Voorschoten wint ook van Die Haghe

Voorschoten '97 heeft de thuiswedstrijd tegen Die Haghe met 4-0 gewonnen. Een beetje geflatteerd, maar zeker dik verdiend was deze score. De goals werden gemaakt door Mo Maatouch, Loyd van der Wilden, Nicky Guijt en Derk Reijnders. 

1E8A2558_tn

Wat een heerlijke voetbalmiddag. Ok, de druk was eraf, de kampioen is bekend en de felicitaties gaan uiteraard naar Amsterdam, want WV-HEDW is niet meer te achterhalen en meer dan terecht kampioen geworden in de eerste klasse!!

 

Wie er ook kampioen werden zonder te spelen was ons tweede elftal. Door heel vaak de nul achterin te houden en af en toe genoeg goals te maken is Monster niet meer in staat om de achterstand in te lopen. Een groot compliment voor Marcel de Hoogt, Jaap Jansen en de spelers voor dit resultaat.

 

Maar nu een kleine samenvatting van de wedstrijd van het eerste. Die Haghe strijd voor de punten om erin te blijven, Voorschoten kan vrijuit spelen en dat gaat de laatste week heel erg goed. Met name Nicky Guijt is 'hot' maar vandaag was Mo Matouch de grootste smaakmaker. Na een aftastend begin kwam Voorschoten op 1-0. Een voorzet uit een afgeslagen corner van Jim van der Krogt, prima terug gekopt door Bart Vonk en Mo Matouch als einddader voor de 1-0. Tot de rust bleef het spannend en Stephan van der Niet voorkwam tot twee maal toe een tegentreffer. Vlak voor rust moest ook Derk Reinders vanaf de doellijn redding brengen om de 1-1 te voorkomen. 

1E8A2577_tn

Na de rust was het een ander verhaal. De Big bigaloe Perry Berk dance act vond een prima vervolg in het veld en zelfs de (75) jarige Willem van Oranje (volgens sommigen zelfs  475 jaar oud...) werd geëerd met een prima tweede goal. Loyd van der Wilden was de sluwe vos die bij de tweede paal de voorbereiding van Jim van der Krogt en Nicky Guijt binnen tikte. De wedstrijd was gespeeld, ook omdat Voorschoten over meer conditioneel potentieel beschikte. Het werd in het laatste kwartier zelfs lekker uitbollen met mooi goals van Nicky Guijt (kopbal na mooie voorzet van Loyd van der Wilden, na een nog mooiere opening van Thom Wijnalda). Maar het hoogtepunt komt zoals gebruikelijk toch aan het einde. Een afgeslagen aanval kwam bij linksback Derk Reijnders terecht. De keepert had zijn doel verlaten en Derk schoot 'ala Wijnalda' vanaf 40 meter de 4-0 in de touwen. Een prachtige afsluiting van de middag. 

1E8A2571_tn

Tevreden gezichten na afloop op Adegeest. De 692 toeschouwers hadden zich vermaakt en de meeste kannetjes stonden op tafel, en dat is beter dan hangen boven de bar zullen we maar zeggen. 

1E8A2624_tn

Het tweede elftal werd dus zonder te spelen kampioen en dat vergroot de sfeer binnen de selectie alleen maar. De sterkhouder van het tweede Bart Vonk stond vandaag in de basis van één door een blessure van Martijn Hoogenboom. En gaf dus ook de beslissende assist op de 1-0. En ook Marvy Zijl stond na de rust weer bij één in het veld en deed het zeer goed!

 

Uiteraard was er ook weer een Pupil van de Week en dat was Jesse van Bruggen uit de JO8-2, mogelijk gemaakt door Verloskundigenpraktijk LIVA en Drukkerij Royal Print, beiden te Voorschoten.

Man of the Match, mogelijk gemaakt door La Casita restaurant te Voorschoten is verkozen Stefan van der Niet.

pvdw motm 140522

 

Verder: De Club van 100 kan na het mooie nieuws van het nieuwe lid Luuk Oerlemans ook mededelen dat de heer (en oud eerste elftalspeler) Dave van Tol ook lid wordt. Ook hier stromen de 'punten' binnen zullen we maar zeggen. 

 

Verder werd de o14-1 kampioen door Meerburg te verslaan. Olivier Zweekhorst was de matchwinnaar door een vrije trap erin te schieten waarna een kansje of 12 (waarschijnlijk door zenuwen) nog werden gemist . 

 

De jo-o15-1 wonnen uit bij Lisse met maar liefst 1-6 en liggen op dubbele promotie koers.  Kom a.s donderdag niet in Rijnsburg, want daar gaan de mannen paintballen en ze schieten op alles wat beweegt en meestal raak. Kom wel dinsdag 27 mei 1900 uur wel naar Meerburg want daar wordt de volgende match gespeeld. 

 

De jo-o-16-1 speelde fantastisch, met grandioze inzet, maar verloor schlemielig in de laatste minuut van koploper VEP. Een prachtige en ook leuke wedstrijd met prima scheidsrechter maar helaas een verkeerd resultaat. Goals waren er van Teun Aalders en Tom Vierling. 

 

En verder...

prognose 20.40 uur 14 mei 2022: Oekraine wint het songfestival, Nederland eindigt 7e. 

 

PvP

 

Voor meer foto's van de wedstrijd zie onderstaande link:

https://photos.app.goo.gl/Tcw2RoAutUqQreyE7

 

Foto's: Luuk Oerlemans

 

 

 

Clubkampioenschappen Atletiek
Inleveren Team en wedstrijdtassen
Inleveren Team en wedstrijdtassen
Atletiek Ouder-kindtraining

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.