten met 2 punten achterstand op de koploper(s), VV Berkel en Zestienhoven, beide 12 punten. Na de knappe teamprestatie van vorige week in Rotterdam bij de koploper kwam nu Hillegersberg naar sportpark Adegeest toe. Hillegersberg bevindt zich momenteel op de laatste plaats met 0 punten uit 5 wedstrijden. Op papier een makkie voor de Voorschotenaren, maar zij weten maar al te goed in welke situatie de gastploeg van vandaag zit en hoe graag ze de punten willen pakken. Gelukkig stonden we weer als een huis en bleven de punten in Voorschoten.

De openingsfase begon flitsend voor Voorschoten '97. De tegenstander uit Rotterdam besloot al vroeg op de lange bal te gaan spelen. Hier waren de Voorschotenaren goed tegen gewapend. Er volgende een lange tijd van veel balbezit voor de thuisploeg en hier hielden we dan ook de rust. Na langdurig balbezit wordt in de 5e minuut de ruimte aan de rechterkant gevonden. Zuilu wordt vrijgespeeld en neemt de bal voorzich uit mee naar voren. Milan maakt een perfecte spitsenloopactie om zich vrij te spelen, Zuilu passt de bal strak in de voeten van de balvaste spits, die al een stap vooruit heeft gekeken. Raphael was op snelheid over de rechterkant en Milan passt de bal in een keer met effect door in de loop van de snelle buitenspeler. Raphael snijdt naar binnen, kapt zijn man uit en zet Jim vrij voor de keeper. Jim blijft rustig voor de goal en schiet de bal keurig in de rechterhoek. Een aanval uit het boekje en een zeer terechte 1-0! Na de openingstreffer bleven de Rotterdammers de lange bal spelen, waardoor Voorschoten '97 het balbezit kon voortzetten. Echter kwamen we er toch niet helemaal lekker uit en leden we (te) vaak slordig balverlies. Duidelijk was dat de Voorschotenaren het betere van het spel hadden. De gastploeg kon geen druk krijgen op de voetballende machine uit Voorschoten, maar helaas creëerden we niet echt kansen om de score ruim uit te breiden. Uit een snelle omschakeling kon Hillegersberg heel even denken aan een gelijkmaker, maar nadat de spits van de Rotterdammers wordt vrijgespeeld rond de penaltystip gooiden alle verdedigers in de buurt zich voor de bal, waardoor de kans onschadelijk gemaakt kon worden.

De rest van de eerste helft was in balbezit voor de groen-gelen, maar beide partijen kregen niet echt kansen om de score te veranderen. Vlak voor rust was daar dan plots de grootste kans van de wedstrijd. Een kleine miscommunicatie achterin zette de snelle vleugelspits van Hillegersberg 1 op 1 met Tygo. Tygo bleef op de been en kon uiteindelijk het schot met zijn voet blokken waardoor het grootste gevaar weer verdwenen was. Dat was even met de schrik vrijkomen. De ruststand blijft 1-0.

In de rust werd met elkaar geconcludeerd dat we echt beter kunnen en dat ook misschien wel moesten als we de score echt wilden vergroten. Aan de bal moesten we zuiverder zijn en energie blijven geven. Dat lieten we snel merken ook!

30 seconden was de tweede helft op gang of de 2-0 lag in de touwen. Hillegersberg trapte de bal af, schoot 'm lang. Pepijn kon de bal voorwaarts koppen richting Jaco die de bal even vasthoudt en teruglegt op Jim. Darius maakt op de linkerflank zijn diepte loopactie die Jim al heeft gezien. Een fantastische dieptepass zorgde ervoor dat Darius 1 op 1 met de keeper kon gaan. Onze rappe buitenspeler blijft ook zeer rustig voor de goal en schuift de bal laag in de rechteronderhoek. 2-0! In het restant van de tweede helft kon Hillegersberg geen vuist meer maken, maar de groen-gelen lieten het ook een beetje gaan. Het was een chaotische 2e helft waar Voorschoten '97 wel het betere van het spel had. In de 54e minuut wordt de bevrijdende 3-0 gemaakt. Een opbouw over de linkerzijde zorgt ervoor dat Jorn met zijn gezicht naar het veld toe alle ruimte en tijd aan de bal heeft. Een scherpe dieptepass werd gegeven op Darius die de bal mee kon meenemen naar de goal toe. Hij behield het overzicht en legt de bal breed op de goed gepositioneerde Jaco die bal inschiet. Het gejuich van de aanwezige 14-1 maakte de goal wellicht nog wat mooier! In de 60e minuut fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Een prima en in iedergeval verdiende overwinning!

Volgende week (paasweekend) is de 13-1 vrij. Geen wedstrijd op het programma, maar maandag 1 april is het tijd voor het wel bekende PAASTOERNOOI!

Om 10:30 uur wordt de 1e wedstrijd gespeeld op het hoofdveld. Voorschoten '97 Jo13-1 speelt tegen De Graafschop Jo12-1. Komen jullie kijken?!