Voorschoten '97 JO 14-1 Kampioen!

JO141_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 14 mei was het dan zover. Om 10.30 uur op het hoofdveld begon de O14-1 aan haar kampioenswedstrijd. Uiteraard was er vooraf de wedstrijdbespreking waarin de jongens  en 1 meisje gedetailleerd het strijdplan van vandaag te horen kregen van de trainers Nick Guijt en Martijn Kooiman. Voor deze bijzondere wedstrijd werd dit gecombineerd met een heerlijk ontbijt wat er ondanks de lichte spanning prima inging.

 

De 014-1 begon het seizoen wat moeizaam en van goed voetbal was vaak geen sprake. De uitslagen waren, ondanks de kwaliteiten van dit team, hierdoor ook wisselvallig. De technische staf bleef echter bijzonder positief en hard werken om verbeteringen te realiseren. Er werd goed en intensief getraind waarbij de opkomst altijd bijzonder hoog was.

 

Dit harde werken bleef niet onopgemerkt en vlak voor de winterstop zag je de stijgende lijn, die in de 2e competitie helft werd doorgetrokken. Met vaak goed voetbal, mooie combinaties en spelers die steeds meer met elkaar gingen spelen als een team. Niet alleen het team, maar ook  de spelers en de trainers individueel maakten progressie. Dit resulteerde uiteindelijk in de kampioenswedstrijd tegen de nummer 2 afgelopen zaterdag.

 

Het hoofdveld op sportpark Adegeest lag er uitdagend bij onder een stralende zon. Veel publiek was aanwezig met meelevende supporters met een spandoek, toeters, vuurwerk en veel aanmoedigingen.

Dan de wedstrijd, wat een echte kampioenswedstrijd  werd. Gespannen spelers, een gespannen staf, een zeer relaxte grensrechter van Voorschoten en een licht overwicht van ons team. Er werd gestreden voor iedere bekende meter, maar de afwerking liep niet zo soepel als in voorgaande wedstrijden. Gelukkig was de achterhoede scherp en konden we de aanvallen en kansen van Meerburg voldoende pareren zodat we de stand  op 0-0 konden houden.  Met deze stand werd ook de rust ingegaan.

 

De 2e helft een aanvallender Voorschoten '97 met een aantal erg goede kansen, maar zelfs op de doellijn gingen ze nog mis of over. Indien het gelijk bleef dan had Meerburg in theorie nog een kans, maar dan moesten wij alles verliezen in het resterende programma en zij alles winnen.

 

Als er dan door de ouders van alles geregeld is voor deze dag met een BBQ kampioenen feest in de avond dan moest er ook een kampioenschap te vieren zijn. Met dit in het achterhoofd coachten de trainers hun team nog meer naar voren toe om voor de overwinning te gaan. 10 min voor tijd kreeg de 014-1 een directe vrije trap rond de 16 meter.

Zou dit het moment dan zijn na zoveel kansen uit de reguliere aanval? Ja dit werd het moment, de vrije trap werd onberispelijk hard ingeschoten en de 1-0 was een feit! Ontlading bij spelers en staf en publiek.

 

De resterende speeltijd werd nog erg spannend met toch nog 2 goede kansen voor ons om de voorsprong te vergroten en vlak voor tijd nog een hele gevaarlijke voor Meerburg.

Gelukkig was daar het eindsignaal en de feestvreugde kon beginnen.

 

JO14_1

 

Een goede prestatie van dit team met bevlogen trainers! 's Avonds een perfect georganiseerd tuinfeest met het hele team , (groot) ouders en andere supporters.

 

JO141_2

 

JO141_1

 

 

30-09-2022
ADO O18 - V'97 O19
27-09-2022
De 17-2 wint met 4-1 van RCL 17-2
Bekijk hier het videoverslag
25-09-2022
Voorschoten'97 wint 32e editie van het Haring & Wittebroodtoernooi
Goed voetbal, strijdlust en wil om te winnen bezorgt de 13-1 een onvergetelijke middag.

Laatste nieuws uit de teams

25-09-2022
Voorschoten'97 wint 32e editie van het Haring & Wittebroodtoernooi
Goed voetbal, strijdlust en wil om te winnen bezorgt de 13-1 een onvergetelijke middag.
24-09-2022
Westlandia - Voorschoten'97 1-3
Een mooie start van de 2e divisie
21-09-2022
ADO Den Haag - Voorschoten'97 0-2
V'97 13-1 klaargestoomd voor 2e divisie

 

© 2022-2023 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.