Energie verbruik op het sportpark

In de ALV van juni j.l. is de begroting voor het lopende seizoen vastgesteld. Om de begroting sluitend te maken hebben we onszelf onder andere de verplichting opgelegd om het energie verbruik met ten minste 15% te verlagen.

 

De zomerstop is gebruikt om vast een aantal technische maatregelen door te voeren of in gang te zetten. Zo is de koelinstallatie van de koelcel in de kantine stevig gerenoveerd, de veldverlichting aangepast en zijn er een aantal oude, onzuinige apparaten afgedankt. Deze maatregelen zullen het verbruik van elektriciteit al een stuk verlagen. Technische aanpassingen om ook het gasverbruik verder te verlagen zijn lastiger te vinden, op dat gebied zijn er de afgelopen jaren al goede stappen gemaakt. Wel gaat straks de verwarming een standje lager dan we gewend waren. We blijven zoeken naar andere mogelijkheden, niet alleen in techniek maar vooral ook in gedrag. Suggesties welkom!

 

We doen een beroep op alle gebruikers van ons complex om zuinig om te gaan met energie, zodat we met z’n allen veel geld kunnen besparen. Denk hierbij aan zaken als:

  • Controleer een ruimte als je die als laatste verlaat: radiator/CV naar laagste stand, ramen dicht, apparatuur uit (koffiezet apparaat!), lichten uit.
  • Kort douchen en douches niet onnodig laten lopen.
  • Veldverlichting niet onnodig laten branden – meld even in de kantine als je als laatste team een veld verlaat.
  • Thermostaatknoppen op radiatoren niet hoger dan stand 3.
  • Staat er nog ergens overbodige apparatuur stroom te verbruiken?
Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.