Succesvol trainingskamp zaterdagselectie legt basis voor tweede seizoenshelft

Succesvol trainingskamp zaterdagselectie legt basis voor tweede seizoenshelft 

 

Traininggskamp zaterdagselectie

 

De zaterdagselectie heeft een trainingskamp vol hoogtepunten achter de rug. Van vrijdag tot en met maandag bezocht de selectie voetbalstad Barcelona, waar onder meer werd gewerkt aan het verder smeden van een hecht team. De groep lijkt klaar te zijn voor een frisse herstart van de competitie op 21 januari, wanneer het 1e eltal S.V. Den Hoorn treft en het 2e elftal het opneemt tegen Capelle. 

 

Trainingskamp-trainingskamp-01

 

Na een prettig vroege aankomst op vrijdag, verkende de groep de stad. De ‘Kleine Rambla’, de boulevard en Parque Ciutadella werden als eerste aangedaan. Daar ervaarden de spelers de spaanse keuken. Vele duizenden stappen verder verzamelde de groep in het hotel, om vervolgens gezamenlijk te eten. En hoewel het clublied luidt: “Op zaterdag en zondag is het altijd feest”, werd voor deze ene keer de vrijdag ook gelijk meegenomen.  

 

Trainingskamp-trainingskamp-02

 

De volgende dagen was er een divers aanbod aan activiteiten, waaronder op zowel zaterdag als zondag een flitsend padel-spel. Het balgevoel van de spelers werd hier op de proef gesteld, maar werden er ook knappe ralleys gespeeld. Met name toen een aantal Hollandse studentes zich op de baan meldde ging het niveau omhoog. Oualid en Mo Maatoug pakten hier de medaille voor de steilste leercurve. Wat gingen zij snel vooruit! 

 

Trainingskamp-trainingskamp-03

 

Met veel vrijheid in het dagprogramma, troffen de spelers elkaar later die dag aan het strand. In het warme weer, waar veel hardlopers over de boulevard ploeterden, lieten de spelers zich niet kennen en stapten ze fier door, hier en daar gedwongen om het hoofd te buigen voor een Catalaanse gazelle. En die avond maakte het nachtleven van Barcelona (opnieuw) kennis met een gretig Voorschoten '97. De groep was na de inspannende dagen toe aan een gezonde dosis ontspanning. In clubs als Shoko, Sutton en Pacha kwam de groep dichter bij elkaar – al was het maar omdat ze elkaar niet verstonden door de harde muziek.  

 

Trainingskamp-trainingskamp-04

 

“We hadden al een hechte groep, maar zo’n trainingskamp brengt wel echt iets bijzonders. We hebben dit weekend een mooie balans weten te vinden tussen sportieve activiteiten en gezelligheid, waarbij de grootste winst in het groepsproces zit. Deze jongens gaan voor elkaar door het vuur. Nu moeten we dat op het veld laten zien”, aldus hoofdtrainer Jonathan Jonk. 

 

Trainingskamp-trainingskamp-05

 

Naast de eigen bijdrage van de spelers gaat onze dank vooral uit naar alle sponsoren die deze trip mede mogelijk hebben gemaakt.

 

Peter de Laat - Brunel

Frans Spendel

Ted Schaepman

Kees Timmermans

Peter de Laat

Clemens Simonis

Sjaak Duindam

Jules van der Veldt

 

Een bijzonder dankwoord aan Sjaak Duindam en Jules van der Veldt, onder wiens toeziend oog de selectie een veilige terugkeer maakte. Fantastisch dat jullie erbij waren! 

 

- De Zaterdagselectie

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.