Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
ADO Voorschoten '97 voetbalkamp
ADO Voorschoten '97 voetbalkamp

Hoofdmenu

Het geel-groene hart van...Macy Scholtes

Voetbal: vroeger vond Macy Scholtes er “geen reet” aan, maar toen ze steeds vaker buiten op straat en op het schoolplein een balletje trapte, kreeg ze de smaak te pakken. Rond haar tiende meldde ze zich als lid van onze mooie club aan de Weddeloop en werd ze bij de E'tjes een vaste waarde op het middenveld. Op een gegeven moment vroeg haar moeder of Macy het goed vond als broer Mitchell trainer en coach van haar team werd en dat vond ze geen probleem. Mitchell trainde toen wel een stuk of vijf teams, het team van zijn zusje kon er ook nog wel bij!

 

macy 1

Macy met haar team en broer Mitchel als trainer en coach in 2013 (?)

 

Inmiddels zijn we 13 jaar verder en is er heel veel gebeurd. Met in november 2017 de grootste schok toen broer Mitchell, altijd zo actief en geliefd op de club, plotseling overleed. Twee maanden voor zijn overlijden had Macy bij haar broer gepolst of het trainen van een meidenteam ook iets voor haar zou zijn. Mitchell raadde het haar af. Na zijn overlijden trok Macy toch de stoute schoenen aan en meldde zich bij Jacco Scholts die binnen een week regelde dat Macy, samen met Jamilla Sloos de MO-9 mocht gaan trainen. Dat heeft ze drie jaar lang met veel plezier gedaan.

 

macy2

Macy (helemaal rechts) met Jamilla (links) en het MO-9 team

 

Nu heeft Macy het trainerschap vanwege de drukte voor haar opleiding tot pedagogisch medewerker en haar stage bij de Kinderhaven in Leiden tijdelijk neergelegd, maar ze is vast van plan om het in de toekomst weer op te pakken.

 

In 2018 vroeg Michiel Keijzer Macy voor de Zondag Dames-1. Inmiddels is dat een hecht en gezellig team. Ze trainen nu elke zondag maar het team kan niet wachten om weer lekker wedstrijden te spelen met Macy in de spits. Af en toe helpt Macy Michiel nu ook bij de training van de MO 15-4.

 

Wie denkt dat Macy met al die activiteiten wel genoeg doet voor de club heeft het mis. In december 2019 vroeg Ineke haar om het barteam te komen versterken op de zaterdagochtend. Helaas is de bar nu dicht, maar zo gauw deze weer open is pakt Macy de draad  op om ons op de zaterdagochtend van een lekker bakkie te voorzien.

 

En wat ze het leukst vindt aan de club? ‘De gezelligheid, lekker harde muziek in de kantine en een feestje bouwen! Vooral op zondag, iedereen kent elkaar en dat vind ik heel gezellig!’ Maar ook aan het jaarlijks terug kerende Mitchell Scholtes Ladies Event ter ere van haar broer beleeft ze samen met haar ouders en twee zussen veel plezier.

 

Hoe het nog leuker kan? ‘Ik mis bij de dames dat we voor de selectie kunnen gaan. Er zijn echt veel meiden die goed kunnen voetballen, maar die gaan op een gegeven moment toch naar een andere club.’

 

macy3

 

Macy in actie met de Zondag dames

 

Feitjes

Favoriete club: Feyenoord (geen verrassing, hoewel… haar ouders zijn voor Ajax! ‘Dat is thuis echt wel een dingetje’).

Favoriete speler: Lieke Martens

Je kunt Macy ‘s nachts wakker maken voor: ‘mijn familie en vrienden kunnen me altijd overal voor wakker maken. Ik zal altijd voor hun klaarstaan’.

 

LG

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.