Het geel-groene hart van Silvan Woertman

Voetballen, voetballen, voetballen en voetballen

Silvan woertman2 foto

 

De ontmoeting met Silvan vindt plaats op de club op zaterdag 6 november jl. Hij heeft met zijn teamgenoten van JO15-1 zojuist een heerlijke overwinning gevierd. Er wordt thuis met 6-1 gewonnen van ASC JO15-1. Het is een mooie dag, ik stel voor om op de tribune mijn korte vragenlijstje door te nemen, maar deze net 14 jarige puber stelt voor om het interview in de bestuurskamer te houden. Zo gezegd zo gedaan. We worden zeer gastvrij ontvangen en onder het genot van een kop koffie en een AA’tje beginnen we ons gesprek.

 

Silvan is een leuke puber, hij vertelt dat hij al op driejarige leeftijd bij de mini league een balletje ging trappen. “Ja, mijn broer Dani ging op voetbal en ik ging eigenlijk gewoon mee. Ik vond het zo leuk, ik ben blijven gaan op die zondagochtenden, destijds onder leiding van Jacqueline Oerlemans.” Silvan was nog een ukkie, maar vond al snel aansluiting en was voor zijn leeftijd al behoorlijk behendig met de bal.

                                                                                                                 (Foto: Wouter Keuris)

 

Tegenwoordig is hij CVM bij de JO15-1. Deze term kende de interviewster nog niet, maar Silvan schakelt direct en brengt mijn voetbalkennis naar een hoger level. Zijn positie in het veld is die van centraal verdedigende middenvelder, zeg maar de Frenkie de Jong is van het team. “We hebben een leuk team. Al mijn vrienden komen ook hier op sportpark Adegeest.”

Techniek training op het strand

(Voetbaltraining op het strand, v.l.n.r. Justin Aschmann, Douwe Beaumont en Silvan Foto: Hayley vd Veldt))

 

Voetbalfamilie

De familie Woertman is een echte voetbalfamilie. Ze zijn dan ook het hele weekend op Sportpark Adegeest te vinden. De drie broers (Dani, Silvan en Raul) spelen op zaterdag wedstrijden. Vader Menno voetbalt in een vriendenteam op zondagochtend. Moeder Liane staat bij zoveel mogelijk wedstrijden van haar mannen langs de lijn.

 

Scheids

Naast het voetballen is Silvan sinds een half jaar ook scheidsrechter. Op dit moment is hij de jongste scheids bij Voorschoten '97.  Zonder enige intentie floot hij een wedstrijd van zijn broertje Raul (JO11-1). “Tijdens deze wedstrijd ging het erg goed en vond ik het bovendien erg leuk om te doen.” Hierna heeft Cor van Ipenburg hem snel in het scheidsrechterskorps opgenomen.

 

Op de zaterdagen wordt Silvan na zijn eigen wedstrijd ingeroosterd. Een begeleider is bij iedere wedstrijd aanwezig om tips te geven. Dit gebeurt in de rust en na afloop van de wedstrijd. Af en toe worden er foto’s en video’s gemaakt. Deze beelden worden gebruikt om wedstrijden te evalueren.

 

Silvan Woertman scheidsrechter

(Silvan in actie tijdens een wedstrijd van MO17-3)

 

Wat deze jonge scheids zo leuk vindt aan fluiten: “ik ben lekker de baas in het veld en iedereen moet naar mij luisteren”.  Een gele of rode kaart heeft Silvan nog niet uitgedeeld, maar hij schroomt niet om dit, als het nodig is, in de toekomst te doen. Silvan kan zich goed afsluiten voor commentaar vanaf de zijlijn. “Er is altijd wel iemand ontevreden, dus dat verandert nooit. Ik laat het leidinggeven aan de wedstrijd hierdoor niet beïnvloeden.” Silvan wil echt door met het fluiten en start op termijn met een KNVB scheidsrechterscursus.

 

Naast voetballen en fluiten zou Silvan in de toekomst ook graag een jeugdteam onder zijn hoede krijgen. “Een jeugdteam trainen en begeleiden lijkt me erg leuk om te doen.”

 

Youtuber en IG’er

Dat Silvan een bezig bijtje is, wordt al duidelijk bij de eerste ontmoeting. Voetballen is wat hij het allerliefste doet, op de club, op het veldje bij zijn huis of waar dan ook. Silvan maakt sinds 2018 instructievideo’s met voetbaltricks. Hij neemt de kijker mee in de techniek van diverse voetbalvaardigheden. Een van zijn video’s is al bijna 15.000 keer bekeken. Voor de nieuwsgierigen onder ons, check dit https://www.instagram.com/silvan_woertman_youtube/ of kijk op youtube https://www.youtube.com/channel/UCUxybcC_tytj5hL3LmeK2KA

Silvan Insta

Naast het bijhouden van zijn eigen kanalen, is Silvan samen met broer Dani ook de drijvende kracht achter het officiële instagram kanaal van de V97 jeugd. Hier worden wekelijks leuke foto’s, filmpjes en aankondigingen gepost. https://www.instagram.com/voorschoten97jeugd/

 

Nog even alle feitjes op een rij.

Voetballen is zijn lust en zijn leven. Zijn favorieten zijn onder anderen Ajax en Frenkie de Jong. We mogen Silvan ’s nachts wakker maken voor belangrijk voetbalnieuws.

En hij zou het geweldig vinden als er in de kantine een voetbaltafel wordt geplaatst. Als hij na het voetballen een broodje pulled chicken kan bestellen, dan kan zijn dag niet meer stuk. Als die wensen uitkomen, dan zal Silvan nog vaker en langer op zijn favoriete stekkie zijn.

 

 

 

Marianne Verzijl

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.