Voorschoten 97 onderuit tegen Valken 68

Voorschoten 97 is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen regioconcurrent Valken 68 in winst om te zetten. Op een zonnig Adegeest werd het 1-3 met een Voorschotense goal van Kauzi Nomen. Valken scoorde vanaf de stip en vanuit twee vrije trappen. 

1E8A7302_tn

Een dompertje dus, want vooraf was er zeker op meer gerekend. Voorschoten had vier punten gehaald uit de laatste twee wedstrijden en beide pleogen willen de aansluiting met de ploegen omhoog vasthouden. En wellicht omdat we elkaar te goed kennen werd het geen mooie lekkere pot voetbal. Voor de rust had Voorschoten wel een optisch overwicht maar na 45 minuten was het gewoon 1-1. Een vroege penalty voor de bezoekers door een domme verdedigende actie betekende 0-1 en een rebound op een toch wel houdbaar schot van Jim van der Krogt werd door Kauzi Nomen binnen getikt: 1-1. Verder had geelgroen best een aantal kansen voor Ronnie Verplancke, Jim van der Krogt, Tommie Wijnalda en Melle Rekveld. Maar ook Valken kon de volgende goal maken en Matthijs de Mooij kopte uit een corner voorlangs vlak voor rust. Kortom, best een leuke eerste helft, niet super hoogstaand maar best vermakelijk en 1-1. 'Kenner' Frank de Zwart (ook nieuw Club van 100 lid) noemde het veldspel 'best vermakelijk' en de jarige Marc (met een C) Hoogvliet kon dit beamen. 

1E8A7315_tn

In de tweede helft was het lichte overwicht van Voorschoten niet meer aanwezig. Valken 68 speelde meer vrij en ook de gevaren van Voorschoten werden beter in toom gehouden. De 384 toeschouwers zagen dan ook een minder spektaculaire tweede helft. Met name onze linkerkant werd niet in stelling gebracht en zo werd het een slag op het plein. Dit duurde een halve helft en toen viel uit het niets de 1-2. Een vrije trap werd door Marc Langeveld diagonaal binnenkant paal binnen gewerkt. Onorthodox, verrassend en dus ook wel mooi. Alleen dan weer niet voor onze zijde. Voorschoten was echter niet in staat om het tij nog te keren. Ook het inbrengen van de snelle aanvaller Mo Maatouch en de lichtvoetige Nasim el Khiraoui veranderde weinig. Geelgroen creëerde na de rust gewoon geen kansen en Valken deed met nog een schitterende vrije trap van Huig van Duijn de deur in het slot: 1-3. 

1E8A7351_tn

Samengevat een domper in dit directe gevecht met een directe concurrent. Maar ja, volgende week weer kans op revanche uit tegen Wippolder. Op 1 april volgt dan de thuiswedstrijd tegen DSO. Trainer Jonathan Jonk en zijn staf zullen er alles aan doen om hier weer 2 x een goed resultaat te gaan halen. 

 

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Mo Matoug.

Pupil van de week, mogelijk gemaakt door LIVA Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beide te Voorschoten was Bruce Hagebeek uit de JO10-1.

SEWE4607b

Voor meer foto's van de wedstrijd:https://photos.app.goo.gl/xNHdhoKmK8xnsdaS7

Fotografie L.O.

Verder een: Was Voorschoten 97 weer heerlijk in beweging deze week. De O-17-1 ontving hun kampioensmedailles van de jeugdvoorzitter Richard Bakx, in aanwezigheid van algemeen voorzitter Pieter van Dijken. Binnen de gemeente Voorschoten ziet men meerdere posters van het Tentenkamp voor de jongste jeugd (8-9 juli 2023) en het Paastoernooi voor de Jo-013-1 op 2e paasdag 10 april 2023. Openingswedstrijd 10.30 uur Voorschoten 97 - Volendam! schrijf die alvast maar op. Een supertoernooi met deelname van o.a. SC Heerenveen, FC Groningen, Vitesse, NEC, NAC, Sparta en ADO Den Haag. En niet te vergeten.... Feyenoord! komt dat zien.

 

Verder twee: Zijn er vanuit de Club van 100 (en met name door Hein de Graaff) twee banken op het dugoutloze veld vier geplaatst voor de voetbalteams en atleten die daar sporten. En ook nog eens voor weinig, om het op zijn donderdags uit te drukkken, DANK!!  Dit mooie verhaal deden Frank de Zwart en Carl Roest ook overstag gaan om lid te worden van de Club van 100!

 

Verder drie: Zien wij de toekomst nog beter tegemoet met een o-16-1 in de HALVE FINALE van de KNVB-Beker en met de komst van het nog iets jongere nieuwe jeugdlid Stef Blom!! 

 

En morgen is het de klassieker in de Arena en die mag iedereen verder voor zichzelf invullen.

En zitten er meer dan tien meidenteams van Voorschoten 97 bij ADO Den Haag om Liz Rijsbergen aan te moedigen!  

   

 

 

 

Ruilen of ophalen kleding
Ruilen of ophalen kleding
Ruilen of ophalen kleding
Clubkampioenschappen Atletiek

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.