Voorschoten wint 1e nacompetitiewedstrijd van DTS Ede!

Voorschoten '97 heeft de eerste horde in de nacompetitie in Ede genomen met een 1-2 overwinning op DTS Ede. Voor de rust scoorde Thom Wijnalda, na een verdedigingsfout en na de rust maakte Ronnie Verplancke vanaf de stip de 0-2. Dat er in de blessuretijd nog een tegentreffer werd geïncasseerd had verder niet veel voeten in de aarde. 

1E8A3434a_tn

DTS Ede, een club met een mooi ledenaantal, en een gezonde ambitie was vandaag de tegenstander. DTS is als vierde geëindigd in de eerste klasse D en schoot uit de startblokken. Reeds in de 2e minuut was er een levensgrote kans voor de gastheren, maar de inzet ging over. Voorschoten had een zo goed als fitte selectie en kreeg van DTS genoeg ruimte om de bal rond te spelen. Waar de gastheren met vijf verdedigers op één lijn speelden, had Voorschoten een mannetje over op het middenveld. Maar door de warme temperatuur en een stroef kunstgrasveld liepen de aanvallen niet zoals we gewend zijn. Of waren het de zenuwen misschien. Na een kans voor Ronny de Roode en een geblokt schot van DTS maakte de thuisploeg een grote verdedigingsfout. Een diepe bal op Derk Reinders werd verkeerd weggewerkt, keeper al uit het doel en een vogelvrije Wijnalda die simpel de bal binnenschoot: 0-1. Wat volgde was een kopbal van DTS over de goal van Wilco Mackaay en daarna niets. DTS kon niet veel en Voorschoten kreeg de wedstrijd steeds beter onder controle. Vooral Benjamin Beumer en Loyd van der Wilden konden veel gevaar stichten. Voorzetten van Loyd en Ronny de Roode waren gevaarlijk en een afstandschot van Jim van der Krogt moest door de keeper worden weggebokst. Vlak voor rust had de linksback van DTS nog een goede kans maar hij schoot voorlangs. 

1E8A3446_tn

Het eerste kwartier na de rust was een kwartier zonder kansen. DTS speelde machteloos en pas in de 63e minuut werd er doelgevaar gemaakt, en wel voor geelgroen. Een voorzet van Ronny de Roode kopte Thom Wijnalda net naast. In de 69e minuut weer een goede kans voor Voorschoten vanaf de Loyd van der Wilden linkerkant. De bal kwam bij Nick Guijt die zijn schot tegen een uitgestoken arm zag eindigen. Een terechte pingel en deze werd vakkundig afgerond door Ronnie Verplancke. DTS moest wel alles of niets gaan spelen en Voorschoten verzuimde de trekker voor de 3e keer over te halen. De stand had al op 0-4 kunnen staan met meer efficiency in de afwerking. Een wereldredding van Wilco Mackaay was nodig in minuut 82 om de wedstrijd niet spannend te maken. En zo kabbelde deze nacompetitiepot naar het eind, toen toch in de 92e minuut de 1-2 viel. Een frommelgoal uit een corner en toch nog even vier minuten extra spanning. Maar de 1-3 had er eerder ingekund (door invaller Mo Matouch). DTS kreeg geen laatste kans, maar Voorschoten was toch opgelucht toen het eindsignaal viel. 

1E8A3568_tn

Een overwinning die de kans op promotie weer vergroot. Nog twee keer winnen en de Hoofdklasse is bereikt. Dat zou natuurlijk totaal onverwacht en fantastisch zijn. Voor nu een groot compliment aan trainer Nick Poot en zijn staf. En aan de spelersgroep natuurlijk die vandaag niet de beste wedstrijd afleverde maar wel weer alle ziel en zaligheid erin stopte. 

1E8A3578_tn

Om 16.55 uur klonk het 'Op zaterdag en zondag, dan is het altijd feest' clublied luid in een uitgelaten kleedkamer! 'De poeier naar voren op Visser' heeft ook het vijfde lustrum overleefd! We hebben nog niks, maar zijn wel een heel eind op weg naar de stip op de horizon. Scherp blijven dan is er van alles mogelijk! 

 

Komende zaterdag speelt Voorschoten haar volgende Nacompetitie-knock-out-wedstrijd. Meer info tegen wie, hoe laat en eventuele reisafspraken volgen later op dit medium. 

 

En vanaf deze plaats wensen we de zondag 1 alle succes toe morgen bij de beslissingswedstrijd in Rotterdam tegen VV Oosterhout!  

 

PvP

 

Voor meer foto's:

https://photos.app.goo.gl/ivtRVkSzjicvnAY66

 

Foto's:

Luuk Oerlemans

Ruilen of ophalen kleding
KNVB Welkomstmodule nieuwe jeugdtrainers

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.