In Memoriam

in-memoriam

 

Deze week kregen wij het verdrietige nieuws dat Paul Straver in de nacht van woensdag op donderdag is overleden. Paul werd 65 jaar oud. Paul was decennia lang speler, sponsor en vrijwilliger van SVLV en Voorschoten '97.

 

Paul Straver werd geboren op 17 november 1956. Hij groeide op in de Langehorststraat en woonde vervolgens zijn hele leven in Voorschoten. Na school ging hij aan de slag als groenteboer. Hij werkte voor bazen in Leiden en in Valkenburg. In die laatste plaats kreeg hij verkering met Ineke, die de liefde van zijn leven zou worden. In 1982 openden ze hun eigen zaak aan het Planciusplantsoen in Noord-Hofland.

 

Paul voetbalde bij SVLV. Hij was razendsnel en al van grote afstand herkenbaar door zijn karakteristieke manier van sprinten. Menigmaal wist hij een onmogelijk te halen dieptebal nog net voor de achterlijn voor het doel te krijgen. Dat hij door de vaart dan nog een paar meter doorschoot, was bij het veldvoetbal niet zo’n probleem. Bij het zaalvoetballen in de Vliethorst leverde dat nog wel eens een harde botsing met de muur op.

 

Paul was een vrijwilliger in hart en nieren. Bij SVLV werd hij bij Carnavalsvereniging de Pico Bello’s benoemd tot Prins Carnaval, met Prinses Ineke aan zijn zijde. Dat was nogal wat in die tijd. Wie tot het ambt van Prins Carnaval werd geroepen, stond in hoog aanzien binnen de Katholieke voetbalvereniging. Boven de beroemde open haard in de kantine hingen niet de foto’s van de kampioenselftallen of van de bestuursleden, maar van de opeenvolgende Prinsen Carnaval.

 

Met zijn groentezaak sponsorde Paul menig veld- en zaalvoetbalteam. Toen hij op 55-jarige leeftijd stopte met voetballen, ging hij vlaggen. SVLV was inmiddels opgegaan in Voorschoten '97. Paul’s hart lag bij het zondagvoetbal, hoewel hij ook op zaterdag een aantal seizoenen vrijwilliger was. Hij sprong bij in de kantine, bouwde mee aan het terras en was als supporter een vaste bewoner van Sportpark Adegeest. Paul was temperamentvol, zowel binnen als buiten het veld. Wie hem goed kende, wist dat hij gedreven werd door betrokkenheid en clubliefde. Hij liet niet over zich heen lopen.

 

De afgelopen jaren kreeg Paul op medisch vlak de nodige tegenslagen te verwerken. Hij bleef vechten en wilde zijn Ineke niet loslaten. Afgelopen week verloor hij die strijd.

 

Paul wordt donderdag 3 februari gecremeerd. Vanwege Corona zal dit in besloten kring gebeuren. Wij wensen Ineke, de kinderen en alle verdere familie en vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Wij zijn Paul heel veel dank verschuldigd voor zijn kameraadschap en zijn bijdrage aan de vereniging. Rust zacht Paul.

 

(Hans Douw)

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.