In memoriam

in-memoriam

 

Afgelopen weekend ontvingen wij het trieste nieuws dat Ronald de Visser op 61-jarige leeftijd is overleden. Ronald speelde in het eerste elftal van Randstad Sport en SV Voorschoten. Daarnaast was hij jeugdtrainer bij meerdere verenigingen.

 

Ronald de Visser werd op 15 november 1960 geboren in Voorschoten. Zijn ouders runden de bekende houtzaak voor doe-het-zelvers in de Schoolstraat. ‘Bram de Visser, geen-betere-is-er’ was de vaste slogan die alle Voorschotenaren kenden. Ronald koos voor een eigen loopbaan. Nadat hij het Vlietland College had doorlopen, studeerde hij Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft.

In het leven van Ronald speelde voetbal een belangrijke rol. Hij ontwikkelde zich tot een goede voetballer die een functionele techniek koppelde aan een groot loopvermogen. Hij was een type Jan Wouters op het middenveld. Voetbal was zijn uitlaatklep. Hij speelde zowel bij Randstad Sport als bij SV Voorschoten in het hoogste elftal en werd bij partijtjes altijd als één van de eersten gekozen. In de zomervakanties vervaagden de schotten tussen de drie lokale voetbalverenigingen en speelden de selectiespelers van SVLV, Randstad Sport en SV Voorschoten gemengde wedstrijden op Rosenburgh. Ronald was één van de aanjagers van die vaste traditie.

Op 26-jarige leeftijd scheurde Ronald zijn kruisbanden af. Dat betekende het einde van zijn actieve voetballoopbaan. Direct aansluitend ging hij bij SV Voorschoten aan de slag als trainer. Hij had achtereenvolgens de D1, C1, B1 en A1 onder zijn hoede, waarmee hij veel successen boekte. Naast dat hij een kampioenenmaker was, wist hij een duidelijke voetbalvisie over te brengen op zijn spelers. Hij hield van een herkenbare structuur, maar liet daarbinnen wel ruimte voor drie of vier creatieve spelers die de wedstrijd maakten. Hij eiste veel van zijn teams. De club plukte daar de vruchten van. Het Voorschotense jeugdvoetbal werd mede dankzij Ronald naar een hoger niveau gebracht. Na een pauze van een paar jaar werd hij actief binnen de fusieclub en trainde hij de C1 van Voorschoten '97. Dat was zijn laatste klus bij de vereniging.

Naast dat Ronald bevlogen, betrokken, oprecht en gevoelig was, was hij ook weerbarstig. Compromissen en grijstinten waren niet aan hem besteed. Daardoor was hij niet alleen lastig voor zichzelf, maar ook voor zijn omgeving. Ronald was geliefd, maar had een gebruiksaanwijzing. In zijn persoonlijke leven kreeg hij veel voor zijn kiezen.

Afgelopen woensdag, 18 mei 2022, is Ronald onverwacht overleden in zijn woonplaats Leiden.

Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

thumbnail_3efd20cf-065f-41d5-aba7-14222db61ab2

 

(Hans Douw) 

 

 

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.