Blessurespreekuur
Clubkampioenschappen Atletiek
ADO Voorschoten '97 voetbalkamp
ADO Voorschoten '97 voetbalkamp

Hoofdmenu

Het geel-groene hart van...Karam Mouchih

Als oudste van vier talentvolle voetbalbroers is Karam al bijna 15 jaar actief bij Voorschoten ’97, aanvankelijk als voetballer en publiek van zijn broertjes, Sami, Mohamed en Amine, maar inmiddels als zeer gewaardeerde trainer van de JO17-1. Hij belandde bij de club toen klasgenootjes uit Leiden hem vertelden dat het daar goed toeven was en is er niet meer weggegaan. Karam is een betrokken en bedachtzame jongen, correctie, ondanks zijn jeugdige uiterlijk, man: 28 jaren jong en niet voor een kleintje vervaard. Hij werkt namelijk in de jeugdgevangenis in Sassenheim als groepsleider. Hij spreekt met evenveel begrip over de jongens die hij daar begeleidt als zijn –gelukkig meestal een beetje minder gecompliceerde- spelers bij Voorschoten ’97. Er zit wel een overlap in de aanpak die Karam lijkt te hanteren voor beide doelgroepen: hij heeft oog voor de mogelijkheden tot ontwikkeling van elk individu en is duidelijk over zijn verwachtingen rondom prestatie en gedrag. Bij zijn teams uit zich dat bijvoorbeeld in groepsgesprekken na trainingen, waarin elke speler gevraagd wordt bij te dragen aan evaluaties van trainingen, ideeën over de speelwijze en verbetering van de teamsamenwerking. Karam lijkt te bescheiden om zijn eigen kwaliteiten als trainer te benoemen, maar navraag bij zijn spelers maakt duidelijk: “Karam leert het team zelf na te denken over oplossingen”. 

teambespreking F5 Karam
Hoe jong ze ook zijn, de spelers van Karam worden altijd uitgedaagd zelf mee te denken!

 

De nadruk op samenwerking en het team combineert Karam met veel oog voor de totaalmensen die zijn voetballers zijn. Voor de training in de rondo’s is er tijd voor praat over school, meiden, de PS4 en andere belangrijke nevenzaken. Spelers die moeite hebben aan te haken, of die door andere zaken niet hun hele aandacht bij het voetballen kunnen houden, kunnen rekenen op individuele begeleiding en gesprekken. Allemaal met het oog op het verhogen van de kwaliteit van de prestatie in het veld, waar hij graag met veel druk en opkomende backs speelt. Kortom: een trainer uit de Nederlandse school a la zijn favoriete trainer (zie hieronder). Karam is gevraagd voor het trainerschap bij Voorschoten ’97 door de toenmalige jeugdvoorzitter. Die hoorde aan zijn analyses langs de lijn van wedstrijden van broer Mohamed direct met welk voetbalinzicht hij uitgerust was. Hij was toen al twee jaar trainer geweest bij FC Boshuizen, waar hij zijn KNVB-juniorendiploma had gehaald. Bij Voorschoten begon hij met de F’jes. Daar verwierf hij een belangrijk inzicht: bij een 10-0 achterstand en na bespreking van tactiek, speelwijze en allerlei andere slimme aanwijzingen, werd de 10-1 gescoord. De enorme vreugde, de high-fives, de sprongen boven op elkaar, maakte dat Karam ervoer dat spelplezier het allerbelangrijkste is. “Ik zei dat daarvoor ook wel, maar ik zag toen het verschil tussen het zeggen en het echt voelen”. 


Karam2015F5

 

 

Karam met zijn eerste team

 

Na de F’jes trainde Karam de JO13-2 en de JO15-2. In hetzelfde jaar liep hij stage bij de JO15-1 van Excelsior om daar zijn TC-3-diploma te halen. Vervolgens is hij bij  de JO17-1 beland, waar hij samen met Marcel Diek nu het “coronajaar” zo fanatiek mogelijk blijft trainen en met oefenwedstrijden tegen de JO19-1 verder ontwikkelt. Volgend jaar neemt hij deze leeftijdsgroep voor de derde keer op rij onder zijn hoede. Zijn ambities reiken verder. Hij hoopt op korte termijn te beginnen aan een TC-2-opleiding, waarna hij best zou willen doorgroeien naar het trainerschap van bijvoorbeeld de zondagselectie. Over zijn verbondenheid met Voorschoten ’97 kan namelijk geen twijfel bestaan: “Ik wil zeker niet weg, het is echt mijn cluppie”. 

jo14-1 karam

Kampioenschap met de JO14-1

Mooiste club van Nederland: Feyenoord

Beste club van de wereld: FC Barcelona

Beste speler van Nederland: Robin van Persie

Beste speler van de wereld: Robin van Persie

Beste trainer van de wereld: Van Gaal

We kunnen Karam wakker maken voor….helemaal niets, behalve voor de mededeling dat corona voorbij is.  

 

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.