In memoriam

in-memoriam

 

 

Vrijdag jl. kregen wij het trieste bericht dat Wout Holverda op 63-jarige leeftijd is overleden. Wout was lange tijd spitsentrainer, scout en jeugdtrainer van Voorschoten '97. Daarnaast was hij voetbalvader binnen onze club, toen zijn zoon Robin deel uitmaakte van onze zaterdagselectie.

 

Wout Holverda werd op 22 april 1958 geboren in Leiden. Hij speelde bij Roodenburg, tot hij op 19-jarige leeftijd werd gescout door Sparta Rotterdam. Wout was een ‘gehoekte’ spits die fenomenaal kon koppen. Hij speelde 222 wedstrijden als prof voor Sparta, Fortuna Sittard en Haarlem. Hij scoorde daarin 74 doelpunten, waarvan veel met het hoofd. Wout speelde één keer voor Jong Oranje, op 1 mei 1979 tegen Jong Polen in Zwolle. Op 14 maart 1984 werd Wout zelfs geselecteerd voor de A-interland tussen Nederland en Denemarken in De Meer in Amsterdam. Bondcoach Kees Rijvers gaf hem geen speelminuten die dag, maar duidelijk was wel dat Wout die periode tot de beste spitsen van het land behoorde.

Na zijn actieve loopbaan raakte Wout betrokken bij Voorschoten '97. Ondanks het feit dat het hem niet altijd meezat in het leven, bleef hij onder alle omstandigheden lachen. Hij was loyaal en hield van ouderwetse gezelligheid. Regelmatig vertelde hij onder het genot van een biertje in onvervalst Leids over zijn profjaren, waarin hij met spelers als Louis van Gaal en René van der Gijp samenspeelde.

Wout kreeg in september 2013 te horen dat hij aan de ziekte van Alzheimer leed. Cynisch genoeg legden de behandelende artsen op dat moment ondubbelzinnig de relatie tussen de ziekte en het vele koppen. Hij bleef als supporter betrokken bij de voetballerij, maar kampte met een afnemende gezondheid. Afgelopen vrijdag is hij uiteindelijk overleden als gevolg van een COVID besmetting.

 

Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

(Hans Douw)

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.