Nieuwsbrief Materiaalcommissie

Beste Trainers / Teamleiders

 

Het seizoen gaat weer beginnen, vanaf 16 augustus gaan de eerste teams weer trainen en spoedig zullen ook de eerste wedstrijden weer worden gespeeld.  De materiaalcommissie is de afgelopen weken weer druk in de weer geweest om het ballenhok aan te passen en al het materiaal gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Via deze weg willen we Toko Benji  Voorschoten bedanken voor het mogelijk maken van de verbouwing van het ballenhok.

 

In deze nieuwsbrief alle wijzigingen, aandachtspunten en belangrijke data op een rijtje. Neem ze goed door en mochten er nog vragen zijn dan horen we dat graag. 

 

Nieuwe sloten op de ballenkarren.

Materiaal commissie nieuws_sloten ballenkarrenDe ballenkarren zijn voorzien van nieuwe sloten. Deze zijn  groter waardoor de cijfers makkelijker leesbaar zijn. Aan de voorzijde van de ballenkarren is er een oog gemonteerd waaraan tijdens de trainingen het slot moet worden vastgeklikt. Dit voorkomt verlies. Een nadrukkelijk verzoek aan u allen: zet de ballenkar weer afgesloten terug in het materiaalhok dit voorkomt het ongeoorloofd wegnemen van ballen.

 

Van een aantal ballenkarren heben we 1 of meer spijlen moeten vervangen omdat ze dusdanig  krom waren en niet meer recht te krijgen. Om dit in de toekomst te voorkomen verzoeken we jullie  om de ballenkarren tijdens de training niet naast de goal te zetten bij een afwerk oefening en ook niet tijdens een partijtjete gebruiken als doelpaal. Hier zijn de ballenkarren niet voor gemaakt!   

 

 

Hesjes worden niet meer dagelijks gewassen…

Materiaal commissie nieuws_HesjesIn het materiaalhok hangen ringen met hesjes. Per ring een set van 12 stuks in twee kleuren. Het is de bedoeling dat de setjes compleet blijven en na de training aan de ring worden teruggehangen. Links de junior hesjes (JR) en rechts de senior (SR). Het wassen gebeurt niet meer dagelijks maar wekelijks en indien nodig vaker. We hebben gekozen om twee kleuren aan ring te doen  ( 8 om 4 ) mocht dit toch  niet voldoende zijn of zijn er andere wensen laat het ons weten maar ga niet eigenhandig de samenstelling van de setjes aanpassen.

 

 

 

 

 

Nieuwe ballen in een aantal ballenkarren.

Materiaal commissie nieuws_nieuwe_ballenEen kunstgrasveld is veel stugger dan een veld met echt gras. Het stugge kunstgras heeft gevolgen voor het materiaal: het slijt veel sneller. Dat geldt niet alleen voor de bal, maar bijvoorbeeld ook voor schoenen en keepershandschoenen. Speciaal voor kunstgras heeft  Derbystar een bal ontwikkelt die extra slijtvast is en dus een langere levensduur heeft. Er zijn inmiddels een aantal karren gevuld met deze nieuwe “gele” kunstgras ballen die ook gewoon op gras gebruikt kunnen worden. Indien deze test bevalt zullen we op termijn over gaan op deze nieuwe ballen.

 

 

Iedere ballenkar zijn eigen Whatsapp groep.

Materiaal commissie nieuws_whatsappgroep_ballenkarIedere ballenkar is voorzien van een QR code. Via deze QR code kun je deel nemen aan de whatsapp groep van de desbetreffende ballenkar. Het is de bedoeling dat alleen de gebruikers van de betreffende ballenkar en de materiaalcommissie deelnemen in de  groepsapp om elkaar op de hoogte te houden aangaande:

 • Kwijt geraakte ballen tijdens de training
 • Als je een ballenkar pakt en er ontbreekt een bal
 • Er een lekke bal in de kar zit
 • De kar is beschadigd

Zo zijn direct de andere gebruikers en de materiaalcommissie op de hoogte.  De materiaal commissie zal dan zorgdragen voor het aanvullen of oplossen van de gebreken. Wil je deelnemen aan de groep, scan dan met je whatsapp camera de QR code en accepteer de uitnodiging.

