Voorschoten flow duurt voort!!

Voorschoten '97 heeft de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen uit Hoorn met 4-1 gewonnen. En dat was dan ook dik verdiend. Over het geheel kreeg Voorschoten meer kansen en Thom en Thom Wijnalda en De koning zorgden voor een 4-0 voorsprong in de 60e minuut. Hierdoor is de plek in de bovenste regionen gecontinueerd en met een periodetitel in de tas kon de DJ los op een zonnig 'Adegeest'.

 

Wat een lekkere middag weer, een zonnetje, een tweede elftal dat keurig met 3-1 de fusieclub uit Hoek van Holland de baas was en twee aanvallende teams om 14.30 uur in het veld. Zwaluwen wilde echt wel naar voren spelen en Stephan van der Niet moest als goalie twee keer met het hoofd een dieptebal onschadelijk maken. Een schotje van Ronnie de Roode stond hier tegenover, maar in de 13e minuut was het raak. Een flitsende combinatiegoal vanaf het middenveld met Thom Wijnalda als aangever en Thom de King als afronder: 1-0. Derven Jedid van Zwaluwen had de gelijkmaker 2 x op zijn schoen, maar zowel in de korte als lange hoek zocht hij een plekje naast het doel en dat levert dan een achterbal op.  In minuut 20 schoot Jim van der Krogt rakelings over en Voorschoten werd ook de bovenliggende partij. Wel raakte Sem Simonis geblesseerd en was Marc van der Voorst zijn vervanger. Van der Voorst pakte het lekker op zijn voorzet werd door Thom Wijnalda niet binnen getikt. Thom had een mooier schilderij in zijn hoofd, kapte zich vrij, zag een doelman en drie verdedigers omvallen en liet Thom de Koning de 2-0 hard binnen knallen. Een heerlijke goals voor de 528 toeschouwers op een zonnig 'Adegeest'. 

 

Na de rust meteen kansen over en weer Calvin de boer en Gregory Scheltens kregen kansen voor Zwaluwen zonder resultaat. Voorschoten had dat wel en na een schot over van Jim van der Krogt maakte Thom Wijnalda de 3-0. Hij tikte een rebound binnen na een verwoestend schot van Loyd van der Wilden: 3-0. Op zich verdiend en het bleef leuk, de 4-0 volgde snel. Nadat Zwaluwen de paal raakte werd in de tegenaanval de keeper van Zwaluwen met een lobschot van Thom Wijnalda voor de 4e keer gepasseerd.  Trainer Nick Poot besloot te wisselen en een paar sterkhouders rust te gunnen. Desondanks kreeg Voorschoten nog enkele kansen door Loyd van der Wilden en Nick Guit. Ook werd het iets gemakzuchtiger en na een mooie redding moest onze verdediging toch een keer capituleren. Invaller Bo de Sadeleer redde de eer voor Zwaluwen: 4-1. 

 

Al met al een mooie zege die lekker in het patroon ligt. Wederom weer +3 goals, een dik verdiende zege en met spartelende subtopploegen in de klasse levert de kijk op de stand alleen maar meer plezier op. 

 

Trainer Nick Poot was na afloop dan ook dik tevreden na afloop, en terecht! Een serie die nu neergezet wordt is dan ook een serie die niemand had kunnen dromen. De club zit in een flow van heb ik jou daar, iedereen lacht, Corona is verleden tijd, evenementen worden druk bezocht en ook de zondag 1 is hier mede debet aan met veel winstpartijen.

 

Over evenementen gesproken, a.s maandag wordt het O-13 Paastoernoei gespeeld. 11 BVO's en Voorschoten '97 trappen dan af.  Openingswedstrijd Voorschoten '97- PEC Zwolle om 10.30 uur en de finales zijn om 15.30 uur, meteen gevolgd door de prijsuitreiking. Be there, free entree!

 

En verder....

Aad Bol stond weer langs de lijn!!

De Jo-16-1 stond stil maar verloor midweeks wel uit bij VEP (Voetbal En Paarden) met 4-0.

De Jo-15-1 verloor thuis van Bloemendaal met 2-4 en we mogen dat niet onverdiend noemen. De oranje-witte brigade was gewoon net wat scherper vandaag dan geelgroen. De goals van Voorschoten kwamen van Milan. 

 

 

 

PvP

 

 

Voorjaars ALV Voorschoten '97
Jubileum activiteit

Van der Valk hotels en restaurants: Sponsor van Voorschoten '97

KOELEMAN accountants & belastingadviseurs

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.