In memoriam

in-memoriam

 

Maandag jl. (23 augustus) is Peter Beijlen op 70-jarige leeftijd overleden. Peter was jarenlang speler van SVLV 1, was verzorger van Voorschoten '97 en was als voetbalvader een vaste bezoeker van ons sportpark.

 

Peter werd op 28 juli 1951 geboren in Assen. Toen hij 17 jaar oud was verhuisde het gezin Beijlen naar Voorschoten. Peter werd lid van SVLV, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde in de hoofdmacht. Hij kwam uit een muzikale familie. Zijn moeder schreef bij het 50-jarig jubileum het clublied van de Katholieke vereniging. Als rechtsbenige back schakelde hij wekelijks zijn tegenstander uit, waarbij hij de duels niet uit de weg ging. Hij was hard voor de tegenstander, maar ook hard voor zichzelf. Legendarisch ware zijn lange warming-ups. Als zijn medespelers nog in de kleedkamer zaten, was Peter buiten al sprintjes aan het trekken. Binnen het familiaire SVLV voelde hij zich goed thuis. Hij hield van frontale voetbalhumor en kon daarbij zowel incasseren als uitdelen. Regelmatig trainde hij de A1 als de legendarische Rob Wijnstok was verhinderd. In 1982 speelde hij tegen Meerburg zijn 250e wedstrijd voor het eerste van SVLV. Nadat hij ging afbouwen in het tweede werd hij in 1984 kampioen met dat team. In een enerverende titelrace werd SJZ 2 uiteindelijk verslagen in een beslissingswedstrijd op het veld van Lugdunum. Door die titel promoveerde het reserveteam van SVLV van de afdeling naar de ‘grote’ KNVB.

Nadat Peter gestopt was met voetballen, volgde hij een opleiding tot sportverzorger. Na de fusie was hij jarenlang verzorger bij Voorschoten '97. Hij profiteerde daarbij van zijn achtergrond als voetballer. Hij had niet alleen medische kennis, maar begreep ook wat er in de spelers omging. Hij was actief rond trainingen en wedstrijden, maar verzorgde de geblesseerden ook thuis als dat nodig was. Intussen had hij met een aantal oud-elftalgenoten van SVLV het hardlopen ontdekt. Wie ’s avonds door ons dorp liep, zag regelmatig het lopers treintje met Peter en zijn vrienden voorbij racen.

Peter was een familieman. Zelf kwam hij uit een groot gezin met vier jongens en vier meisjes. Met zijn vrouw Noeleen kreeg hij twee zonen en een dochter. Via zijn grote liefde leerde hij Ierland kennen. Hij ontwikkelde een warm gevoel voor het vaderland van zijn vrouw, hoewel hij bij zijn voetbalvrienden in Voorschoten steevast klaagde over het ontbreken van schuim op Iers  bier.

Peter was al een tijd ziek. Maandag heeft hij de strijd op moeten geven. De uitvaart vindt a.s. dinsdag in besloten kring plaats.  

Wij wensen Noeleen, zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
(Hans Douw)

 

WhatsApp Image 2021-08-27 at 14.23.08

 

WhatsApp Image 2021-08-27 at 14.23.14

 

 

 

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.