Voorschoten 97 en HVV in evenwicht: 3-3.

Voorschoten 97 heeft de thuiswedstrijd tegen de Koninklijke HVV uit Den Haag met 3-3 gelijk gespeeld. Na een 1-2 ruststand knokte Voorschoten zich op voorsprong maar incasseerde vlak voor tijd de 3-3. Hierna raakte Voorschoten nog de paal in deze spannende pot voetbal. Goals voor geelgroen waren van Miguel Boersma, Thom Wijnalda en Jim van der Krogt. 

 

De Koninklijke HVV, al weer de derde tegenstander op rij die overkwam uit de zondag eerste klasse. Een club met een mega-verleden, zelfs een ster op de borst bij het embleem omdat men meer dan tien keer landskampioen is geweest. Nu is dit allemaal gebeurd in de 19e en begin 20e eeuw maar toch. Heldenprestaties leven altijd voort!

1E8A5718_tn

Voorschoten had na drie wedstrijden keurig 6 punten, HVV 3 en in nu dus de eerste keer in officieel verband een wedstrjd tegen elkaar. Trainer Jonk had moeten puzzelen over de opstelling. Sem Simonis was afwezig omdat hij vader was geworden. Zijn partner Lotte Bakker zette een prachtige zoon op de wereld, genaamd Levy. Proficiat!! Op het laatste moment meldde ook de matchwinnaar van vorige week Guy Smith zich ziek af. Hierdoor verscheen Kauzi Nomen in de basis en gelukkig is Derek Reinders ook weer fit. Via Kauzi en Derek kwam de bal in de 14e minuut op links bij Miguel Boersma terecht. Die begon te dribbelen en kon zo doorlopen de zestien meter in. En op het laatst dacht hij, dan maak ik hem zelf maar en dat deed hij ook: 1-0. Een lekkere opsteker maar binnen vijftien minuten wss de stand al weer omgedraaid in Haags voordeel. Een verschrikkelijk mooie goal van ruim 30 meter van Ole de Mooij betekende 1-1. Het was een soort kopie van Giovanni van Brockhorst in de halve finale van het WK 2010 tegen Uruguay. En in de 33e minuut volgde de 1-2 door buitenspeler Faisel Kocaman die goed diagonaal binnenschoot. Het was aan onze doelpamn Allessandro Kwant te danken dat het verschil met de rust niet nog groter was.  Voorschoten legde in de eerste helft een toch iets te laag spelniveau neer. Alsof er met de handrem werd gespeeld. 

1E8A5729_tn

Na de rust ging dit een heel stuk beter. Zonder direct veel kansen te creëren werd Voorschoten toch de iets bovenliggende partij. En in de 58e minuut viel dan uit een flitsende aanval de 2-2. Nick Guijt tokte behendig door op Miquel Boersma, die liep richting goal en gaf goed voor op Thom Wijnalda die wel raad wist met dit buitenkansje: 2-2. Een prachtige combinatiegoal uit het boekje volgesne de kenners. Vlak hierna redde Allessandro Kwant een één op één situatie met Quinten Jakobs van HVV. Het spel golfde op en neer en op het terras was het weer eens goed toeven op Adegeest. Miguel Boersma schoot net naast en de 421 toeschouwers genoten van de wedstrijd. In minuutje 81 leek alles dan toch richting Voorschoten te vallen. Een mooie combinatie leverde een vrije Jim van der Krogt op die droog maar ook mooi de 3-2 binnen schoot. Even later had Nasim al Khiraoui de 4-2 op zijn slof maar zijn inzet ging voorlangs. Het bleef leuk en spannend tot het eind. HVV knokte ook voor wat het waard was en kon via een kopbal ban Conner Coward de 3-3 aantekenen. Dit gebeurde in de 89e minuut en Voorschoten zette nog eens aan. Een aanvalsopzet eindigde weer bij Jim van der Krigt en nu schoot hij binnenkant paal. De bal besloot niet tegen het net maar net voor de doellijn in het veld te blijven. Dus jammer genoeg geen goal en een 3-3 eindstand. Gezien de voorsprong in de 81e minuut een beetje zuur, gezien het spelbeeld een terechte puntendeling. Voorschoten speelde na de rust een stuk beter en daar moeten we dan maar naar kijken richting de volgende match.

1E8A5759_tn

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten werd Allessandro Kwant die toch een paar geweldige reddingen in zijn doel verrichtte. 

Pupil van de week, mogelijk gemaakt door LIVA Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beide te Voorschoten was Simon de Vrieze uit de JO10-3.

HARB9202a

Fotografie: L.O.

Voor meer foto's van de wedstrijd: https://photos.app.goo.gl/1TYVfBVyTrmQqRbL8

 

Programma: 

Donderdagavond 20 oktober speelt Voorschoten thuis tegen TAC 90 om 20.30 uur voor de beker.

Op zaterdag 29 okotober volgt de uitwedstrijd tegen Valken 68, waar het altijd gezellig is. 

Op zaterdag 5 november is de eerstvolgende thuiswedstrijd voor de competitie om 14.30 uur tegen Wippolder. 

 

Verder verloor de Jo-o17-1 met 0-6 tegen Noordwijk. Nu is dit geen schande want Noordwijk speelt ietsjes hoger. Wat wel leuk was, was het teamuitje op vrijdagavond, avondje Telstar kijken was een groot succes en super geregeld! En de Witte Leeuwen wonnen met 2-1 van Roda JC. 

Ook de Jo-o16-1 ging ten onder maar dan tegen de Jo-o17-1 van Den Hoorn. In Delft-West werd het 3-1 voor Den Hoorn, voor Voorschoten scoorde Robin van P. en Menno Woertman vlagde weer een superieure pot in zijn waterdichte parka. 

 

PvP

Ruilen of ophalen kleding
Derby Day! - V'97 - UVS

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.