Jubileum wedstrijden VS'97 zondag- SJZ en VS'97 zaterdag- JAC

Het was op zaterdag 2 juli 2022, dag twee van het groots aangepakte jubileum weekend. Als onderdeel van het 25 jaar bestaan was het na een rustig verlopen jeugd dag de beurt aan de legendarische Voorschotense selectieteams van weleer om tegen hun meest memorabele tegenstander de tijd weer even terug te draaien.

1E8A4424_tn

Om 14.30 trapte de mannen van de zondag af tegen hun oude rivalen uit Zoeterwoude. Het seizoen 2011/ 2012 stond volledig in het teken van de onderlinge strijd tussen deze twee goed voetballende en fysiek ingestelde teams. De wedstrijden gingen ergens om en mannen als Kevin Hendriks en Fred de Koning zorgde voor de fysieke ingrediënten, zodat stylisten als Joost Spierenburg en Ivo Nolet voor de nodige creativiteit konden tonen.

De wedstrijd 10 jaar na dato was nog steeds van prima niveau. Voorschoten probeerde SJZ gelijk vast te zetten. Een tacktiek die 10 jaar geleden beter uitpakte, want via met name Kevin Bos wist SJZ zich prima onder de Voorschotense druk uit te voetballen en uiteindelijk was het Frank Willemse die de Zoeterwoudenaren via een snelle omschakeling op voorsprong wist te zetten. Voorschoten herpakte zich en via altijd gevaarlijke Mike Nikic kwamen de Voorschotenaren weer op gelijke hoogte.
Na rust kreeg Voorschoten het betere van het spel en toonde Niels van den Berg zijn klasse door één op één koelbloedig af te ronden. SJZ maakte de gelijkmaker en vlak voor tijd was het andermaal Niels die zijn voormalige teamgenoten pijn deed  via een knappe sprint en wederom een beheerste afwerking. Dit was tevens zijn laatste wapenfeit. De jaren begonnen ook bij hem te tellen. Al met al een prachtige wedstrijd die tien jaar geleden in de 3e klasse niet had misstaan.

1E8A4264b_tn

Na wat foto momenten was het de beurt aan de zaterdag tegen het voormalige JAC. Voor JAC was deze wedstrijd extra bijzonder omdat de club in 2008 gefuseerd is met de buren van sv`35 en als svc`08 verder is gegaan. Het oude JAC gevoel doen laten herleven was flinke animo voor. Met twee bussen en ongeveer 40 voormalige selectiespelers kwamen de mannen uit Scheveningen naar Voorschoten. Ondanks het feit dat de laatste wedstrijden tussen deze teams zo`n 15 jaar geleden gespeeld zijn, waren de spelers elkaar nog niet vergeten. Het meest treffende moment van deze wedstrijd was de assist van de Mark van den Berg op zijn broer Bert, wat leidde tot de 1-1 in de wedstrijd.

536A1744_tn

De broers hadden het net zoals zo vaak weer geflikt. Dat het uiteindelijk 4-2 werd voor de Voorschotenaren maakte minder uit. Het ophalen van al die mooie verhalen na de wedstrijd was wat deze dag extra bijzonder maakte. Nadat onze eigen clubhistoricus en recordhouder op vele fronten Hans Douw JAC vanuit historisch perspectief had beschreven, kwamen krantenkoppen voorbij als ‘met tien man was JAC toch te sterk voor Voorschoten’ en verhalen over clashes die je eerder bij het ijshockey zou verwachten verteld door ‘el capitano’ Frank Buizer.

1E8A4355_tn

Wat de mannen uit vervlogen tijden lieten zien op deze jubileum avond is dat rivaliteit die de sport zo mooi maakt kan leiden tot verbroedering als het spel met passie en respect voor elkaar gespeeld wordt. Dat vele generaties na ons hier ook achter mogen komen.

Vast en zeker mede namens alle spelers van SJZ, JAC en Voorschoten '97 die weer voor even terug in de tijd mochten.

Dank aan iedereen die heeft geholpen om ervoor te zorgen dat wij al die jaren lekker konden voetballen.

1E8A4459_tn

Verslag door: Eelke van Dijken.

Foto's: Luuk Oerlemans

Voor meer foto's: https://photos.app.goo.gl/f1LP9U8ov4eWKNfC6

 

 

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.