Voorschoten 97 wint ook 2e bekerwedstrijd

Voorschoten 97 zaterdag 1 heeft de tweede bekerwedstrijd ook in winst omgezet. Na de ruime uit overwinning vorige week op Altior met 0-5, werd nu Kagia thuis verslagen. Op Adegeest werd het 2-0 door goals van Jim van der Krogt en Martijn Hogenboom.

 

Kagia uit Lisserbroek speelt een klasse lager in het zaterdagvoetbal. Op voorhand waren de voorspellingen dan ook dat het wel eens een makkelijke middag moest kunnen worden voor de manschappen van Jonathan Jonk en Nick Guijt. Dat werd het uiteindelijk ook en zeker in het begin leek ook een ruime score in het verschiet te liggen. Reeds in de 3e minuut lag de bal in het mandje door een mooie maar ook sobere volley van Jim van der Krogt: 1-0. En in minuut 6 was het weer raak, maar deze goal werd om door de assistent grensrechter van Kagia onterecht afgevlagd. En zo was het dubbele verschil niet gemaakt.  Maar Voorschoten 97 was heer en meester op het veld de eerste helft. Kagia kwam er sporadisch uit en voorkwam wel dat er voor hun eigen doel weinig gevaar was. Het leek een beetje gezapig te worden na de eerste felle tien minuten. Toch werd het 2-0 toen de attent mee opgekomen Martijn Hogenboom op de juiste plek stond en doeltreffend afrondde. Benjamin Beumer had de 3-0 nog op zijn schoen maar kwam een schoenmaat te kort om een diep gegeven bal binnen te glijden. 

 

Zo was het 2-0 bij de rust voor Voorschoten waar veel eigen jeugd in de basis stond. Allessandro Kwant verdedigde het doel en deed dat met verve. Kagia kwam na de rust beter in de wedstrijd en gaf enkele speldenprikken. Een uitbraak leek zelfs een tegentreffer op te leveren maar adequaat uitkomen van Allessandro Kwant deed de Kagia voorwaarts Ivo van der Vlugt te ver naar buiten uitkomen om een goal te maken. Voorschoten kreeg ook meerdere goede mogelijkheden maar Mo Maatouch, Thom Wijnalda en invaller Nick Guijt zagen hun pogingen gekeerd of naast gaan. Spannend werd het in ieder geval niet meer en zo kon Voorschoten zijn tweede driepunter bijschrijven in deze bekerpoule. Samenvattend een lagere uitslag dan verwacht, maar ook een Voorschoten 97 dat geen moment echt in de problemen is geweest. 

 

Man of the match werd Martijn Hogenboom die scoorde en wederom een baken van rust was in de verdediging. Komende zaterdag 17 september volgt de uitwedstrijd bij TAVV. Aanvang in Ter Aar is om 14.30 uur. Jeroen van der Hoven komt ook kijken.  

 

Verder was het de Jo-o17-1 dat met 2-1 won van RCL. Sem Straver en Teun Aalders maakten de goals en RCL vergat de 2-2 te maken in de blessuretijd in een zeer vermakelijke spannende pot voetbal op veld 6. Twee uur eerder op dat veld was de stoomwals van de Jo-o16-1 over Blauw-Zwart heengeklept met 7-2. Hier maakten Yessin (2x), Owen, Nahome (2x), Milan en Sylvan de goals. 

 

PvP

 

¬© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.