Zaterdag 2 kampioen van de Reserve 1e Klasse 2021-2022

Zaterdag 2 kampioen van de Reserve 1e Klasse 2021-2022, een kleine samenvatting

 

Waar de competitie pas echt begon op 25 september met een 0-5 overwinning tegen Schipluiden, werd de basis voor het kampioenschap natuurlijk in de voorbereiding gelegd. Na een paar weken van keihard trainen, startte de oefencampagne met een stroeve 0-0 tegen de buren van DoCoS.

 

Gelukkig was dat nog slechts de voorbereiding, dat die uiteindelijk zeer succesvol was, bleek wel na een werkelijk weergaloze competitiestart. Tot aan december liet het tweede geen punt liggen, weliswaar licht geholpen door een vroege winterstop, maar toch. Uit de eerste acht wedstrijden werden 24 punten gehaald, met een doelsaldo van 30-2 gingen ze fier aan kop. Ook de dubbel lonkte toen nog, gezien de tot dan toe succesvolle bekercampagne. Helaas strooide corona roet in het eten en werd de bekercompetitie geschrapt. In februari werd uiteindelijk de competitie hervat en liep Het Tweede tegen het eerste puntenverlies aan, en wel tegen runner-up SC Monster. Die wedstrijd bleek een goede waarschuwing, want een week later werd Westlandia vakkundig aan de kant geschoven met 2-5.

 

Met vol goede moed werd er dan ook uitgekeken naar de kraker tegen de, op dat moment, nummer 2 DSO. Echter werd Het Tweede geteisterd door personele problemen, waar DSO kon putten uit een vijver van 1e elftalspelers. De eerste nederlaag van het seizoen was een feit en de concurrent kwam opeens wel erg dichtbij. Tijd dus om de rug te rechten.

 

En zo geschiedde, onder aanleiding van onze MVP werd er in maart en april geen punt meer gemorst. Zodoende werd een stevige basis gelegd voor een mooie maand mei. Een maand die begon met een gelijkspel bij Valken ’68, een doordeweekse overwinning op Westlandia, wat het kampioenschap officieus maakte en uiteindelijk definitief toen op 14 mei SC Monster verloor en Het Tweede niet meer kon achterhalen.

 

Moeten er dan nog wat dingen aangestipt worden? Jazeker, de belangrijkste pijlers onder deze titel.

 

Beginnend met de grote aanjager, trainer Marcel de Hoogt. Door de aanvoerder liefkozend de Grote Kale Leider genoemd.

 

De uitstekende balans tussen de jonge honden en oude sluwe vossen zoals Alex Meyers en Shemiel Constancia.

 

De sensatie van de 1e seizoenshelft, Jiggy van Engelen. In het najaar niet te stoppen, in het voorjaar al zijn kruit verschoten.

 

Onze new born papa aka El Salvador aka DM13, aka Djiri Michel. Gretig als altijd, stoeiend met bal en zijlijn en toch 9 goals en 9 assists.

 

Onze trouwe soldaat Marvy, eigenlijk al gestopt, maar toch altijd aanwezig.

De heilige 0, in 10 wedstrijden bleek de defensie schier onpasseerbaar, aangestuurd door Mr Clean Sheet, het slangenmens Victor Quax. Met ondersteuning collega’s Marcel Quax en Wilco ‘Beer van het IJsselmeer’ Mackaay.

 

En niet te vergeten, de MVP, Jeffrey Abspoel. Kenmerkend het seizoen begonnen met wat pijntjes, langzaam op stoom gekomen, paar uitstekende intikkers en uiteindelijk niet te stoppen met 16 goals en 11 assists.

 

De laatste wedstrijd van zaterdag 2 is aankomende zaterdag om 11.00 uur bij Honselersdijk.

 

Tot dan!

 

Teammanagers zaterdag 2

Ruilen of ophalen kleding
Derby Day! - V'97 - UVS

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.