Voorschoten 97 verslaat DSO met 3-1

Voorschoten 97 heeft de thuiswedstrijd tegen DSO dik verdiend met 3-0 gewonnen. Na een flitsende start schoot Mohammed Maatouch de 1-0 binnen in de 4e minuut. Na rust waren Miguel Boersma en Ronnie Verplancke de 'Torjägers' om het feest compleet te maken op een bruisend 'Adegeest'. Thom Wijnalda scoorde niet maar was met drie assists wel super belangrijk. 

 

DSO uit Zoetermeer, koploper in de 1e klasse en lekker in het vel gezien de laatste uitslagen. Voorschoten 97 dat toch ietwat hapert en meer punten had kunnen hebben, dan dat we nu vooraf om 14.30 hadden. Dus geen gewonnen race op 'Adegeest', dat met 472 toeschouwers lekker bezet was. Voorschoten kwam direct super strak, geconcentreerd en goed uit de startblokken. Waar de scheidsrechter van dienst een wel-of-niet handsbal niet tot penalty promoveerde was het al in de 4e minuut raak. Een snelle onderschepping, een steekbal van Thom Wijnalda en een perfecte afronding van Mo Maatouch in de kort bovenhoek betekende 1-0. Wat een lekkere opsteker voor geelgroen. En verder in de eerst helft bleef Voorschoten de net iets bovenliggende partij. Tot aan de rust niet veel doelkansen maar Miguel Boersma bracht vanaf links wel het meeste gevaar. Diverse rushes kwamen wel tot de achterlijn maar de perfecte voorzet bleef uit of de Zoetermeerse doelman lag in de weg. Vlak voor rust ontsnapte DSO aan een penalty na een fikse overtreding op Mo Maatouch in kansrijke positie (maar ook wel net) buiten de  zestien. 

1E8A7527_tn

Na de rust dachten we dan dat het DSO van Bert de Best wel druk zou gaan zetten. Nou, daar kwam het dus niet van. Voorschoten bleef scherper en speelde een prima pot voetbal. Het vrijwillige liggehalte van onze bezoekers was hoger dan hun kansenquotum en gedurende de tweede helft kwam Allessandro Kwant niet in de problemen. Nu speelden Marc van der Voorst en Martijn Hogenboom ook een sublieme partij en dan krijg je vanzelf ook geen kansen tegen. DSO maakte wel foutjes en balverlies van Jeffrey Aarts aan Thom Wijnalda deed de bal bij Miguel Boersma terecht komen. Vanaf 20 meter draaide Miguel de bal in de rechter bovenhoek op een manier waarop Jacques Overgaauw eind jaren 60 patent had. Een weergaloze goal qua afronding! Wedstrijd gespeeld en nog 20 minuten te gaan. Dat aanvoerder Ronnie Verplancke ook nog de 3-0 binnen tikte, wederom op subliem aangeven van Thom Wijnalda was de kers op de taart. In het laatste kwartier kwamen Nesim el Khiraoui en Bart Vonk nog even de gelederen versterken. Bart speelde weer weergaloos, als profi-padelspeler betrok hij ook de operationele gebieden buiten de lijnen in het spel. En daar komen we voor bij een 3-0 voorsprong!!  

1E8A7514_tn

Een heerlijk driepunter dus voor Voorschoten met een tevreden publiek langs de lijn. Na afloop waren de tafels ook goed bezet, was trainer Jonk in een opperbeste steming (typo?!) en ook bij Nick Poot een grote glimlach op het gezicht. De stand trekt in elkaar, maar daar gaan we weer naar kijken als we een keertje drie keer achter elkaar winnen. Maar vandaag was grandioos! 

1E8A7555_tn

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Thom Wijnalda

Pupil van de week, mogelijk gemaakt door LIVA Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beide te Voorschoten was Tom Prins uit de JO11-6.

EAEN9874a

Voor meer foto's van de wedstrijd: https://photos.app.goo.gl/JKF7rH3ZJ3Hs4vcN6

Fotografie: Luuk Oerlemans

 

Verder 1: Is er op 10 april tweede paasdag om 10.30 uur de start van het jeugdpaastoernooi met kick off Voorschoten 97 - FC Volendam. Komt allen kijken, gratis toegang. 

 

Verder 2: Wist de JO-o161 met 2-3 te winnen bij Verburch van 11 Westalander en een corpupte grensrechter.  Zonder groots spel was het 2x Jessin en Florian die de goals maakten. Koploper ARC verslikte zich en nu heeft geelgroen alles weer in eigen hand. 

 

Verder 3: De bikkels van de JO-o171 wonnen met maar liefst 6-1 van Rotterdam United. De jarige Teun 2x, Yves 2x, Tommie V en Sem S. waren de goalgetters. En zo zagen we ook hier juichende trainers langs de lijn. 

 

Voor verder info: Heeft u een vraag, bel uw schoonmoeder of schoondochter, De koude kant biedt vaak de helpende hand. En dat is dan weer een opmerking rondom de lijn van kenners en 'ex-grote-ik-was-vroeger-echt-de beste- spelers'. 

 

PvP

Clubkampioenschappen Atletiek
Inleveren Team en wedstrijdtassen
Inleveren Team en wedstrijdtassen
Atletiek Ouder-kindtraining

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.