SV Honselersdijk wint van Voorschoten '97

Voorschoten '97 heeft de uitwedstrijd uit bij SV Honselersdijk met 3-0 verloren. De Westlandse thuisploeg was net iets gretiger dan geelgroen. Ondanks een fiks aantal kansen wist Voorschoten niet te scoren. SV Honselerdijk deed dit wel 1 x voor de rust en 2 x binnen tien minuten na de rust. Ondanks deze nederlaag speelt Voorschoten '97 wel na-competitie, de eerste te nemen horde is zaterdag 11 juni DTS Ede.

 

 De laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Voor Voorschoten waren de kamer reeds geschud door het winnen van de tweede periode en een niet meer in te halen Nootdorp op de tweede plek. Trainer Nick Guijt had dan ook de spelers die op scherp stonden qua schorsingen een dagje vrijaf gegeven. En ook de eerrste elftalspelrs die met hun jeugdteam op Pinkstertoernooi waren, hadden toestemming om met de toekomst een leuk weekend te hebben. Derhalve wat andere namen op het wedstrijdformulier voor geelgroen. SV Hondelersdijk vocht voor de winst van de derde periodetitel en kon dat bij winst binnen halen. Dat de gedrevenheid eraf straalde bij de gastheren was dan ook verwacht. Maar Voorschoten was het eerste kwartier zeker niet minder. Op het echte gras, met een fiks windje overdwars, had zowel Mo Maatouch als Loyd van der Wilden een aantal mooie acties en voorzetten. Jim van der Krogt kon zich regelmatig vrijdraaien op het middenveld, alleen het definitieve gaatje werd niet gevonden. SV Honselersdijk scoorde wel. Een aanval over rechts, een voorzet van Luke Groenenboom en een perfecte kopgoal van Tom van Veen betekende de 1-0. Onze keeper Wilco Mackaay hield daarna twee keer zijn doel goed schoon bij het volgende gevaar. Voorschoten was nog gevaarlijk met een afstandsschot van Tim de Rijk, maar de ruststand werd 1-0.

 

In de tien minuten na de rust werd de wedstrijd beslist. Eerst maakte Luke Groenenboom de 2-0 en in minuut 55 werd het zelfs 3-0 toen een als voorzet bedoeld schot van Rick van Schie de kruising in vloog. Ondanks deze tegenslagen gaf Voorschoten niet op. Meerdere kansen werden gecreëerd en eenmaal werd met vrije doortocht van twee van onze spelers onterecht gevlagd en gefloten voor buitenspel. Dit had een kantelpunt kunnen zijn, maar ook latere kansen voor Loyd en Jim vonden niet de ultieme weg naar succes. Mooi was wel te zien dat Sem Simonis weer helemaal fit is en de invaller Jiggy van Engelen was het laatste kwartier dwingend aanwezig. Jammer genoeg werd ook zijn schot tot twee keer toe gekeerd en bleef de teller voor Voorschoten op nul staan. 

 

De balans van deze competitie met Voorschoten op de derde plaats geëindigd. Een moeizaam begin in de herfst, met ook veel pech en blessures. Een prima reeks van januari tot en met april en uitbollen richting nacompetitie in de laatste drie wedstrijden. Vooraf zou je voor een derde plek tekenen dus complimenten aan spelers en staf. WV-HEDW werd de trechte kampioen en naast Voorschoten gaan SV Nootdorp en SV Hondelersdijk (proficiat André Lourens) de nacompetitie in. 

 

Komende week begint dus de nacompetitie, noteert u in de agenda 11 juni 14.30 uur uit in Ede tegen DTS Ede. Meer info over route, adressen, eventuele vervolgtegenstanders etc volgt in komende berichtgeving. 

 

Verder:

Was zowel de burgemeester Bouke Arends van het Westland als die van ons dorp Nadine Stemerdink aanwezig op het gezellige sportpark de Strijphorst. Beide burgermeesters hadden het prima naar hun zin en konden ook even informeel bijpraten met elkaar en beide clubbesturen. 

 

Onze Jo-o16-1 won afgelopen dinsdag met 2-3 hun laatste competitiewedstrijd. De goals kwamen van de voeten van 2 x Vincent van der Water en Ives van der Valk. Man of the match was Rogier van der Beld die heerste op het plein. 

 

PvP

Ruilen of ophalen kleding
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.