Voorschotenloop zorgt voor feestelijke hervatting van het ZZ Circuit

De 25ste editie van de VoorschotenLoop is zondag een groot succes geworden. Meer dan 1100 deelnemers gingen van start op de verschillende afstanden en beleefden een ouderwets leuk loopfestijn. Hierdoor zorgde Voorschoten '97 voor een feestelijke hervatting van het Zorg en Zekerheid Circuit.

Corona verstoorde de afgelopen twee jaar flink het populaire regionale loopcircuit. De VoorschotenLoop was in 2020 de eerste wedstrijd die werd geannuleerd. Daarna volgden er nog veel meer. Vorig seizoen konden deelnemers alleen virtueel deelnemen.

Dit jaar leek het Zorg en Zekerheid Circuit weer op een normale manier door te kunnen gaan. De Zilveren Turfloop in Mijdrecht verzorgde in november de traditionele aftrap van wat een mooi loopseizoen moest worden. Helaas ging het toch mis. Corona laaide op en weer moesten organisaties hun wedstrijd afgelasten.

 

HJO-2706
De start van de 10 kilometer en 10 Engelse mijl. Foto: Hans Jonker

Gelukkig kwamen de versoepelingen van de afgelopen weken precies op tijd voor de VoorschotenLoop. Het werd weliswaar een afgeslankte editie, zonder kinderloop en prijsuitreiking, maar dat mocht de pret niet drukken.

Startschot door de burgemeester

 

Burgemeester Nadine Stemerdink gaf het startschot van zowel de 5 kilometer, 10 kilometer als 10 Engelse Mijl. Nadat alle deelnemers een minuut stilte in acht hadden genomen vanwege de oorlog in Oekraïne gingen zij de route op.

De korte afstand liep grotendeels door de Voorschotense straten, de 10 kilometer kwam tot de Horstlaan en keerde terug bij Voorschoten '97 via Park Rosenburgh en de velostrada. De hardlopers op de 10 Engelse mijl plakten hier een lus op en rondom het fraaie landgoed van Kasteel Duivenvoorde aan vast.

 

TeamZZ

Nieuw was de feestelijke TeamZZ-wedstrijd. Deelnemers legden in een groep van vijf de 5 kilometer af. Leuk voor de verbinding in een individuele sport! De winst ging naar Vijfkwadraat, een team met (oud-)voetballers van Voorschoten '97.

 

Dit onderdeel was toegevoegd aan het programma vanwege de 25ste editie van het evenement. Mogelijk krijgt dit in de toekomst een vervolg.

HJO-2635
Blijdschap bij de finish van de Voorschotenloop. Foto: Hans Jonker

Het weer was buitengewoon goed, waardoor het zowel voor lopers, toeschouwers als enthousiaste vrijwilligers goed toeven was op of langs de route. Door de koude noordoostenwind moesten de deelnemers wel flink bikkelen op weg terug naar de finish bij Voorschoten '97. Het maakte de voldoening bij de finish alleen maar groter.

 

Vervolg Zorg en Zekerheid Circuit

Door de verplaatste wedstrijden vanwege de coronamaatregelen volgen de wedstrijden in het Zorg en Zekerheid Circuit elkaar nu in rap tempo op. Leiden Atletiek verzorgt op zondag 13 maart de derde wedstrijd. Een week later is het de beurt aan AV De Spartaan in Lisse. Beide wedstrijden konden eerder niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Kijk voor meer informatie op www.zorgenzekerheidcircuit.nl.

Kijk voor foto's van de Voorschotenloop op Facebook.

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.