Het geel-groene hart van...Arnout Verzijl

Weinig voetballers kunnen zeggen dat zij al 45 seizoenen voor Voorschoten uitkomen. Toch hebben we er één gevonden!

Arnout Verzijl maakte als zesjarige zijn entree bij Sportvereniging Laurentius Voorschoten (SVLV) en nog altijd vindt hij voetballen het leukste wat er is, ondanks de zenuwen voor elke wedstrijd. Al behoort hij naar eigen zeggen inmiddels tot de oudere garde, toch hoopt Arnout het 50 seizoenen vol te gaan houden.

 

Picture1 1996

Kampioen met SVLV in 1996               

 

 

 

Momenteel speelt hij als linksbuiten – overigens best bijzonder bij een 4-4-2 opstelling ;-) – in de Zaterdag Veteranen 2. Het team zelf spreekt overigens liever van ‘VSD’, wat staat voor ‘Voorheen Samstag Drei’. Een hecht team met veel tradities en zelfs een eigen clubblad, ‘De Fuut’. Een team waarbij voetbalhumor de boventoon voert en voerde. Zo sloten ze voor aanvang van een wedstrijd weddenschappen af over wat de temperatuur zou zijn bij rust, of over welk team mocht beginnen. Menig scheidsrechter stond gek te kijken als bij het tossen een heel team vol spanning om hem heen stond en de helft heel hard ging juichen als het kop was.

 

Picture3 TAC

Het kleedkamergevoel na een kansloze nederlaag (1:8) bij TAC

 

Maar Arnout zet zich ook buiten het veld in voor de club. En ook dat doet hij al jaren. Bij SVLV was hij al jeugdleider en lid van de jeugdraad en hielp hij mee hij de (beruchte) SVLV-disco. Bij Voorschoten '97 maakte hij deel uit van de sponsorcommissie en de technische commissie jeugd. Hij organiseerde het familietoernooi en, héél belangrijk, hij heeft maar liefst zes keer de jaarlijkse Voorschoten '97 voetbalquiz gewonnen en is daarmee recordhouder! Misschien hielp daarbij ook dat Arnout lange tijd als sportjournalist heeft gewerkt en vele internationale voetbalwedstrijden samen met clubhistoricus Hans Douw heeft bijgewoond.

 

Picture2 2022

Na een vriendschappelijke wedstrijd in januari 2022

 

Dit jaar, het jaar dat Voorschoten '97 een kwart eeuw bestaat, vormt Arnout samen met Menno Halma, Paul Westra en Herman Wiegeraad de harde kern van de jubileumcommissie die met veel enthousiasme zorgt voor een leuk, afwisselend en gezellig feestprogramma voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Dus niet alleen leden maar ook de vele supporters, sponsoren en vrijwilligers zijn welkom bij de activiteiten die komend jaar op het programma staan. Op 25 februari gaat het jubileumjaar van start met Football Shirt Friday. Het totale programma is op de website te vinden, maar we willen het hoogtepunt hier niet onvermeld laten: het jubileumfeestweekeinde van 1 tot en met 3 juli, noteer het in je agenda! “We vragen niet veel, alleen dat iedereen meedoet,” aldus Arnout. Het slotfeest wordt door de spelende leden aangeboden aan de vele vrijwilligers die de club draaiende houden. De activiteiten worden bekostigd uit de verkoop van 1000 loten, waarmee prachtige prijzen te winnen zijn. En mocht er geld over zijn, dan vloeit dit direct in de clubkas.

 

Arnout vertelt dat er vijfentwintig jaar geleden best veel weerstand was tegen de fusie. Zeker bij Randstad Sport en SVLV. Er was destijds grote rivaliteit tussen de Voorschotense voetbalclubs. Dat blijkt ook uit dit artikel uit de krant over doorgezaagde doelpalen vlak voor de derby in 1993. Arnout schetst dat leden van SVLV destijds hun partner lid maakten om bij de ALV extra stemmen te hebben tegen de fusie.

 

Maar achteraf gezien is het volgens Arnout toch een heel goede beslissing geweest om te fuseren tot één club. “Het beste van de drie verenigingen is samengekomen in Voorschoten '97: de gezelligheid, de omgangsvormen (er kan veel maar er is ook sociale controle) en de humor. Voorschoten '97 is verworden tot een club voor veel mensen uit het dorp, een club waar velen zich thuis voelen. Eén van de meest geslaagde fusieclubs in het land, een voorbeeld van hoe goed het kan uitpakken. Dat er soms geklaag en geruzie is, hoort nu eenmaal bij voetbal,” aldus Arnout.

 

En hoe zou Arnout over 25 jaar willen terugkijken op het 50-jarig bestaan van Voorschoten '97? “Ik hoop dat we de dorpscultuur terug blijven zien in de vereniging. En dat het clubgevoel doorgegeven blijft worden aan de volgende generaties. Een mooi voorbeeld daarvan vind ik de familie Van Leeuwen: opa Dick die zich al volop inzette voor SVLV, zoon Ed en nu kleinzoon Matthew. Het is mooi om te zien dat de jonge gasten het clubgevoel voortzetten.” Maar ook droomt Arnout van een clubhuis zoals dat van SVC in Wassenaar, al is dat voor onze club een bijna onbetaalbare droom.

 

Favoriete voetbalteam:          ADO Den Haag (“Al mijn hele leven!”)

Favoriete voetballer:            Diego Maradona (“Hem heb ik drie keer live gezien, in Buenos Aires, Shanghai en Moskou”)

We kunnen Arnout wakker maken voor: Thunderstruck van AC/DC

 

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.