Schitterend jubileumweekeinde!

Drie dagen lang puilde Sportpark Adegeest uit haar voegen. Voorschoten '97 bestaat 25 jaar en dat hebben we geweten ook! Het was een fantastisch clubweekeinde. Check ook de speciale fotoreportage van clubfotograaf Luuk Oerlemans.

Het feest begon al op vrijdag. De officiële verjaardag werd opgeluisterd door hoog bezoek van de KNVB. Namens de voetbalbond feliciteerde Michèle Weyne voorzitter Pieter van Dijken, waarbij ze Voorschoten '97 omschreef als een prachtige open club, waar voor iedereen plaats is. Daarna had Weyne een verrassing in petto. Mart du Pré, bekend gezicht bij de club en in het dorp, ontving de zilveren erepenning van de KNVB. Mart, al meer dan vijftig jaar betrokken bij het Voorschotense voetbal, was zichtbaar ontroerd. Namens de atletiek werd Fons Schrijver gehuldigd. Fons is al 19 jaar de webmaster en als betrokken atletiekman van onschatbare waarde.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor de voetbalquiz. Een bomvolle kantine speelde mee met de door quizmasters Hans Douw en Daan Lobel perfecte georkestreerde avond. Het VSD-duo Pingel/Von Schwalbe ging er vlak voor het middernachtelijk uur met de hoofdprijs vandoor. Absoluut hoogtepunt was het optreden van Barend Lavrijsen. Onze trouwe supporter bracht de hit van Vader Abraham ‘Als we gaan, dan gaan we met zijn allen’ ten gehore. De kantine haakte massaal in bij deze onvervalste kraker.

Zaterdagmiddag was het de beurt aan de jeugd. Een honderdtal jeugdleden genoot van de jeugddag. Perfect georganiseerd door de dames van de 30+, onze heldinnen die doorgaans op vrijdag de regionale sportcomplexen doen beven van angst met hun fraaie voetbalkunsten.

Legendarisch waren de jubileumwedstrijden op zaterdagmiddag. De zondag sterren versloegen lokale rivaal SJZ met 3-2. Daarna was het de beurt aan de zaterdag. Lievelingsvijand van weleer JAC werd met 4-2 verslagen. Na afloop werd er tot laat geproost op de oude rivaliteit. Dat voetbal mensen verbindt en samenbrengt, bleek maar weer eens. En al helemaal op zondag. Het absolute hoogtepunt van de jubileumviering.

Maar liefst 26 seniorenteams deden mee aan een geweldig onderling toernooi. Er viel geen wanklank en het Voorschoten '97-gevoel vibreerde overal op het sportpark. Het is een gevoel dat moeilijk te omschrijven valt. De leden zijn trots op de club en dat bleek, want op het hoogtepunt waren er ruim 700 mensen feest aan het vieren. Met een heerlijke barbecue en gezellige muziek waren er alleen maar blije gezichten.

1E8A4666_tn

Nadat het nieuwe tenue voor volgend seizoen werd gepresenteerd en de dames 1 werden gehuldigd voor hun kampioenschap, nam voorzitter Van Dijken nog eenmaal het woord. Hij bedankte de jubileumcommissie en maakte het voornemen bekend om Lennart Mulder op de eerstvolgende ALV te benoemen tot erelid. Een terecht gebaar, want de club kende in de afgelopen jaren ook moeilijke

tijden. Mulder speelde, veelal achter de schermen en in diverse functies, een belangrijke rol in het voortbestaan van de club.

In juli keert de rust terug op Adegeest, waarna vanaf augustus de bijna honderd teams zich weer gaan opmaken voor een nieuw seizoen. Op naar de volgende 25 jaar!

Rest alle mensen te bedanken die het jubileum mogelijk hebben gemaakt. Dat zijn er teveel om op te noemen dus dat zullen we ook niet doen. Maar vooral deze mensen en alle andere vrijwilligers maken dat wij een club hebben om trots op te zijn. Op naar de volgende 25 jaar: ‘En als we gaan, dan gaan we met zijn allen’.

 

Klik hier voor alle foto’s van Luuk Oerlemans:

https://photos.app.goo.gl/KLpzuvRFzkrf7Azv9

https://photos.app.goo.gl/f1LP9U8ov4eWKNfC6

 

 

(AV)

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.