Ron de Roode overleden

Deze week werd bekend dat oud-profvoetballer Ron de Roode op 57-jarige leeftijd is overleden. Ron is de vader van Ronnie, die bij Voorschoten’97 in de zaterdagselectie speelt. Langs deze weg betuigen het bestuur, de selectie en alle overige betrokkenen uit de club hun medeleven aan Ronnie en aan de rest van de familie de Roode.

Ron de Roode groeide op bij Roodenburg. De club uit Leiden-Noord was op dat moment als talentenfabriek een fenomeen in de regio. Voetballers bleven destijds veel langer bij hun amateurclub spelen, waardoor Ron vrijwel zijn gehele jeugd voor zijn geliefde club uitkwam. Menigmaal speelde hij tegen jeugdteams van SVLV en Randstad Sport in ons dorp. Al vroeg bleek hij een groot talent te zijn. Als buitenspeler was hij ongrijpbaar voor zijn tegenstanders. Ron de Roode was niet alleen razendsnel, maar was ook gezegend met een verwoestend schot.

In 1982 maakte hij de overstap naar FC Den Haag. Samen met Marco van Alphen, die ook van Roodenburg kwam, en Alphons Groenendijk van UVS, vormde hij in het Zuiderpark een Leidse enclave. FC Den Haag had een iconisch elftal dat veel successen boekte. De club werd ongeslagen kampioen van de eerste divisie, haalde de bekerfinale en speelde Europees voetbal. Ron de Roode was in dat team een steunpilaar. Hij speelde uiteindelijk 210 wedstrijden voor FC Den Haag, waarin hij 64 keer scoorde. Na zijn Haagse periode speelde hij nog voor Willem II en Telstar. Na zijn actieve loopbaan richtte hij zich op het trainersvak. Zo stond hij bij LFC, UVS (jeugd) en Stompwijk’92 voor de groep.

Als voetbalvader volgde hij zijn zoon Ronnie bij Voorschoten’97 op de voet. Aflopen maandag overleed Ron na een kort ziekbed. Vanavond (vrijdag 2 september) is er van 19.00-19.45 uur in de Jan Steen aula van uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van Ron. De afscheidsdienst vindt op 3 september in besloten kring plaats.

Ruilen of ophalen kleding
KNVB Welkomstmodule nieuwe jeugdtrainers

DSC_0914

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.