Algemene Ledenvergadering
De Voorschotenloop
De Rendierenloop

DSC_0764

Hoofdmenu

Het geel-groene hart van...de MO19-1

Waar we het afgelopen jaar steeds een afzonderlijk Voorschoten ’97-lid of -gezin over hun geel-groene clubhart interviewden, staat dit keer een groot geel-groen hart van een heel team centraal: de MO19-1! Renée, Saffira, Suzanne, Jolien, Gwen, Jael, Luna, Youra, Clara, Elaine, Zoë, Wieke, Dewi, Feda en niet te vergeten trouwe trainer/coach en rots in de branding Jacco!

 

We spraken het team afgelopen weekend bij de gezellige teambarbecue ter gelegenheid van de afsluiting van het voetbalseizoen. Een raar seizoen met slechts zeven gespeelde officiële wedstrijden. Hoogtepunt was zonder twijfel de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser FC ’s-Gravezande, die met 11-1 afgepoeierd werd door onze geel-groene meiden! Met ook nog zes vriendschappelijke potjes tegen onze eigen Dames 1 en MO17-1 was het team dit seizoen toch nog goed voor 55 doelpunten, waarvan Gwen de meeste gemaakt heeft. Het team kreeg ook 30 tegendoelpunten te verwerken, maar dat viel eigenlijk nog best mee als je bedenkt dat het team het het afgelopen seizoen grotendeels zonder vaste keeper moest doen.

 

MO19-1-1

Teamfoto MO 19-1 seizoen 2020-2021

De meeste spelers kennen elkaar al vanaf de E’tjes. Ook toen al was Jacco als trainer - destijds samen met Mitchell Scholtes - en meidencoördinator betrokken. In de zeven jaar die daarop volgden is veel gebeurd, niet alleen heeft het team zich op sportief gebied enorm ontwikkeld, maar ook is veel lief en leed gedeeld en is de band tussen de meiden steeds hechter geworden. Ook Jacco ontwikkelde zich via de Pupillen cursus en UEFA C diploma en momenteel bezig met de KNVB Hoofd Opleiding C, tot een steeds volleerder coach. Terugblikkend op afgelopen jaren stelt Jacco: ‘Je ziet dat je de meiden echt iets kunt leren. Eerst was het allemaal heel speels maar nu is het echt een leuk voetballend team.’

 

Mo19-1-2

De MD1 in seizoen 2014-2015 met trainers Mitchell en Jacco

 

In seizoen 2015-2016 haalde dit team ook al prima resultaten: Ze werden 1e op het toernooi bij DSVP en DWO, werden net aan 2e in de eerste klasse van de competitie en 12e op het landelijke VTT toernooi in Almelo!

 

MO19-1-3

Voor de spelersbus van Voorschoten ’97 na het VTT toernooi in Almelo

 

Wat vinden de meiden nu het leukst aan de club?

In koor antwoorden ze: ‘De clubsfeer en de derde helft!’

En wat zou de club nóg leuker maken?

‘Als er naar de meiden- en damesteams hetzelfde gekeken wordt als naar de jongens- en mannenteams, zodat we ook wel eens op het hoofdveld kunnen spelen. Nu worden we nog vaak op veld 3 ingedeeld. En meer feesten met de jongens- en meidenteams samen!’ Jacco vult aan dat hij wel ziet dat door de jaren heen de meidenteams steeds meer te vertellen hebben op de club. Met zestien teams is dat natuurlijk ook wel bijna vanzelfsprekend.

 

En wat is het leukste wat ze in al die jaren hebben meegemaakt? Na enige aarzeling en stoere verhalen over gele en rode kaarten zijn de meiden het er toch over eens dat het de Brabant Girls Cup in Rosmalen was. Een internationaal tweedaags toernooi. Het team sliep in een school en vierde tussen het voetballen door de nodige feestjes. Komend seizoen zijn ze zeker van plan om weer mee te doen.

 

 

 

MO19-1-4

Het team bij de Brabant Girls Cup in 2019

 

Het nieuwe seizoen zal alles toch ook een tandje serieuzer worden. Het team start in de Hoofdklasse en heeft een heuse Staff van drie personen: naast Jacco (Scholts) zijn ook Wessel Smit en Paul van Wijlen aangetreden als trainer en coach. Omdat Luna en Wieke gaan stoppen vanwege opleiding en andere plannen, komt er ook weer nieuw bloed in het team.

Een team dus waar we ongetwijfeld nog veel gaan horen! 

 

Favoriete club van de MO19-1:daarover zijn de meningen verdeeld, maar Ajax en

Feyenoord voeren de boventoon

Beste speler: Frenkie de Jong

Beste speelster: Lieke Martens en Jackie Groenen

Beste speelster van de MO19-1: (diplomatiek:) ieder heeft eigen kwaliteiten!

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.