Jo-13-1 is HELEMAAL los !!

De jo-13-1 van Voorschoten '97 heeft het eigen Paastoernooi gewonnen door in de finale Club Brugge uit West-Vlaanderen met 2-0  te verslaan.

 

Het werd 2-0 en de eerlijkheid gebied te zeggen dat Club Brugge zeker de eerste helft van de finale de betere ploeg was. Maar in de afwerking kwam alles terecht op de voeten of in de handen van keeper Collin de Jonge. In de tweede helft was het meer evenwichtig en werd de winst veilig gesteld op een drukkend warm en lekker bezocht 'Adegeest'. Een mooie ontlading van jeugdleden volgden en ook de trainers Justin 'Tibbe' Aschman en Stephan Bronmeijer.

 

Na een spannende dag op 'Adegeest' waren het Club Brugge en Voorschoten '97 die de finale speelden. Maar daarvoor waren er al zo veel mooie wedstrijden vooraf gegaan. 12 teams, waarvan 4 uit Belgie zorgden voor veel goals, een mooie sfeer en vooral veel plezier bij de toeschouwers.En die waren er in grote getalen, van 8 tot 80 werd er volop genoten. Close matches, mooie acties, en gewoon ontspannen kijken was de teneur op een goed gevuld terras. 

 

Eind van de poulewedstrijden tekenden uit dat ADO Den Haag, Voorschoten '97, Beerschot en Club Brugge de halve finales gingen spelen. Beerschot en ADO verloren deze halve finales en uiteindelijk werd Beerschot derde door in de kleine finale van ADO te winnen met 3-1.  Vanuit ADO en Voorschoten '97 was er nog een mooi verhaal want een samenwerkingsovereenkomst tussen de clubs werd vandaag getekend. Elders op de site hierover meer info. 

 

KV Mechelen werd vijfde maar behaalde als team toch twee teambekers, ook de sportiviteitsprijs ging naar deze Vlaamse club. Ook werd KV speler Albert Tourment uitgeroepen tot beste speler van het toernooi door Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Voetbal.  En voor de ouderen onder ons, Albert is een kopie van Lamptey die in de jaren 90 van de vorige eeuw furore maakte bij Anderlecht en PSV. Sparta werd zesde maar leverde wel de beste keeper Roar Joëls. 

 

Uiteindelijk kunnen we spreken van een weergaloos goed toernooi. Mooi was ook dat Wethouder Marcel Cramwinkel de prijzen kwam uitreiken. Samen met Toernooiorganisator Peter le Clerq ging dit van een leien dakje. Maar nog belangrijker zijn de talloze vrijwilligers en sponsoren waarvoor ook de Wethouder en spreekstalmeester Van Paassen hun dank uitspraken. 

 

Verder: De Belgische Vitesse spits Openda was heel de dag te bewonderen op ons sportpark en had alle tijd om met kids een selfie te laten maken. 

Verder 2: Rinus was tussen 13.00 en 17.30 uur afwezig, maar bracht de punten van Zondag 1 keurig mee naar huis!! 

 

Eindstand Paastoernooi 2022:

 

 1 Voorschoten '97

 2 Club Brugge

 3 KFCO Beerschot

 4 ADO Den Haag

 5 KV Mechelen

 6 Sparta Rotterdam

 7 STVV

 8 NAC

 9 PEC ZWolle

10 FC Groningen

11 Excelsior

12 Helmond Sport

 

PS: Later volgen nog enkele links voor mooie actiefoto's!

 

PvP

 

 

21-06-2022
Activiteiten voor (beginnende) trainers
Meld je snel aan!
15-06-2022
Rayan Maatoug maakt mooie overstap naar Alphense Boys BVO competitie
13-06-2022
Richard Li wordt Technisch Coördinator Meiden & nieuwe Trainer/Coach MO20 seizoen 22-23

Laatste nieuws uit de teams

14-05-2022
Graaf Willem II VAC JO16-3 - V97 JO16-2 : 0-6
YouTube verslag
16-04-2022
V97 JO16-2 - SV Leidschenveen JO16-2 : 4-0
YouTube verslag

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.