Ook is het mogelijk om een algemeen app-gesprek met de materiaalcommissie te starten. Scan hiervoor de QR code op de buitenkant van de deur van het materiaalhok de QR code die hiernaast is afgebeeld.  

 

Gebruik doeltjes

We hebben 2 type kleine goals:
      - 1,5 mtr x 1,0 mtr
      - 3,0 mtr x 1,0 mtr


Ieder veld heeft de beschikking over minimaal 4 kleine goals (1,5x1mtr)

Materiaal commissie nieuws_gebruik_doeltjes

 

1,5x 1,0 mtr goal

3,0 x 1,0 mtr goal

Veld 1

4x

2x

Veld 2

6x

-

Veld 3

4x

-

Veld 4

4x

-

Veld 5

-

6x

Veld 6

6x

-

 • Op de goals staat een GROEN cijfer welk aangeeft aan welk veld de goals zijn toebedeeld.
 • De goals blijven op het betreffende veld.
  (Indien goals op een ander veld niet worden gebruikt kunnen ze worden “geleend” echter na de training dienen ze direct teruggebracht te worden naar het veld waar ze “thuis” horen)
 • Bij het verplaatsen van de goals dienen ze opgetild te worden en niet over het veld worden gesleept (dit bevorderd de levensduur van veld en goals).
 • Na de training dienen de goals netjes opgeruimd te worden (van het veld af). Dit geldt ook voor alle andere goals die gebruikt worden.
 • In overleg met de trainer na jou kunnen de goals op het veld blijven staan. De laatste gebruiker is verantwoordelijk voor het opruimen van de goals.

 

 

Materiaalhok op slot

Naast de trainingsmaterialen welke zijn opgeslagen in het materiaalhok op de club krijgt ieder team een tas met wedstrijdmateriaal. Deze tas is dus voor de wedstrijddagen. Het materiaal in het materiaalhok is het trainingsmateriaal voor de trainingen. De afgelopen 2 seizoenen zijn we in de weekenden regelmatig materiaal kwijt geraakt door voor ons onbekende oorzaak. Mede hierom gaat vanaf dit seizoen het materiaalhok in de weekenden op slot. 

 

Ophalen wedstrijdmateriaal

Zaterdag 28 augustus kunnen alle jeugdteams hun wedstrijdmateriaal ophalen.
Tijd: vanaf 09:00 uur tot 15:00 uur in de businessclub.  Mochten er teams zijn welke eerder een wedstrijd spelen en materiaal willen hebben mail of app ons dan even. 

 

Coach jassen ophalen en terug brengen .

Zaterdag 28 augustus kunnen ook de nieuwe coaches en trainers hun jas op komen halen in de businessclub. We rekenen 20 euro borg voor de jas welke contant moet worden afgerekend. Kom je je jas terug brengen zet dan even op papier je naam, jasnummer en IBAN nummer zodat de penningmeester het geld terug kan storten.

 

Ruilen en ophalen selectie kleding.

Binnen de jeugdselectieteams is reeds gecommuniceerd dat het ophalen en omruilen van selectie kleding vanaf dit seizoen op de club gebeurt. Voormalige selectiespelers kunnen de kleding nog wel in leveren bij wout bergers maar dat mag ook op de club. Het ophalen en ruilen van de wedstrijdtenues vind nog wel uitsluitend plaats bij Wout Bergers.

 

Voor het ophalen/ ruilen van selectiekleding zijn wij aanwezig op:

Donderdag 19 augustus van 19:00 uur tot 21:00 uur

Zaterdag 28 augustus van 09:00 uur tot 15:00 uur

Dinsdag 31 augustus van 19:00 uur tot 20:30 uur

 

Mochten deze dagen niet schikken mail dan even naar kledingplan@voorschoten97.nl

 

De materiaalcommissie.

Quatrocross
1e clubcircuit Atletiek
De Voorschotenloop

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.