Voorschoten '97 makkelijk langs DHC uit Delft

Voorschoten '97 heeft de ongelukkige nederlaag van vorige week uit tegen Die Haghe mooi uitgewist. DHC uit Delft werd gedecideerd met 4-1 naar huis gespeeld. Voor Voorschoten scoorden naast een eigen Delftse goal Thom Wijnalda, Jim van der Krogt en Nick Guijt. Een dik verdiende overwinning op de van de zondag naar zaterdag verkaste club van de Brasserskade.

1E8A5512_tn

DHC uit Delft, een grootmacht uit het zondagvoetbal heeft ook de horizintale overstap naar de zaterdag gemaakt. En dat is hun na twee wedstrijden niet echt goed bekomen. Na een nederlaag vorige week was nu onze equipe van Jonathan Jonk veel te sterk voor de groenzwarte bezoekers. En voor onze geelgroene spelers is dat dan weer prettig. Na de zeperd van vorige week viel er wat recht te zetten. En Voorschoten reageerde ook op die stelling. De gehele eerste helft was geelgroen de bovenliggende partij. En nog belangrijker, er werden meer dan 10 directe doelkansen bij elkaar gevoetbald. De eerste was voor Guy Smith, die een voorzet van Mo Maatoug voorlangs schoot. Na een krap kwartier schoot Nick Guijt op de paal uit een corner en ook de rebound ging net naast. Daarna was het tien minuten showtime. Een voorzet van Nick Guijt in minuut 21 was niet te missen voor Thom Wijnalda die ook de 1-0 binnen kopte. In minuut 23 was Thom dicht bij de 2-0 uit een voorzet van Mo Maatouch, maar een minuut later was de stand wel 2-0. Een kopbal tegen de paal van Thom Wijnalda ging via een verdediger wel tegen de touwen en een echt verschil was gemaakt. Eén minuut later had Wijnalda wederom een goal op zijn schoen maar de volley ging net naast. De 3-0 viel wel en ook nog eens met een heerlijke goal. Jim van der Krogt kon ongestoord uithalen van 22 meter en zag zijn goal in de bovenhoek tegen het netje ploffen. Een mooie goal, een definitief verschil en buiten een kopbal van Guy Smith gebeurde er tot de rust niet veel meer.

1E8A5525a_tn

Na de rust ging voorschoten door waar het gebleven was. Binnen vijf minuten wederom drie 100% kansen alleen geen 4-0. Jim van der Krogt vond de Delftse keeper op zijn weg, Guy Smith mikte van afstand net over en Nick Guijt dacht al de 4-0 gemaakt te hebben maar een gelukkige maar zeker ook goede redding voorkwam deze snelle goal na rust. Hierna kwam DHC eindelijk een beetje in de wedstrijd en scoorde zelfs de 3-1 na een van de spaarzame uitvallen. Delftenaar Faisal Bannis was de einddader. Voorschoten had hiervoor al een aantal spelers gewisseld en de invallers wilden ook wat laten zien. Dit resulteerde in een aantal aanvallen waarvan Nick Guijt de 4-1 makkelijk kon binnen schieten.

1E8A5531_tn

Samenvattend een eenvoudige verdiende en dus lekker zege voor de Zaterdag 1. Trainer Jonk was dan ook tevreden over het spel, met name de eerste helft.

Na de wedstrijd werd naast de wekelijkse pupil van de week en player of the math (Mo Maatouch) ook de eerste presentatiegids door Hans Toor uitgereikt aan trouwe sponsor Bob van Aken in een druk bezette Businessclub.

1E8A5549a_tn

Pupil van de week, mogelijk gemaakt door LIVA Verloskundigenpraktijk en drukkerij Royal Print, beide te Voorschoten was Merlijn Goos uit de JO10-3, Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Mo Maatoug.

OVFA4423

Foto's: L.O.

A.s zaterdag 8 oktober speelt Voorschoten uit bij VUC in Den Haag Noord. Op 15 oktober volgt dan de thuiswedstrijd op Adegeest tegen Koninklijke HVV, ook uit Den Haag Noord.

En verder....

1 .. Zagen de sponsors hun vlaggen mooi hangen aan de nieuwe vlaggenmasten, mede mogelijk gemaakt door de Club van 100.

2.. Won de jo-o16-1 met 0-6 uit bij Oegstgeest. Doelpunten van Daan 2x, Jessin en Milan 3x. Hierdoor werden ze winnaar van de bekerpoule. Wilhelmus maakte net 3 goals minder in 5 wedstrijden.

3..  Werd een nieuw hoofdstuk geschreven van omhalen uit het boekje. Nu kennen de kenners de omhaal van Jeliazkov van Feyenoord (doelpunt van het jaar 1982). Of die van Van Basten tegen FC Den Bosch die iedereen wel eens terugziet in een leader van een sportprogramma. Vandaag maakte in de jo-o17-1 Yves van der Valk een plaatje die zeker niet misstaat in de opsomming van de eerste twee Byciclekicks. De Jo-o17-1 speelde wederom een kraker met het hart. Bij Oegstgeest werd een 1-0, 2-1 achterstand en  onterechte buitenspelgoal een 3-3 stand weggepoetst in een 3-5 zege. Met Tom Friedhoff, Tom Vierling (2x) en Yves van der Valk (2x) als doelpuntenmakers. Maar die ene, die 3-4 van Yves, die blijft altijd in je geheugen gegrift als je erbij was. Een voorzet van Vincent van de Water werd vanaf links net binnen de 16 perfect afgerond.

En dan moet je genieten, zwijgen en dankbaar zijn dat je erbij was. Vader van speler Dominique, Maurice Fransen, toch geen misselijke spits in ons Voorschotense verleden kon niet bedenken dat hij of iemand anders in zijn jaren zo een mooie goal had gemaakt dan dat Yves vandaag deed.