Reünieavond groot succes, kantine stampvol

Het was een geweldig succes, De Reunië! Vrijdagavond 18 maart was het enorm druk op Adegeest. Rondom het veld, waar de helden van weleer nog eenmaal tegen een balletje trapten, zag het zwart van de mensen. Na afloop in de kantine kon je over de hoofden lopen zo druk was het.

groepsfoto totaal

Foto: groepsfoto van de helden van vroeger

 

Het minitoernooi werd afgetrapt door Randstad Sport en SV Voorschoten. Het team van Randstad was in allerijl nog bij elkaar geroepen. Gerichte training ontbrak en dat viel te zien in de uitslag. Het werd 3-1 voor het soepel combinerende SV, dat in de mooie blauwe shirts van Mobiel.nl speelde. Tjeerd Verwey, Andre Bol en  Arshan Behimehr scoorden. Nikifor van Rijn deed dat namens Randstad Sport.

 

1E8A1495

Foto: Fel duel om de bal tijdens Randstad Sport – SV Voorschoten. Arwin Visser, bekend vanwege het clublied, blijft ternauwernood overeind.

 

Daarna was het de beurt aan de onvervalste dorpskraker, die ruim 60 jaar, tot aan de fusie in 1997, jaarlijks het dorp in zijn greep hield: SVLV – Randstad Sport. Versterkt met de fitte Eelke van Dijken bood het vermoeide Randstad dapper weerstand aan de grote rivaal van vroeger. Dankzij een late treffer van de nog steeds scherpe Niels Karremans won SVLV uiteindelijk met 1-0.

 

SVLV

Foto: SVLV speelde in de schitterende roodgroene shirts waarmee het vroeger ontzag afdwong in de verre regio.

 

De laatste wedstrijd moest de beslissing brengen. SVLV drong aan en kwam met enkele knappe aanvallen gevaarlijk in de zestien bij SV. Onterecht werd er af en toe een strafschop geclaimd bij de foutloos leidende arbiter Ron Helder. Nu gaf de struikelpartij van Bjorn Canter Visscher niet direct aanleiding voor een fluitsignaal. Dankzij onder anderen de gebroeders Van Tol, Maarten Hillenaar, Frank de Zwart en Perry Snel bleef het 0-0. Doelman Peter de Laat hield zijn hok schoon, maar werd tweemaal geholpen door de lat. Over geluk wilde de keeper na afloop niet praten tegen de pers: ‘Nee hoor. Daar is dat ding toch voor?’ De winnende trainer Frank van Dam zag dat ' het niveau nog goed was bij de teams. Het balletje ging lekker rond'.

 

1E8A1573

Foto: De nog steeds fitte Peter ‘Witwas’ van Veen sterk aan de bal.

 

Bij het door Fokke van der Reid geleide SVLV, waar de spelpatronen bijna dertig jaar na de historische promotie nog steeds zichtbaar waren, heerste berusting. ‘Hebben we echt maar 2x20 minuten gespeeld? Het leek wel 2x90’, verzuchtte Niels Karremans. Speciale vermelding voor de keepers Daniel Green en Rob Hannaart. Zij hielden voor SVLV de ‘0’. Wel viel op dat het eens vermaarde duo Dick van de Walle en Sjaak van der Werf niet aan snelheid heeft gewonnen de laatste decennia.  

 

Na afloop werden de drie teams door het bestuur van Voorschoten '97 getrakteerd op een goudeerlijk verdiende krat bier. Clubhistoricus Hans Douw praatte de aanwezige voetballiefhebbers bij over hoe het nou allemaal gegaan was, die hele fusie. En passant openbaarde Hans het ware verhaal van de doelpalenaffaire (Randstad Sport – SVLV), die in 1993 zelfs landelijk nieuws werd.

 

1E8A1621

Foto: Hans Douw weet de ruim 400 aanwezigen te boeien met zijn verhaal over de historie.

 

Paul van Paassen overhandigde twee speciale trofeeën. Mart van Zutphen (‘gelukkig was er in mijn tijd geen VAR’) werd uitgeroepen tot grensrechter van de eeuw. Theo Kaffa tot verzorger van de eeuw. Wie heeft er vroeger niet ‘op de tafel bij Theo’ gelegen. Dankzij Paul Westra en Fons Schrijver was er een schitterende diavoorstelling op de TV -schermen te zien en ook de tafel met memorabilia was zeer in trek. John Kriek bedankt voor het leveren van deze bijzondere stukken. Mooi ook om Loek ‘driehoek’ Helder nog eenmaal te horen uitleggen over ‘de terugweg is altijd open’ en ‘zoek de vrije man’. Het werd later en later, maar het bleef druk en veel te gezellig.

 

1E8A1635

Foto: Mart van Zutphen spreekt zijn overwinningsrede uit.

 

Dankzij clubfotograaf Luuk Oerlemans is er een mooi foto overzicht beschikbaar.

https://photos.app.goo.gl/NfeDuCE1QoX92Z836

Alle voetballers, supporters en vrijwilligers enorm bedankt! Het was een onvergetelijke avond!

 

(AV)

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.