Koploper naar huis gestuurd !!

Voorschoten 97 heeft zich goed hersteld van de zeperd (7-1 verlies uit in Wateringen) vorige week. Koploper Die Haghe werd met 3-2 verslagen. En ook nog eens dik verdiend! Thom Wijnalda maakte alle goals maar Miguel Boersma was toch ook wel een beetje de man of the match! 

1E8A6864_tn

Die Haghe is al decennia een leuke tegenstander. In de early eighty's waren Lambert Lingerak, Herman Keijzer en Rob De Jonge ook al de tegenstanders van de zwartwitten uit Den Haag Ockenburgh. Nog altijd op de zelfde lokatie, alleen de Marathon op de toegangsweg is niet meer (jawel, daar waar je kan dansen in dat Oh Oh Den Haag liedje). Dat zijn herinneringen, vandaag was Voorschoten 97 heer en meester in een perfecte eerste helft. De bal ging lekker rond terwijl er toch een koploper als tegenstander in de wei stond. Na een vrije trap die over ging van Die Haghe zorgde Miguel Boersma voor het eerste geelgroene gevaar. In de 19e minuut verkeek de Haagse keepert zich op een diepe bal, Miguel ging door, de zestien in en werd neergelegd. Een terechte pingel en dus 1-0 door Thom Wijnalda op de borden. Vlak hierna kon Guy Smith de score al verdubbelen na een mooie voorzet van Jim van der Krogt. Na een half uur weer een vlot lopende aanval. Sem Simonis over rechts, een voorzet van Benjamin Beumer, terugleggen van Miguel Boersma en Thom Wijnalda die de 2-0 binnen schoot. Een heerlijke aanval over meerdere schijven en applaus van de 428 aanwezigen. Voor de thee van Rinus had het al 3-0 kunnen zijn maar schoten van Jim van der Krogt en Thom Wijnalda misten net doel. 

1E8A6879_tn

Na de rust weer hetzelfde beeld. Voorschoten die de kansen kreeg en een kansloos Die Haghe. Onze keepert Alessandro Kwant was heer en meester in de zestien en in de 66e minuut weer een penalty voor Voorschoten. Ronnie Verplancke die net daarvoor nog een enorme kans had gemist werd nu gevloerd, en dus 3-0 want wij hebben Thom Wijnalda. Over en sluiten leek het wel, op naar de bar om de kannetjes te vullen. Maar ja, het blijft wel een Haagse tegenstander. Vanuit het niets werd het 3-1 uit een corner door Die Haghenaer Jesse Bakker, overigens prima ineschoten. En in de 83e minuut werd het zelfs 3-2 door een penalty tegen. Nu word ik door menigeen ingefluisterd dat dit geen pingel was. Laat ik u eenmalig uit de droom helpen: Als de scheids een penalty geeft, dan is het er eentje. En Die Haghespeler Sami Aoulad Said schoot strak binnen: 3-2. Nog tien spannende minuten volgden, maar met meer kansen voor Voorschoten dan voor de gasten. Zo bleef het 3-2 met Miguel Boersma als meest opvallende speler. 

1E8A6925_tn

Trainer Jonk zag een fris spelend team en vond het ook wel mooi dat iedereen 'na vorige week echt wakker was'. Jonk kon ook tevreden zijn, verdedigend waren Marc van der Voorst, Martijn Hogenboom en Sem Simonis foutloos en Miguel Boersman niet te stoppen. Dit bied hoop voor de komende wedstrijden, ook uit durf ik te voorspellen!  

 

Voor meer foto's van de wedstrijd: https://photos.app.goo.gl/RiwZwGCb5y5eTd2a8

Fotografie: L.O.

 

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Thom Wijnalda en pupil van de week, mogelijk gemaakt door LIVA Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beide te Voorschoten was Luuk Broekhuizen uit de JO8-1.

pvdwmotm 230204_tn

 

Het was sowieso een lekker senioren weekend, Zaterdag 2 won ook met 2-1 van Scheveningen. Ook hier een penalty, Bart Vonk schoot vanaf 11 meter de winst binnen vlak voor tijd. En ook hier een opgewekte trainer, Marcel de Hooge vond het 'dik verdiend' en 'zag een weerbaar team dat voor meer verrassingen  gaat zorgen'. 

 

De Jo-o-17-1 verloor met 0-4 van Xerxes.

De Jo-o-16-2 speelde na het eerste een wereldpot op veld 1 tegen HVV. Na een nog schuchtere 1e helflt met een 1-0 ruststand gingen tussen 1730 en 1810 alle remmen los. 6-0 was de einduitslag en een perfecte nazit voor de ouders en (bierdrink)fans! 

 

En dan nieuws van het internationale (voorheen D-junioren) O-13 Paastoernooi.....

Het gaat door, meerder info volgt, maar blijf dus in Voorschoten op 2e paasdag dit jaar! 

 

PvP

Ruilen of ophalen kleding
Atletiek Ouder-kindtraining
Ruilen of ophalen kleding
Ruilen of ophalen kleding

 

¬© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.