Prachtige toernooiwinst JO10-1 bij UVS!

De JO10-1 heeft met Pinksteren op schitterende wijze beslag gelegd op de Friendship Cup 2023 bij UVS. Dit tweedaagse, zwaarbezette toernooi op hoofdklasse-niveau bracht het beste in onze jongens naar boven. Na twee dagen goed voetbal, veel strijd en emotie, hesen onze jongens de cup omhoog! Dit onder luid applaus van het alom aanwezige publiek op sportpark Kikkerpolder, waar het prettig toeven was.

Nadat de poulefase met verzorgd voetbal en veel goals winnend was afgesloten, waren de halve finale en finale ware voetbalgevechten, intens en bol van de spanning. Er werd naast prima spel, ook veel karakter getoond door onze jongens, en na twee zenuwslopende penaltyseries was de ontlading dan ook groot!

 

Hieronder volgt een uitgebreid relaas van een enerverend toernooi.

 

 

IMG-20230601-WA0006

 

Winnaar van de poule!

In de poulefase werd gestart tegen Barendrecht. Onze jongens waren al vroeg wakker, en dat leverde de eerste overwinning op. Daarna werd tegen het sterke Buitenboys uit Almere knap een 0-2 achterstand omgedraaid in een 4-2 overwinning, en werd vervolgens ook gewonnen van FC Banlieue uit Rotterdam. De laatste wedstrijd op de eerste toernooidag, tegen PVCV, verliep minder, maar de draad werd een dag later tegen Meerburg weer opgepakt: ook onze streekgenoot werd opzijgezet. De poule werd daardoor afgesloten op de eerste plaats!

 

Voorschoten speelde verzorgd voetbal, met combinaties over het hele veld. Lesley met rust en zekerheid op goal, samen met solide verdedigers Dax en Mees prima opbouw van achteruit, Dylan en Duuk die overal op het veld waren voor combinaties en veel dreiging naar voren, en voorin Bruce (snelle acties, strakke schoten) en Lasse (soepele dribbels, klinische afwerking): het draaide als een tierelier. Trainer Jay en begeleider Michiel hadden het prima voor elkaar. En de meegereisde aanhang genoot zichtbaar. Op naar de halve finale!    

 

Thriller in de halve finale, penaltyserie 1!

In de halve finale stond de kraker tegen DWO op het programma. DWO en Voorschoten spelen allebei op het allerhoogste niveau in de hoofdklasse, zijn zeer aan elkaar gewaagd en hebben al menig aantrekkelijke wedstrijd tegen elkaar gespeeld. De halve finale was hierop geen uitzondering. De cocktail van twee goed voetballende ploegen, een flinke dosis inzet en strijd, en de spanning van een halve finale, leverde een opwindende, intense wedstrijd op.

 

Na diverse aanvallen over en weer, schoot Bruce de bal hoog op de goal, en via de vingertoppen van de DWO-keeper kwam de bal bij Lasse die vanuit een moeilijke positie de bal in één keer richting de verre hoek plaatste en…via binnenkant paal ketste de bal de goal in: 1-0 voor Voorschoten!

Onder het oog van veel meelevend publiek bleven de vonken onverminderd van de wedstrijd afspatten. En kwam DWO langszij: 1-1. De spanning steeg, Duuk toonde zich een ware box-to-box speler, maar gescoord werd er niet meer. Penalties moesten de beslissing brengen.

 

Bruce en Dax schoten onberispelijk binnen. En toen pakte keeper Lesley zijn moment: hij tikte met een mooie reflex een penalty uit de goal! Dylan mocht nu aanleggen voor de beslissende penalty, de spanning was voelbaar. En ook hij schoot ondanks de druk strak binnen, het team volgde hem in z’n vreugdesprint: Voorschoten naar de finale!

 

IMG-20230601-WA0008

 

Zinderende finale, penaltyserie 2!

In de finale moest Voorschoten het opnemen tegen Buitenboys, dat zijn halve finale ruim had gewonnen. In de poule hadden we met 4-2 van ze gewonnen, maar dat ging zeker niet makkelijk.

 

De finale was nog maar net begonnen of het eerste doelgevaar kwam van Lasse. Vanaf de zijlijn krulde hij de bal naar de verre hoek, maar met z’n vingertoppen voorkwam de keeper een snelle voorsprong voor Voorschoten. Buitenboys had duidelijk geleerd van de eerdere wedstrijd tegen ons: onze voorhoede kreeg amper ruimte en werd met zeer fysiek spel ver van de goal gehouden. En met continu lange ballen op hun sterke spits, werd gehoopt op een opening bij ons. Voorschoten zocht het meer in het opbouwende voetbal en positiespel, en zo ontstond er een boeiende, aantrekkelijke finale. Waarbij de duels die onze Dax uitvocht met de sterke spits van Buitenboys een lust voor het oog waren, en “een wedstrijd in een wedstrijd” werden.

 

Voorschoten kwam er maar moeilijk doorheen. En toen was daar, na veel strijd in onze defensie, dan toch de 0-1 voor Buitenboys. Voorschoten voetbalde en streed voor wat het waard was, maar moest even later ook een tweede dreun incasseren: 0-2 (knap binnengekopt uit een corner).

 

Maar opgeven? Nee, dat doet de JO10-1 nooit. Want naast veel voetballend vermogen, is de strijdlust en het tonen van karakter kenmerkend voor dit team. Al meerdere keren hebben deze jongens onoverbrugbaar geachte achterstanden tegen sterke tegenstanders rechtgetrokken, met een enorme teamspirit en dynamiek.

