Voorschoten '97 uit de beker gestoten

Voorschoten '97 is uit het bekertoernooi gestoten door FC 's-Gravezande. Maar wel met opgeheven hoofd. Onze geelgroenen maakten er een spannende pot voetbal van, maar uiteindelijk was FC 's-Gravezande de winnaar met 1-2 na een 1-1 ruststand. Voor Voorschoten '97 scoorde Ronnie de Roode.

Het WK voetbal is onderweg met reguliere en verrassende uitslagen. En dan moet Voorschoten een bekerwedstrijd spelen tegen FC 's-Gravezande wat een klasse hoger acteert. Op een regenachtige avond was de Westlandse equipe van trainer Richard Middelkoop te gast op Adegeest. Voor hem bekend terrein, hij was immers een aantal jaar de docent van de leerlingen van het ROC die op de woensdagmiddag de circuittrainingen verzorgden. Voorschoten '97 had na de winst op Nootdorp er weer zin in en startte furieus. Na enkele minuten met mogelijkheden was het al in de 5e minuut 1-0. Een aanvalsopzet over links bracht de bal via Mo Maatoug bij Ronnie de Roode die keihard de trekker overhaalde vanaf 20 meter. Een opsteker voor de mannen van Jonathan Jonk die het eerste kwartier de betere partij bleven. Hierna kantelde het overwicht in licht Westlands voordeel. Een rakelings schot in de 16e minuut langs de kruising was het eerste gevaar van de gasten. Maar ook Voorschoten bleef kansjes krijgen, zo schoot Benjamin Beumer net over en zag hij zijn voorzet even later net te scherp zijn voor Mo Maatoug. In de 30e minuut viel de gelijkmaker. Een aanval over rechts van FC 's-Gravezande, een schot van Yuri Westhoff op de paal en Twan van Meerten die de terug springende bal simpel binnen kopte: 1-1. De wedstrijd bleef open en spannend en vlak voor rust was Voorschoten dicht bij de 2-1. Schoten van Benjamin Beumer en Jim van der Krogt werden echter keurig verwerkt door doelman Jurrien Jouvenaar. Ook onze doelman Stephan van der Niet moets voor de rust een keer handelend optreden bij de eerste paal.

Na de rust weer  een sterk startend Voorschoten. Een schot van Jim van der Krogt werd gepareerd en een vrije trap van Nick Guyt verdween in de muur. Hierna nam 's-Gravezanden een kwartier het initiatief. Stephan van der Niet redde bekwaam en keek ook geroutineerd een vrije trap van Angelo Zwirs tegen de lat. Net toen Voorschoten weer beter in de wedstrijd leek te komen viel uit het niets de 1-2. Een voorzet van links werd door Yuri Westhoff binnen geknikt: 1-2. Met nog een kwartier te gaan stroopte geelgroen de mouwen nog maar eens op. Nick Guyt was dicht bij de gelijkmaker met een kopbal uit een voorzet van Jiggy van Engelen. Voorschoten speelde alles of niets met kleine Mo Maatoug als spelmaker en leek in de blesuretijd de 2-2 binnen te lopen. De bal ging ook over de lijn, maar scheidsrechter Van Elswijk had een duwfout op randje zestien in de aanloop van de aanval geconstateerd. Zo bleef de stand 1-2 waar met een beetje geluk meer had ingezeten. Al met al een goede pot voetbal van Voorschoten '97 waar enkele basisspelers rust kregen. En de vervangers lieten zien dat zij ook klaar zijn als ze worden opgesteld!

A.s. zaterdag 26 november speelt Voorschoten om 14.30 uur uit bij Forum Sport voor de competitie.

En a.s. vrijdag 25 november is de kantine vanaf 16.30 open om het Nederlands Elftal vanaf 17.00 uur te zien spelen tegen Ecuador.