Voorschoten '97 wint de derby van UVS: 1-0.

Voorschoten '97 heeft de derby tegen het Leidse UVS met 1-0 gewonnen. Een prachtige knal van afstand van Jim van der Krogt leverde het enige doelpunt op van deze middag. Door de 1-0 zege is er weer aansluiting met de bovenste plaatsen op de ranglijst. 

1E8A6405_tn

Voorschoten '97 thuis tegen UVS, een echte derby die in competitieverband nog niet vaak gespeeld is. UVS speelde uiteraard jarenlang op de zondag op hoog niveau, maar is ook meegegaan met de trend van vele verenigingen. Op een vroeg tijdstip vanwege het Nederlands Elftal werd er op een koud Adegeest afgetrapt. De 432 toeschouwers zagen een evenwichtige wedstrijd, waarin Voorschoten uiteindelijk iets leper en scherper was. Trainer Jonk had wat defensieve zorgen door blessures bij Ronnie Verplancke en Derk Reinders en een geschorste Martijn Hogeboom. Wel was Guy Smith weer superfit en speelden Marc van der Voorst en Kauzi Nomen een puike partij. Voorschoten startte sterk en en reeds in de eerste minuut een schot van Jim van der Krogt en een rebound voor Mo Maatouch. UVS deed ook van zich spreken en zag dat onze keeper Alessandro Kwant in vorm was. Het gevaar werd snel in de kiem gesmoord en tot de rust een evenwichtige pot voetbal, een kopkansje voor Thom Wijnalda en UVS net iets meer in balbezit. 

1E8A6350_tn

Na de thee werd Voorschoten beter en kreeg een licht overwicht. Na tien minuten in de tweede helft leidde dat tot en kopkans voor Thom Wijnalda en vlak daarna een schot van Guy Smith na een heerlijke sleepbeweging in de zestien van UVS. In de 61e minuut viel de 1-0. Een actie van Mo Maatouch bracht de bal bij Jim van der Krogt. Jim haalde heerlijk uit van 25 meter en zag de bal snoeihard tegen het net ploffen. Een heerlijke goal dat het publiek op de banken bracht. Voorschoten had de leiding en UVS moest iets terug doen. De Leidse speler Boy Tetteroo had de 1-1 op zijn schoen maar raakte hem te zacht om Allessandro Kwant te passeren. Verder had Voorschoten de zaak onder controle totdat de scheidsrechter een onterechte tweede gele kaart aan Guy Smith gaf. Hierdoor kwam geelgroen met tien man te staan de laatste twintig (+9) minuten. UVS probeerde van alles maar de Voorschotense defensie gaf geen krimp. Sem Simonis had Loyd van der Wilden goed in de tang en op het middenveld wonnen kleine Mo Maatouch en Nasim el Khiraoui menig duel. Benjamin Beumer was niet van de bal te krijgen en zonder een echte kans tegen te krijgen werden de laatste minuten uitgespeeld. Ronnie de Roode en Nick Guijt vielen nog in en ook zij deden een duit in het zakje om het resultaat over de streep te trekken. Het ontbrak UVS aan kracht en gogme om kansen te creëren en zodoende kan de winst ook als verdiend worden betiteld. 

1E8A6403_tn

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Kauzi Nomen. Pupil van de week, mogelijk gemaakt door LIVA Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beide te Voorschoten was Ruben de Vries uit de JO7-3.

Helaas ontbreekt een foto van deze mannen.

 

Voor meer foto's van de wedstrijd:https://photos.app.goo.gl/fDuqmcGP3twpE2vbA

Fotografie: L.O.

 

Een opsteker voor Jonathan Jonk en Nick Poot die Voorschoten ook op de ranglijst langzaam omhoog zien klimmen. Maar wellicht net zo belangrijk een team zagen die tot de laatste minuut geconcentreerd bleven strijden, iets wat in het begin van de competitie wel eens minder ging. Zaterdag 10 december speelt Voorschoten '97 hun laatste wedstrijd dit kalenderjaar uit bij SV Honselersdijk om 14.30 uur. 

 

Echte strijders zagen we ook bij de Jo-o17-1 die uit bij Meerburg met de punten er vandoor gingen. 2-3 was de eindstand met twee goals van Ives en eentje van Tommie F. Tommie F. moest noodgedwongen door veel zieken de tweede helft linksback spelen en deed dit subliem, net zoals het centrum achterin Marijn en Cas. De trainers Ger, Stan en Matthew, die toch de wedstrijden van hun Feyenoord nu tijdens het WK moeten missen, werden wederom volledig gecompenseerd door hun jongens!

 

De Jo-016-1 won weer, nu van Ter Leede met 4-1. Jessin 2x, Milan en Daan scoorden. Otto gaf twee heerlijke assists. Komenden zaterdag de kampioenswedstrijd uit bij het altijd lastige Rijnsburg, aanvang 10.00 uur. 

 

En na de heerlijke overwinning op UVS was het nog lang gezellig in de kantine met de wedstrijd van Oranje en het feestje daarna.  

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.