JO12-1

IMG_9354

                                                                                                                                                                                   De winnaars van de Randstad Cup!

 

Op een zonovergoten sportpark de Bloemerd te Leiderdorp heeft onze Jo12-1 zondag 19 september de Randstad Cup veroverd. In een sterk deelnemersveld gingen onze jongens met een doelsaldo van 8-1 (doelpunten Ayoub 2x, Mees 2x, Jovani, Collin, Hugo en Milo) door naar de knock out fase.
In de halve finale tegen de streetwise boys van de Amsterdamse Voetbalschool CFA was in onze aanval vooral mannetjesputter Ayoub een voortdurende plaag voor zijn tegenstander. In onze verdediging werden Milo en Marwan op de proef gesteld door hun kwikzilver sneltrein tegenstanders. Het duo M&M slaagde met vlag en wimpel voor deze vuurproef en waren zelfs nog in staat om met imposante rushes op te stomen naar vijandelijke helft. Collin hield centraal de deur stevig op en op het moment dat rots in de branding Niek naast Collin ging spelen wist iedereen dat de tegenstander niet zou scoren. Na een bloedstollende maar doelpuntloze wedstrijd waren onze jongens de beste in de strafschoppenreeks dankzij vijf onberispelijke penalty’s van Ayoub, Jovani, Collin, Mees en de wonderschone winnende van Marwan. Een glansrol was weggelegd voor keeper Collin die een snoeihard geplaatste pingel onwaarschijnlijk knap uit de hoek wist te halen.


In de finale tegen Wilhelmus kwamen we op achterstand. Onder de brandende zon en met een loodzwaar toernooi in de benen moesten onze jongens, met nog tien minuten op de klok, op jacht naar de gelijkmaker. Steunpilaren Niek en Collin bleven als trouwe bakens achterin en de rest van de Voorschoter vechtmachine vocht schouder aan schouder voor elke meter terreinwinst richting de helft van de tegenstander. Bij een zeldzame uitbraak van Wilhelmus greep Mees op het middenveld in en ontfutselde zijn tegenstander de bal. Hugo wist intuïtief wat er ging komen en dook direct in de ruimte achter de verdediging. De dieptepass van Mees viel perfect voor de sprintende Hugo. Het publiek hield de adem in en… zag Hugo in volle vaart van dichtbij de trekker overhalen 1-1. Vastbesloten om nog voor het laatste fluitsignaal de beker binnen te halen ging Voorschoten op zoek naar de winnende. De woest wapperende haren van Bas die als stylist toen het nodig was zijn winnaarsmentaliteit toonde stonden symbool voor de leeuwenmoed waarmee onze spelers van zich af beten. Mees brak op pure wilskracht beukend en klutsend langs drie tegenstanders maar helaas spatte zijn afstandsschot uiteen op de kruising. Groen Geel had Wilhelmus strak in de houdgreep maar er was nét te weinig tijd om de naar lucht happende wespen de genadeklap te geven. Wederom moesten penalty’s de beslissing brengen.


Met keeper Collin en onze ijzersterke schutterij hadden de supporters vertrouwen in een goede afloop. Coaches Stephan en Jo Paul hoefden niets te zeggen, ons vuurpeloton zou in dezelfde volgorde de hoop van Wilhelmus aan flarden schieten en ook topkeeper Collin straalde veel zelfvertrouwen uit. Wederom kegelden onze ijskonijnen Ayoub, Jovani, Collin Collin, Mees en Marwan hun strafschop buiten bereik van de keeper strak tegen de touwen. Net als bij de eerste serie ging de prijs van de meest achteloos ingeschoten pingel naar Jovani die na het benutten wegliep alsof-ie net z’n veter had gestrikt. Keeper Collin ranselde de vijfde pingel van Wilhelmus katachtig uit de hoek maar helaas ging de bal er op miraculeuze wijze alsnog in. Met een gelijke stand in de serie was het vanaf dit moment erop of eronder, elke misser kon nu fataal zijn. Op de schouders van Milo rustte dus de zware druk om raak te schieten. Het leek wel alsof we het lekkerste voor het laatst hadden bewaard want Milo schoot de bal meesterlijk in de kruising.


Nu lag alle druk bij Wilhelmus. Iets in de manier waarop keeper Collin naar zijn kooi liep verraadde al dat dit zijn moment zou worden. De ongenaakbare uitstraling van onze keeper had een verlammend effect en de onfortuinlijke Wilhelmus speler faalde.
De ontlading bij groen geel, en zeker ook bij coach Stephan, was enorm. Dansend, springend en dol van vreugde vlogen de spelers elkaar om de nek. Pechvogel Eik die tegen het op zaterdag opgerolde ASC geblesseerd was uitgevallen vergat zijn blessure en vierde het feest volop mee. Buikschuivers, overwinningsslierten en alle mogelijke versies van juichen werden uit de kast gehaald om de geweldige prestatie te vieren.

 

Uit hand van de toernooi leiding mocht aanvoerder Mees vol trots de Randstad Cup én een ticket voor de landelijke finale in het stadion van Volendam in ontvangst nemen.
De spelers die erbij waren en het Voorschoter legioen dat was meegereisd zullen onze legendarische zegetocht nooit vergeten. De teamfoto met beker is nu al een collectors item en alle spelers gingen, speciaal voor Priscilla, ook nog individueel met de beker op de foto. De prachtige XXL beker werd, als knipoog naar onze vaste coach, omgedoopt in de Justin Cup. Als de geruchten kloppen dan zou het kunnen dat de bokaal de komende maanden bewonderd kan worden in een goed beveiligde vitrine in ons clubhuis. Komt dat zien!

 

JR

11-01-2022
Circuittraining begint weer op woensdag 19 januari
11-01-2022
Gevonden Smartphone
Neem contact op met de materiaalcommissie
10-01-2022
KNVB trainingen weer van start
Dinsdag 11 januari eerste training

Laatste nieuws uit de teams

11-12-2021
Foreholte JO16-3 - V97 JO16-2: 1-8
YouTube verslag
04-12-2021
V97 JO16-2 - RCL JO16-1: 4-1
YouTube verslag

 

© 2021-2022 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.