EMM'21 JO19-1 - Voorschoten '97 JO19-1 1-2

Afgelopen zaterdag stond de kraker voor de JO 19-1 tegen de gedeelde nummer 2 op het
programma. Deze ploeg stond op 2 punten afstand met nog twee wedstrijden te gaan, was bezig met een reeks van 6 gewonnen wedstrijden achter elkaar en speelden daarnaast vriendschappelijk UVS
JO 19-1 van de mat.

Naast EMM '21 JO 19-1 is LSVV JO 19-1 (uit Zuid Scharwoude) ook nog in de achtervolging, dus het was noodzaak om in deze wedstrijd een resultaat te halen aangezien het doelsaldo (tot op heden) beter is dan dat van deze twee achtervolgers. Ook is het zo dat deze twee ploegen volgende week tegen elkaar spelen en de beste nummer twee over alle klassen ook nog een promotiekans heeft.

Direct in het begin bleek dat het een wedstrijd was die niet zomaar gewonnen zou worden, omdat EMM'21 direct probeerde om Voorschoten onder druk te zetten d.m.v. de lange bal en veel duels te spelen. Voorschoten probeerde daar voetballend onderuit te komen, maar aangezien we i.p.v. kunstgras nu op echt gras speelden was dit wel even een schakelmoment. In deze wedstrijd bleek dat het moraal in de loop van het seizoen echt uitstekend is geworden, deze groep is bereid om voor elkaar te knokken en vele vuile meters te maken als het voetballend even moeilijker gaat. Toch wisten we aan aantal keer voetballend in de omschakeling kansen te creëren en de eerste echt grote kans was voor Ibrahiem die echter de keeper van EMM op zijn weg vond. EMM was vaak te vinden op onze helft (door de lange
ballen die ze speelden) maar heeft geen kans gekregen in de 1e helft omdat het gehele elftal alle energie in de wedstrijd gooide.

Aangezien Voorschoten ondanks de moeilijke omstandigheden van het veld toch voetballend de betere ploeg was, werd er 5 minuten voor rust, na een onderschepping van Donnie, Floris in stelling gebracht en de 0-1 stond op het bord. Nog geen 2 minuten daarna werd er door een knappe diepe bal van Tim zelfs nog de 0-2 aan toegevoegd door opnieuw Floris.

Na rust begonnen we goed, echter de eindpass was net te slordig waardoor de definitieve knock out uitbleef. Langzamerhand begon EMM ons weer te bestoken met lange ballen wat tot gevolg had dat onze
verdediging geconcentreerd moest blijven en de juiste inschattingen moest maken om niet verrast te worden. Opnieuw bleek dat we daarin grote stappen hebben gemaakt en Mark/Nolan/ Joep/ Mike en later Bryan bleven knap overeind en gaven het beste gedeelte van EMM aanvallend geen kans.
Ook hun beste speler (nummer 10) werd knap aan banden gelegd door afwisselend Ayoub, Donnie en Amin (wat hebben deze middenvelders gigantisch veel werk verzet deze middag), dus echt uitgespeelde kansen hebben ze niet gehad. Het enige gevaar was een onterechte vrije trap (hun nummer 10 schoot deze knap om de muur tegen de buitenkant paal) en een klutsbal die per ongeluk vanuit de lucht goed werd geraakt en achter Tim in het doel viel in de 70e minuut. Daarna werden de duels heftiger en EMM begon steeds meer met fysiek geweld te proberen om de wedstrijd te kantelen. Dit had tot gevolg dat een hard werkende Aymen (die steeds gevaarlijker werd naarmate de 2e helft vorderde) uit de wedstrijd werd geschopt en vervolgens de voor hem ingevallen Sam met twee gestrekte benen op zijn enkel ook weer geblesseerd naar de kant moest, waarna de weer herstelde Ingmar de laatste 20 minuten weer aan kon sluiten. Het werd steeds meer een vechtwedstrijd maar we gaven geen krimp en hadden bijna de wedstrijd in het slot gegooid maar de bal van Floris ging via de paal weer het veld in.

Al met al een verdiende overwinning en deze wedstrijd heeft opnieuw de groei aangetoond die er in de gehele groep plaatsvindt. We krijgen nu de kans om het volgende week af te maken tegen Schagen United, wat zeker geen gemakkelijke pot gaat worden aangezien zij voor hun laatste kans spelen en er de laatste tijd er nog geen tegenstander is geweest die ze heeft weggespeeld. 2 Weken geleden speelden ze nog gelijk tegen ADO'20 en dat was gewoon een goede ploeg waar wij vorige week met de nodige moeite van hebben gewonnen.
Mochten we er in slagen om volgende week de wedstrijd te winnen dan promoveren we met de JO 19 naar de 3e divisie en dat zou voor de JO 19 uniek zijn binnen de historie van Voorschoten '97.