Voorschoten '97 wint van Nootdorp!

Voorschoten '97 heeft de thuiswedsrijd tegen titelpretendent SV Nootdorp met 2-0 gewonnen. En ook nog eens verdiend ook door supergoede eerste helft. Al na 5 minuten maakte Thom Wijnalda de 1-0 en vlak voor het halve uur deed Marijtn Hogenboom het net bollen voor de 2-0. Die klap kwamen de gasten niet meer te boven en Voorschoten speelde de partij rustig uit in de tweede helft.

1E8A6228_tn

SV Nootdorp speelt al een aantal jaren in de eerse klasse en bezette de derde plek voor aanvang van deze wedstrijd. Daar waar Voorschoten '97 zich terug vond op plek 9 na de 3-0 nederlaag vorige week in Zoetermeer tegen DSO. Maar vandaag was Voorschoten vanaf het begin wakker. Zonder de geblesseerde Ronnie Verplancke en Guy Smith, maar met Marc van der Voorst centraal in de verdediging heerste Voorschoten de gehele eerste helft over Nootdorp. Een sterk spelende Benjamin Beumer veroverde talloze ballen op het middenveld en Nasim el Khiraoui speelde een puike pot zonder balverlies. Met name over links liepen de aanvallende combinatie vlotjes en Derk Reinders haalde na vijf minuten de achterlijn.

1E8A6250_tn

Hij gaf voor en Thom Wijnalda liet verdediger en keeper kansloos door droog binnen te tikken: 1-0. Voorschoten bleef de bovenliggende partij en onze keeper Alessandro Kwant had buiten makkelijke voorzetjes niet veel te doen. Na een kwartier schoot Thom Wijnalda tegen de paal vanaf 25 meter en ook Mo Maatoug was enkele keren dreigend. In de 29e minuut werd het 2-0. Benjamin Beumer was er op links vandoor en zijn voorzet schoot de stiekem mee opgekomen Martijn Hogenboom netjes binnen. Kortom Voorschoten in een zetel en tot de rust geen spannende momenten. 

1E8A6279_tn

Na de rust legde de formatie van Nootdorp iets meer momentum neer op het veld. Trainer Marco Jalink had ook gewisseld om offensiever te spelen. Maar Voorschoten bleef uiteindelijk makkelijk overeind. 'Sem Simonis had zijn mannetje in zijn achterzak' aldus een kenner en 'zonder vleugel kan je niet voorzetten'. De kansen waren beperkt maar toch genoot het 481 koppige publiek op een koud Adegeest. Vooral door een afstandschot van Thom Wijnalda net naast de kruising en ook Marc van der Voorst was heel dicht bij de 3-0 met een kopbal. De goed spelende Kauzi Nomen werd vervangen door kleine Mo Maatoug en zo kabbelde de wedsrijd naar het eind. Trainer Jonathan Jonk kon eindelijk eens rustig achterover leunen want de dubbele voorsprong kwam niet meer in gevaar. Een vrije trap van rand zestien voor Nootdorp ging naar de tennisbanen en dat was het dan ook wel. Een verdiende mooie zege voor een sterk en geconcentreerd spelend Voorschoten. Ook wordt door deze driepunter de stand op de ranglijst weer wat leuker. En zo werden na afloop weer menige kannetjes gevuld in een volle kantine. 

 

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Benjamin Beumer. Pupil van de week, mogelijk gemaakt door LIVA Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beide te Voorschoten was Jesper Arrachart uit de JO8-4.

221119 pvdw.motm

Fotografie L.O. voor meer foto's:  https://photos.app.goo.gl/c86Q472zg6C5b3129

 

A.s. dinsdag 22 november speelt Voorschoten om 20.00 uur thuis tegen 's-Gravezande voor de beker.

Op zaterdag 26 november is er de uitwedstrijd bij Forum Sport in Voorburg om 14.30 uur.

Op 3 december volgt dan de thuiswedstrijd op Adegeest om 14.30 uur tegen UVS en dat mogen we een kraker noemen.

 

 

Wat zeker ook leuk was is het feit dat het tweede elftal won. Rijnsburgse Boys werd met 3-0 naar huis gestuurd en door deze eerste winst dit seizoen is er weer aansluiting naar bocven op de ranglijst. 

 

Verder won de o17-1 met 4-1 van BSC. Na de afgang vorige week in Zoetermeer (DWO) werd er nu goed gespeeld en gewonnen door goals van Ives, Tommie 2x en Teun. 

 

De o16-1 won ook uit bij concurrent Noordwijk met 1-4. Milan en Jessin maakte beiden twee doelpunten.   

 

PvP

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.