Goede generale zaterdag1

Een afgetekende 0-7 tegen SV Zandvoort, titel pretendent in de 2e klasse. Daar kun je mee thuiskomen.

 

Toch was het niet louter goud wat blonk voor Voorschoten op het mooie en zonovergoten hoofdveld-met Quick Boys-allure van Zandvoort. De eerste 20 minuten had de thuisclub een licht overwicht. Doelman Stephan vd Niet voorkwam twee keer een vroege achterstand in een 1op1 situatie door lang te blijven staan en zijn tegenstander tot een foute keuze te dwingen. Het tempo van de wedstrijd was aan de lage kant. In momenten toonde Voorschoten '97 zijn individuele klasse door uit het niets te versnellen en een goede aanval te produceren, of via een solo gevaar te stichten. En zo kantelde de wedstrijd langzaam maar zeker de kant op van de bezoekers. Door treffers van Simonis en Wijnalda werd met 0-2 gerust.

 

Na slordigheden in de opbouw stond er al vroeg in de 2e helft een veilige marge van 0-4 op het bord. Aanleiding voor de staf van Voorschoten  om in een vroeg stadium alle wissels in te brengen. Die beloonden zonder uitzondering deze geste met een geïnspireerde invalbeurt. Daar waar de thuisploeg het op enig moment wel geloofde en niet meer collectief verdedigde, bleef groen-geel lekker doorvoetballen tot aan het laatste fluitsignaal. En aldus werd het na een pover begin alsnog een leuke middag voor de bezoekers plus aanhang.

 

Er konden treffers worden genoteerd voor Wijnalda (2), Simonis (2), vd Krogt, C Guyt, en Constancia.
 
Voorschoten: vd niet, Simonis, Hoogeboom, de rijk, Reijnders; de koning (46 oudshoorn), Verplancke (58 c Guyt), vd Krogt (62 Matoug), de Roode (65 n Guyt), Wijnalda (65 Constancia), vd Wilden.
Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.