Blessurespreekuur
Blessurespreekuur
ADO Voorschoten '97 voetbalkamp
ADO Voorschoten '97 voetbalkamp

Rabobank

Hoofdmenu

Nieuwe Scoutings commissie van start!

Onze nieuwe Scoutingscommissie is in maart gestart met het “intern scouten” van onze jeugdspelers. Een nieuwe impuls voor onze jeugdopleiding! Bovendien wordt hiermee ook meteen een verbeterpunt uit de enquête binnen de jeugd van Voorschoten’97 aangepakt.

 

Na de oproep voor vrijwillige Scouts, stroomden binnen een paar dagen de aanmeldingen al binnen. Uit veel verschillende geledingen van onze club waren er enthousiaste voetbalkenners die graag hun steentje bij wilden dragen. Vanuit de senioren, de meiden/vrouwen, de oudste & jongste  jeugd, de ouders, noem maar op! Hiermee kan dus goed geborgd worden, dat alle verschillende teams evenveel aandacht krijgen binnen de commissie. Ook zullen de scouts opgeleid worden a.d.h.v. webminars en thema-avonden, zodat ze goede kennis van zaken hebben.

 

Het Interne Scoutingsproces in het kort:

De scouts gaan met regelmaat wedstrijden en trainingen bekijken van alle jeugdteams. Ook kan er vanuit de trainers gericht input komen voor een specifieke speler die opvalt. Tot slot, kan het ook zijn dat een ouder, een leider of mischien wel een opa of oma een goede tip heeft voor de commissie. In dat geval kan een mail met korte uitleg hierover gestuurd worden aan: scouting@voorschoten97.nl

 

Met deze input gaan de scouts aan de slag. Zij zullen zich melden bij de trainer/coach en maken aantekeningen van desbetreffende spelers of noteren andere opvallende spelers uit zo’n team.

 

Aan de hand van deze gegevens brengt de scoutingscommissie een advies uit aan de selectietrainers, zodat de betreffende spelers een mogelijkheid geboden kan worden om mee te trainen met de selectie of om aan de (voor)selectietrainingen deel te nemen.

 

Het kan natuurlijk ook zijn dat de scouts getipt worden, maar dat een speler niet dusdanig opvalt dat deze direct aan de selectietrainer gemeld zal worden. In dat geval vind er wellicht geen vervolg plaats, maar wordt er wel een database opgebouwd met een mogelijke positieve ontwikkeling in een later stadium. Deze speler zou dan in de toekomst alsnog een mooie stap kunnen maken.

 

Voetbalkenner Stan Perel is bereid gevonden de scoutingscommissie als voorzitter te leiden. Daarnaast bestaat de commissie uit: Desiree van Straalen, Fabian van Ipenburg, Tessa van der Luit, Iban Drop, Paul Westra, Sander Douw, Matthew van Leeuwen en Ümit Arikdogan, gesupport door onze Hoofd Jeudopleidingen Theo, Marcel & Jacco.

 

Wil je nog wat meer weten over scouts en waar ze op letten? Kijk dan eens op You Tube : https://www.youtube.com/hashtag/topscouts

 

Foto_scout

© 2020-2021 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.