Voorschoten 97 wint ook van Monnickendam

Voorschoten 97 heeft de dinsdagavondronde in de eerste klasse A goed doorstaan. Thuis tegen Monnickendam werd met 3-2 gewonnen. De goals kwamen van 2x Nicky Guijt en Loyd van der Wilden. 

 

Na de winstpartij uit in Valkenburg nu dus weer drie punten. En de basis hiervoor werd in de eerste helft gelegd. Voorschoten speelde dominant, frivool, met hier en daar ook een stukje nonchalance, maar geelgroen voetbalden een mooi aantal kansen bij elkaar. De eerste goal kwam over rechts waar een voorzet uit voortkwam die Nicky Guijt simpel kon binnen lopen. Een mooie teamaanval met de 'juiste man die weer op de juiste plaats stond'. Het meeste aanvalsspel ging over links en in de 22e minuut kwam Loyd van der Wilden naar binnen en schoot kiezelhard over de verdediger in de korte hoek binnen.

1E8A2464_tn

Een mooie goal waarvoor de toch 183 opgekomen toeschouwers de handen op elkaar kregen. Monnickendam was zeker niet slecht, met name de spits en rechtsbuiten toonden een gezonde voetbalintelligentie. Maar uiteindelijke was er een (terechte) pingel voor nodig om te scoren, toen Marvy Zijl een tegenstander ongelukkig liet struikelen: 2-1. Monnickendam leefde op, bracht nog meer inzet in hun spel en heerste tien minuten lang, maar kreeg vlak voor rust de deksel keihard op de neus. Een goede actie van Mo Maatouch, een strakke voorzet van Marvy Zijl die Nicky Guijt binnen knikte betekende 3-1 in de rust. 

1E8A2457_tn

Na de thee golfde het spel op en neer. Aan beide zijden meerdere kansen (voor geelgroen Thom Wijnalda en Jim van der Krogt) en Stephan van der Niet liet zijn goede vorm in de goal weer eens zien. Het bleef vermakelijk en dat was te danken aan beide ploegen. Monnickendam maakte in de 88e minuut nog de aansluitingstreffer, maar dat was dan weer net te laat om het nog echt spannend te maken. 

1E8A2466_tn

Een 3-2 overwinning dus en weer drie punten. Tevreden gezichten bij Nick Poot en John van Veen op de bank en ook het tweede elftal won hun doordeweekse pot met 2-1. Hierdoor is één overwinning in de laatste drie wedstrijden genoeg om het kampioensschap te vieren. Kortom, Marcel de Hoogt kan bijna de platte kar op!

 

A.s zaterdag 14 mei speelt Voorschoten thuis tegen Die Haghe, die de punten voor lijfsbehoud echt nodig hebben. Dat beloofd dus een wederom een mooie pot voetbal te worden. Kick off op Adegeest om 14.30 uur.  

 

PvP

 

Verder.......

Begroette de Club van 100 de heer Oerlemans als nieuw lid!

 

Vlaggersavond
Jubileum activiteit

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.