25 juni finaledag LeidenAmateurVoetbal

De laatste versie van de finaledag van LeidenAmateurVoetbal dateert alweer van juni 2019. Toen was UVS gastheer en veroverde Voorschoten’97 de beker ten koste van de Leidse ploeg. Vanwege Corona konden de edities van 2020 en 2021 geen doorgang vinden, maar nu sluit de regionale voetbalwebsite het seizoen weer af met een slotdag.

 

Dit keer zal er gespeeld worden op sportpark Adegeest in Voorschoten. Op deze dag zullen er drie wedstrijden worden gespeeld waarbij de finale om de Sportiff LAV Cup de hoofdschotel is. De bal gaat rollen om 14 uur. Dan staat er een afscheidspotje gepland voor Ronald van Delft, die jarenlang uitkwam voor de hoofdmacht van de groengelen en later werd hij assistent-trainer van de club. Er zal een wedstrijd worden gespeeld tussen toppers van weleer en om 15 uur zal het eindsignaal klinken. Er komen we rond de 40 illustere namen van spelers die tussen 1990 en 2010 met Ronald hebben gespeeld. Mensen die onderhand trainer zijn zoals André Lourens en Alan Campfens zullen erbij zijn en let op, we verwachten binnen de lijnen! Maar ook veel oud Voorschoten 97 spelers. Zo komen bijvoorbeeld andere oude regionale grootheden als Norbert van Lochem en Robbert Susan naar Adegeest.Ook veel oud Voorschoten 97 spelers zijn aanwezig zoals Tim Kluivers, Quincy Angelista, Matthijs Keemink, Marijn Mokveld, Maurice Franssen en Stefan Roodakkers tussen de lijnen. Maar ook een jongere generatie, die van Ronald als assistent-trainer hebben genoten, geven acte de presence. Jelle Korbee, Sem Simonis, Jimmy van der Krogt en Tim Koning bijvoorbeeld. Kortom, komt dat zien, technische hoogstandjes gegarandeerd!!

 

Om 15.15 uur is het de beurt aan de beste spelers van het seizoen gebaseerd op de spelersklassementen die door LAV jaarlijks worden opgezet. Veel regionale spelers zullen in twee teams worden opgedeeld en onderling willen laten zien dat zij niet voor niets zijn gekozen als de crème de la crème van het seizoen. Logischerwijs zullen een aantal kopstukken ontbreken vanwege de nog lopende nacompetitie, blessures of vakanties. Dat neemt niet weg dat ook deze wedstrijd de moeite van het bekijken meer dan waard zal zijn. Een team staat dit jaar onder leiding van LAV-ambassadeur Alfons Groenendijk en Patrick Heijmans. Laatst genoemde is nog altijd assistent-trainer van kampioen Katwijk en staat in deze regio nog altijd bekend als zelf een uitstekende speler in het verleden. Het andere team zal worden begeleid door Leiderdorper Paul van der Zwaan, nog altijd succesvol trainer bij het Haagse Quick, en Henk Brandt, assistent-trainer van kampioen UVS. Na afloop zullen de beste spelers een prijs ontvangen vanwege hun geleverde topprestatie.

25 juni finaledag
De laatst gespeelde finale ging tussen UVS en Voorschoten’97 in de Kikkerpolder

 

Rond de klok van 16.45 vangt de finale aan van het regionale voetbaltoernooi. Dit seizoen hebben de jongelingen van Katwijk en Ter Leede (Sassenheim) zich daarvoor geplaatst met fris en aanvallend voetbal. Het lijkt er dan ook op dat dit een boeiende finale zal opleveren. In de halve finale schakelde Katwijk FC Rijnvogels 2 uit en de roodgelen waren nipt te sterk voor TAVV uit Ter Aar. De wedstrijd staat onder leiding van Allard Lindhout uit Voorhout. De scheidsrechter fluit zowel in de eredivisie als ook over de grenzen en wordt gezien als een van de beste scheidsrechters op ons hoogste niveau. Na de huldiging zal uiteraard de prijsuitreiking volgen.

 

Alle voetballiefhebbers en gezellige mensen zijn van harte welkom om de dag mee te beleven en het voetbalseizoen uit te blazen. Enkele dagen na deze finaledag zal LAV even stoppen met de werkzaamheden vanwege de vakantieperiode. Achter de schermen is de redactie echter al lang en breed bezig met het seizoen 2022-2023. De kans is groot dat er dan ook weer rond de dertig regionale clubs zullen worden gevolgd. Voor alle informatie over het afgelopen seizoen bezoek gerust leidenamateurvoetbal.nl nog eens voor verslagen, interviews, radio-en tv, statistieken en nog veel meer.

Ruilen of ophalen kleding
KNVB Welkomstmodule nieuwe jeugdtrainers

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.