Het jubileumgevoel van…Cor van Ipenburg

20220105_114927

 

 

Voorschoten '97 bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. In deze rubriek stellen we echte clubmensen voor. Cor van Ipenburg, sinds 2016 Lid in de Orde van Oranje-Nassau, bijt het spits af.

 

Naam: Cor van Ipenburg (75)

Beroep: Ik ben al 15 jaar met pensioen. Daarvoor werkte ik in het zilverwerk bij de Zilverfabriek (23 jaar), Unity en DCC.

Voorschoten: Ik ben geboren op de Leidseweg 85, in het bekende witte huis. Tegenover de Badhuisstraat. Toen de Blauwe Tram nog reed, gebeurden daar veel ongelukken. Gewonden werden vaak bij ons gebracht.

Favoriete plek in het dorp: Ik woon in Bijdorp en er zijn veel manieren om naar de club te fietsen. Ik ga altijd via de Voorstraat. Dat vind ik een heerlijk stukje. En daarna door het Burgemeester Berkhoutpark.

Bij Voorschoten '97: Ik ben 58 jaar geleden begonnen met voetballen bij Rouwkoop en maakte in 1972 de overstap naar SVLV. In 1997 zat ik in de fusiecommissie. Een paar jaar geleden ben ik gestopt met trainen, want mijn lichaam wilde niet meer.

Functie: Tsja, hoe kan ik dat kort omschrijven? Wedstrijdsecretaris, scheidsrechtercoördinator, kleedkamerindeling (dat is het meeste werk met al die wensen van mensen die twee uur na hun wedstrijd alweer in Leidschenhage lopen), veldindeling. Verder zit ik in de vrijdagochtendschoonmaakploeg en heb ik veel contact met de KNVB. Ik ben elke dag met de club bezig.

Hoogtepunt: Elke zaterdag! Ik ben er rond 06.30 uur en nooit voor 19.30 uur thuis. Met een vol programma zijn er zo duizend mensen op een dag. Schitterend en je hoort nog eens wat.

Favoriete plek op Sportpark Adegeest: Ons scheidsrechtershome. Ik ben trots op onze scheidsrechters. We hebben veel jonge arbiters en laatst hebben zich nog twee vrouwen aangemeld. Een pilote en een ingenieur. Geweldig toch! En we hebben ook al een advocaat die scheidsrechter is.

25 jaar Voorschoten '97: In het begin waren we veel kleiner, we zijn enorm gegroeid. Er zijn heel veel handjes nodig om de club draaiende te houden. Dat doen we met veel vrijwilligers. Zij hebben de club in die 25 jaar overeind gehouden.

Voorschoten '97 in twee woorden: Mooi en moeilijk.

 

IMG_0250

 

Als Corona het toestaat, starten de jubileumfestiviteiten op vrijdag 25 februari in de kantine met Football Shirt Friday. Dan wordt het mooiste voetbalshirt van Voorschoten gekozen en wordt het jubileumshirt onthuld. Toegang gratis voor alle dorpsbewoners. Dresscode: voetbalshirt!

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.