JO13-2 op internationaal avontuur!

De JO 13-2 heeft het afgelopen weekend meegedaan aan het internationale jeugdtoernooi van VVC Beernem uit België.  Onder werkelijk heerlijke weersomstandigheden stonden er 3 poule wedstrijden op het programma. 
 
IMG_3083
 
De eerste wedstrijd was tegen KSV Jabbeke uit België, dit ging gelijk op en beide ploegen kregen niet echt uitgespeelde kansen. Nu moet ik erbij zeggen dat voetballen op het veld wat lastig was want de kwaliteit van de grasmat liet nogal te wensen over.... maar ook de tegenstander had hier last van dus als excuus mag het niet gelden, 0-0 derhalve was de eindstand.
 
De 2e wedstrijd was tegen FC Beaufort Middelkerke, alleen de schitterende naam is al een punt waard maar gelukkig werkt het niet zo. Dit team was van een ander kaliber en eigenlijk een maatje te groot maar door te knokken werd de einduitslag van 0-2 voor Middelkerke nog als een prima prestatie gezien.
 
VV SJC uit Noordwijk aan zee had de JO13-1 gestuurd naar dit toernooi en die dachten tegen ons op 50% procent te kunnen spelen omdat ze de voorgaande wedstrijden makkelijk hadden gewonnen. Dat viel even tegen voor de mooi boys uit Noordwijk! Strijdend voor elke meter en niet opgeven van onze kant dreven SJC en vooral de begeleiders tot wanhoop, de tactiek van Tijmen, onze coach, werkte top totdat een lullig polletje de bal een andere wending gaf na een schot van een noordwijkse aanvaller en achter onze keeper terecht kwam....0-1 was de eindstand. Maar geweldige inzet getoond!
 
Met een 4e plek in de poule kwamen we terecht in een nieuwe poule met alle nummers 4. In deze groep kwam SV Piershil als eerste tegenstander uit de koker, tenminste dat was de bedoeling maar nadat deze club erachter kwam wie ze tegenover zich kregen dorsten ze niet meer en kwamen ze niet opdagen...Een winst zonder te spelen, niet leuk maar punten zijn punten en zo kwam er een einde aan de 1e dag.
 
IMG_3128
 
Na een fantastisch gezellige avond in de Pizzahut in Brugge en in het hotel mochten we zondagmorgen om 10:00 uur weer opgesteld staan voor de wedstrijd tegen  VK Liederkerke. Deze wedstrijd was gelijk een mooi begin van weer een stralende dag, het spel ging op en neer en beide ploegen kregen kansen en waren zeer aan elkaar gewaagd tot een schot van  Liederkerke door een speler van de JO13-2 als volleerd volleyballer uit de kruising werd geslagen... Ook in België krijg je dan een strafschop tegen, maar die moet er eerst nog in, en hoewel onze goalie en met zijn vingertoppen aan zat bolde de bal toch het net. 0-1 was dan ook de eindstand.
 
FC Maense uit Rotterdam stond als volgende op het wedstrijdformulier en dat ging een stukje makkelijker dan de voorgaande wedstrijden, 2-0 in ons voordeel en de eerste winst door te voetballen was binnen! Met deze uitslag eindigden we als 2e in deze poule en konden we ons gaan opmaken voor de strijd om plek 8. KSK Steenbrugge had ook zijn zinnen gezet op deze positie en beide teams stonden dan ook keurig om half 4 in de startblokken om te gaan spelen. Naarmate het toernooi duurde raakte het team steeds beter gewend aan het speelveld en er kon zelfs wat gecombineerd worden met elkaar, Steenbrugge had hier eigenlijk geen antwoord op en dat zorgde ervoor dat de laatste wedstrijd met 3-0 gewonnen werd!
 
Hierdoor was de 8e plek een feit, keurig in de middenmoot bij een toernooi waar 16 ploegen streden om de medailles. Het team, de begeleiding en de ouders kijken terug op een geweldig leuk, gezellig en sportief weekend! Dank gaat uit naar Audry voor het regelen van het hotel en de Pizzahut! Tijmen en Sebastiaan voor de begeleiding en aan alle meegereisde ouders voor de gezelligheid!
 
JVD
21-06-2022
Activiteiten voor (beginnende) trainers
Meld je snel aan!
15-06-2022
Rayan Maatoug maakt mooie overstap naar Alphense Boys BVO competitie
13-06-2022
Richard Li wordt Technisch Coördinator Meiden & nieuwe Trainer/Coach MO20 seizoen 22-23

Laatste nieuws uit de teams

14-05-2022
Graaf Willem II VAC JO16-3 - V97 JO16-2 : 0-6
YouTube verslag
16-04-2022
V97 JO16-2 - SV Leidschenveen JO16-2 : 4-0
YouTube verslag

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.