Het geel-groene hart van Jolanda Isbrücker

Actief lid en vrijwilliger door de jaren heen

 

Jolanda Isbrücker(54) is voor velen op onze club geen onbekend gezicht. Al jaren is ze actief bij atletiek, voetbal en als vrijwilliger bij evenementen en projecten.

 

Jolanda is geboren en getogen in Amsterdam. Tijdens een zomervakantie in Griekenland ontmoet ze de liefde van haar leven, Eric. “Hij werkt op dat moment in Den Haag en ik in Hoofddorp. Na verloop van tijd gingen we op zoek naar woonruimte op een prettige afstand van ons werk. Voorschoten lag wat dat betreft perfect, met ook nog een goede treinverbinding.”

 

Ze vinden een woning op steenworp afstand van het vermaarde voormalige S.V.L.V.-terrein. Zoon Marc wordt geboren en zodra hij zes jaar is, start hij bij de F-jes van Voorschoten '97. Het is het begin van veel voetbalplezier voor de hele familie Isbrücker.

 

“Ik weet het nog goed in 2004, dat eerste jaar. Aan het einde van het seizoen werd een moeders tegen kinderen wedstrijd georganiseerd. Dat was erg leuk, alle moeders deden mee. Sommigen konden van de spierpijn een week niet lopen. Aan deze tijd heb ik een hele leuke herinnering. Het mooie is dat een groot deel van deze groep jongens nog steeds samen voetbalt en dat de ouders nog regelmatig bij hun inmiddels volwassen zonen gaan kijken.”

 

moedervoetbal mei 2007 web

(Foto: De jongens tegen de moeders 2004, Jolanda staand links)

 

Niet lang nadat Marc start, trekt ook Eric de kicksen weer aan. Hij gaat in een seniorenteam voetballen. En anno 2022 is hij de enige pingelkoning bij het tweede veterarenteam op zaterdag, bekend als het roemruchte VSD.

 

In de loop der jaren heeft Jolanda veel nieuwe mensen leren kennen bij V'97. “Dat is het leuke aan de vereniging. Je spreekt elkaar langs de lijn of op de baan, het eerste contact is zo gelegd. Fijne vriendschappen ontstaan spontaan.”

 

Atletiek

Op dit moment is Jolanda als vrijwilliger verbonden aan De Voorschotenloop. Ze is voornamelijk belast met de inschrijvingen. Een secuur werkje voor de bijna 700 recreatieve lopers. Op 6 maart is het weer zover. Er wordt grote drukte verwacht, want sinds lange tijd is dit de eerste loop van het Z & Z circuit. “Er komt veel kijken bij de organisatie van een sportevenement. Maar het is erg leuk om te doen en het geeft veel voldoening.”

 

Inschrijven voor De Voorschotenloop kan tot en met 4 maart a.s. via https://inschrijven.nl/index.html

 

Zelf is Jolanda al jaren lid van de atletiek. Op woensdag en zaterdag beleeft ze veel plezier bij de loopgroep van Ids.  Wat vindt ze zo leuk aan hardlopen? “Helemaal niks, haha…”. Ze voegt toe dat het vooral erg gezellig is met deze groep mensen. "Het lopen is meer bijzaak. Bovendien, zonder deze stok achter de deur, zou ik niet gaan”.

 

VoetbalSter

Jolanda start op vroege leeftijd met voetballen. Eerst bij De Watergeuzen, daarna nog een jaar of 7 bij DCG (Door Combinatie Groot) in Amsterdam. “Ik was altijd laatste man.

 

DE Watergeuzen web

(Foto: Elftalfoto De Watergeuzen, Jolanda, staand tweede van links)

 

Dat paste goed bij mij. Op enig moment ging ik ook zaalvoetballen en op zondag een wedstrijdje kijken. Het was erg gezellig en DCG voelde als een tweede thuis.”

 

DCG 2 web

(Foto: Kampioen met DCG, Jolanda staand tweede van rechts)

 

Toen in 2016 het 7x7 voetbal bij Voorschoten '97 werd geïntroduceerd, twijfelde Jolanda geen seconde. Ze meldde zich aan. Een leuke en grote groep 35+ vrouwen startte zeer enthousiast. En Jolanda merkte al snel dat ze het voetballen nog niet was verleerd. Een aantal jaar heeft ze met veel plezier gevoetbald. Om blessureleed te voorkomen besloot ze te stoppen. Ook met deze vrouwen onderhoudt Jolanda nog steeds leuk contact.

 

 oktober 2016 start

(Foto: 2016, de start van 7x7, Jolanda, staand derde van links)

 

Actief voor de club

Naast het zelf sporten bij de club is Jolanda door de jaren heen zeer actief als vrijwilliger. In 2004 assisteerde Jolanda bij de circuittrainingen van de F12. Af en toe was hoofdtrainer Marcel Diek van dit woensdagmiddagspektakel afwezig en nam ze de honneurs waar. Dit deed zij een aantal jaar. Na verloop van tijd werd Jolanda gevraagd om leider van het team van Marc te worden. Enthousiast pakte ze dit ook op. Dit deed ze vele jaren.

 

teamfoto f1 kampioen 2007 web

(Foto: Jolanda rechts met de F1-kampioenen in 2007, Marc, staand tweede van rechts)

 

Naast al dit veldwerk wordt Jolanda regelmatig gevraagd om de vereniging een handje te helpen. Zo was ze verbonden aan het selectiekledingplan, het roosteren van mankracht in de Jodelhut, maar ook was ze te strikken als jurylid bij de voetbalquiz, achter de wedstrijdtafel bij het jaarlijkse E-toernooi en het in 2019 gehouden Familietoernooi. Ook op zondag 12 juni 2022 is ze weer achter de wedstrijdtafel te vinden van het Familietoernooi!

 

Feitjes:

Waar kunnen we Jolanda ‘s nachts voor wakker maken: Een spannende sportwedstrijd.

Favoriete club: Ajax.

Eerstvolgende concert: Edwin Evers Band

Beroep: Senior financieel medewerker bij De Dierenbescherming

Nieuwe hobby’s: Yoga

 

Marianne Verzijl

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.