 

En ook nu richtte Voorschoten zich op. Pijntjes van de pittige duels werden verbeten, tranen werden wegggeveegd, en het tempo werd omhoog geschroefd. En de verdiende beloning volgde! Duuk knalde op de keeper, de rebound van Lasse werd nog miraculeus van de lijn gehaald, maar driemaal is scheepsrecht: de volgende rebound van Bruce vloog erin: 1-2, met nog een paar minuten te gaan! Onze jongens bleven maar gaan, en dat kon – naast uiteraard de eigen aanhang – ook de rest van het publiek bekoren: onze jongens werden in toenemende mate flink aangemoedigd door het neutrale publiek.

 

En wat toen volgde, was een waar filmscenario.

 

Met nog minder dan 30 seconden op de klok, speelde keeper Lesley twee aanstormende aanvallers uit, en passte de bal naar de vrijgekomen linksachter Dax. Dax stoomde op en besloot het van ver te proberen en schoot de bal strak en hard op de goal. En daar was dat korte moment van stilte. Gevuld met hoop voor alles wat Voorschoten was, “het moet nu gebeuren”, en gevuld met vrees bij de tegenstander: “het zal toch niet…”. En toen ontplofte het publiek, waren onze jongens door het dolle, en bevond begeleider Michiel zich ineens 5 meter in het veld, springend en wel. Het was 2-2!

 

En bijna zo goed als meteen, werd er door de prima leidende scheidsrechter afgefloten. De zinderende finale kreeg een apotheose in de vorm van een zenuwslopende penaltyreeks!

 

Bruce begon de reeks. Met een hard schot bracht hij Voorschoten voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong! Buitenboys was nu aan de beurt. Keeper Lesley oogde zelfverzekerd, en ja hoor, voor de tweede keer vandaag pakte hij een penalty! Daarna kregen vermoeidheid en spanning vat op de spelers, en maakte Buitenboys gelijk, en was het Buitenboys dat na een lange, enerverende voetbaldag mocht aanleggen voor de toernooiwinst. Hun spits ging achter de bal staan, nam z’n aanloop en schoot goed en stevig in…en toen was daar voor de derde keer deze finaledag onze keeper Lesley: met een katachtige duik ranselde hij de bal geweldig uit de goal, en redde daarmee het team! Publiek en onze jongens ontploften andermaal, bij deze nieuwe twist in de finale.

 

Mees was de volgende penaltynemer voor Voorschoten. En je hebt weleens van die spelers die niet gespannen zijn, althans, niet zichtbaar. Mees nam rustig plaats achter de bal, nam z’n aanloop en plaatste de bal met binnenkant rechts ijskoud in het rechterzijnetje: Voorschoten stond weer op voorsprong!

De volgende penaltynemer van Buitenboys ging klaar staan. Keeper Lesley ging licht door de knieën, en maakte zich breed. Onze jongens stonden met de armen om elkaars schouders te kijken en hielden de adem in. Een korte aanloop en…de bal vloog over!

 

Dolle, dolle vreugde bij onze jongens! De toernooizege was binnen! Elkaar om de nek vliegen, rondrennen, dansen en ook tranen van spanning, vermoeidheid en blijdschap! Ook trainer Jay en teambegeleider Michiel zweefden over het veld, de meegereisde supporters waren dolenthousiast! Van het publiek – dat gedurende het zeer aantrekkelijke voetbalgevecht flink in aantal was toegenomen - volgden toejuichingen en applaus!

 

En na amper te zijn bijgekomen, namen onze jongens de welverdiende UVS Friendship Cup in ontvangst, en werd gezamenlijk de beker juichend omhooggehouden! Wat een prachtige prestatie van onze jongens!

Uiteraard kwamen de supporters van Voorschoten superlatieven te kort, maar wat ook goed voelde, waren de complimenten die de spelers en begeleiding van de JO10-1 gedurende het toernooi kregen van andere teams en toeschouwers: complimenten voor het vertoonde spel, de teamgeest en de strijdlust. Gedurende de pinksterdagen is er een uitstekend visitekaartje voor Voorschoten '97 afgegeven!

 

Na het toernooi kwamen de spelers en ouders samen bij leider Michiel thuis, om te genieten van pizza’s van de BBQ! Gelukkig kon de geblesseerde Henrik hierbij ook aansluiten. De jongens – nog vol adrenaline - lieten de kurken van de kinderchampagne knallen, en dronken die op uit de gewonnen bokaal! Ook de buurt werd deelgenoot gemaakt van de feestvreugde.

 

En was de stemming natuurlijk al opperbest, die werd ook nog eens verhoogd doordat Michiel naast een enthousiaste begeleider, ook een heuse masterchef bleek te zijn! Iedereen genoot van de pizza’s! Veel dank aan Michiel en Anneke voor hun gastvrijheid!

 

Ook werden Michiel en trainer Jay in het zonnetje gezet en bedankt voor het bijna afgelopen seizoen!

En de jongens? Die eindigden deze onvergetelijke dag met, hoe kan het ook anders, een potje voetbal…

 

02-10-2023
De meiden van MO11-1 zijn kampioen 1 e klasse fase 1!
[lees meer]
02-10-2023
Weekwinnaars Grote Clubactie
[lees meer]
01-10-2023
3 oktober sportpark gesloten
[lees meer]

Laatste nieuws uit de teams

30-09-2023
Voorschoten'97 1-5 Spijkenisse
Sterk Voorschoten moet alsnog buigen voor Spijkenisse
23-09-2023
Spartaan'20 8-2 Voorschoten'97
1e competitiewedstrijd directe dreun uitgedeeld door effectief Spartaan'20
16-09-2023
Voorschoten'97 2-5 Wilhelmus
Laatste bekerwedstrijd is niet bepaald een leuke

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.