De scheidsrechter is een onmisbare schakel gedurende een wedstrijd

De scheidsrechter is een onmisbare schakel gedurende een wedstrijd. Hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter helpt mee aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Een belangrijke rol dus, zonder scheidsrechter wordt het zeer lastig om een wedstrijd te spelen.

IMG-20220524-WA0009

Ieder weekend worden er op sportpark Adegeest zo’n 30 tot 40 wedstrijden gespeeld welke onder leiding staan van een clubscheidsrechter. In de afgelopen jaren zijn er om diverse redenen een aantal scheidsrechters gestopt. De scheidsrechterscommissie heeft het streven om iedere wedstrijd te voorzien van een scheidsrechter, deze puzzel wordt echter steeds lastiger en het lijkt er steeds meer op dat zij in de toekomst een aantal stukjes zullen missen. De consequentie zou dan kunnen zijn dat het niet meer lukt om bij iedere wedstrijd een scheidsrechter in te delen en teams zelf een scheidsrechter moeten regelen / wedstrijd moeten fluiten. (iets wat absoluut niet de voorkeur heeft)

 

Voor het nieuwe seizoen is de commissie daarom naarstig op zoek naar mensen ( man/ vrouw) die dan wel wekelijks dan wel af en toe een wedstrijd willen begeleiden. Hierbij gaat het vooral om wedstrijden van de overige senioren en oudere jeugd op zaterdagmiddag en zondagochtend.

 

SCheidrechters

Enige spelregelkennis is meegenomen maar niet noodzakelijk, een team van ervaren begeleiders staat klaar om van een ieder een volwaardig scheidsrechter te maken. Verder verzorgt de club het tenue en voor exclusieve toegang tot het “hok van ome Cor” waar de coördinatoren de scheidsrechters van het noodzakelijke natje en droogje voorzien.

 

Wil je in het nieuwe seizoen onderdeel uitgaan maken van het scheidsrechters korps  of heb je de gouden tip omtrent mensen die door de commissie benaderd kunnen worden stuur dan een mail naar scheidsrechters@voorschoten97.nl   

 

Namens Bestuur Voorschoten '97

 

Marinus van der Peet

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.