Stand van zaken nieuwe atletiekbaan

Een vertegenwoordiging van het algemeen bestuur, waaronder de voorzitter van de atletiekcommissie, heeft sinds eind vorig jaar een aantal keer gesproken met de vorige wethouder Sport en twee beleidsmedewerkers. We hebben in het eerste gesprek duidelijk naar voren gebracht dat wat ons betreft de gemeente verantwoordelijk is voor de voetbalvelden en de vervanging van de atletiekbaan (Voorschoten '97 betaalt een huur onder de kostprijs) en Voorschoten '97 verantwoordelijk is voor de opstallen (bouw van nieuwe kleedkamers). Dit is ook op deze manier gepresenteerd tijdens de najaars-ALV.

 

Mede door het vertrek van de wethouder blijft het onduidelijk of de gemeente het hiermee eens is. De gemeente heeft onlangs een startnotitie opgesteld voor het opstellen van een visie op sport en bewegen, maar accommodatiebeleid maakt hier (nog) geen deel vanuit.

 

Atletiekbaan

 

Dinsdag 16 mei komt Hubert Schokker, de nieuwe wethouder Sport samen met een aantal CDA'ers langs om de atletiekbaan en alles eromheen te bekijken. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden. We nodigen ook nog vertegenwoordigers van de andere politieke partijen uit voor een rondleiding.

 

Dit moet ertoe leiden dat de atletiekbaan wordt opgenomen in de Kadernota van de gemeente voor 2024. Als dat lukt blijft het doel in zicht: start van de aanbestedingen voor de aanleg van de nieuwe atletiekbaan in het najaar van 2023, zodat deze in de zomer van 2024 aangelegd kan worden.

 

Ondertussen zijn twee ouders van pupillen een petitie gestart voor de aanleg van de nieuwe atletiekbaan om van hun kant de noodzaak extra te benadrukken. Je kunt de petitie hier ondertekenen. Van harte aanbevolen!


Namens de Projectgroep atletiekbaan, Joost van Kempen

 

 

Zo 14 apr: Hollen door de Bollen

 

Za 20 april: 1e ZHM pupillen Alphen a/d Rijn (AAV'36)

 

Za 20 apr: 2e clubcircuit 2024 bij Pavilioen Sport Wassenaarseslag

 

Zo 21 april: 1e Seniorencompetitie Nieuwegein (AV Atverni)

DSC_0305

DSC_0611

DSC_0730

DSC_0774

DSC_0853

 

© 2023-2024 Voorschoten '97 / Webmasters; Alle rechten voorbehouden.